Ένας εξαιρετικός αγώνας, ο πρώτος αγώνας μεγάλης απόστασης της φθινοπωρινής σεζόν,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα με διοργανωτή το Δήμο Ιωαννιτών κάτω από την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους περισσότερους από 800 αθλητές που έτρεξαν.

Ο αγώνας είχε μήκος 30 χιλιόμετρα και περιλάμβανε το γύρο της λίμνης των Ιωαννίνων.

Η διοργάνωση ήταν άρτια  και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας τις 1100 από όλη την Ελλάδα. Παραμονή του αγώνα  (Σάββατο) προσφέρθηκε φαγητό (παστα παρτι) στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. όπως και δωρεάν φιλοξενία για λίγους αθλητές.

Η διαδρομή ήταν κυκλική γύρω από την λίμνη, στο μεγαλύτερο κομμάτι της ήταν επίπεδη και δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους δρομείς παρά μόνο σε μερικά σημεία που υπήρχαν ελαφριές ανηφορικές κλίσεις. Ο τερματισμός του αγώνα ήταν στην ίδια πλατεία που δόθηκε και η εκκίνηση. Η υπέροχη πορεία γύρω από την λίμνη αποζημίωνε οποιοδήποτε δρομέα, κάνοντας τον να ξεχάσει τα χιλιόμετρα που έχει να διανύσει. Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή κι οι εθελοντές πολλοί και άριστοι στα καθήκοντά τους.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 9.00 το πρωί στη πλατεία Μαβίλη στο κέντρο της πόλης. Δύο ώρες νωρίτερα είχαν ξεκίνησει οι πεζοπόροι. Οι σταθμοί τροφοδοσίας τους οποίους στελέχωναν μικρά παιδιά ήτανε κάθε 5 χλμ. και παρείχαν πληθώρα αγαθών στους αθλητές, ενώ τους έδιναν παράλληλα και κουράγιο  για το υπόλοιπο μέρος  του αγώνα.

Από τους 800 δρομείς που ξεκίνησαν τον αγώνα,  τερμάτισαν οι 725.  Νικητής ο Δημ. Θεοδορακάκος του Ολυμπιακού με χρόνο 1:38:34, το οποίο αποτελεί και ρεκόρ αγώνα. Ρεκόρ αγώνα έκανε και ο 2ος αθλητής Κων. Πούλιος που τερμάτισε σε 1:39:00. 3ος ο Ιωαν. Σταματόπουλος με 1:48:31. Πρώτη γυναίκα ήταν η Κατερίνα Φωτοπούλου με 2:05:30.

Ο σύλλογος μας έδωσε βροντερό παρόν με 15 δρομείς που ταξίδεψαν μέχρι τα Γιάννενα για να συμμετάσχουν στον αγώνα. Τους παραθέτουμε με τη σειρά που τερμάτισαν: Σταμπέλος Γιάννης 2.14, Κούρογλου Γεώργιος 2.24, Γεννάτος Γεράσιμος 2.24, Κόγγος Χρήστος 2.25, Αθανασόπουλος Δημ. 2.28, Καραγεώργος Γιάννης 2.29, Δημόπουλος Γιώργος 2.40, Παπαχρήστος Σπύρος 2.44, Τούφας Στέφανος 2.57, Κόγγος Παναγιώτης 2.57, Πασχάλης Γιώργος 2.57, Λαγουδάκης Κων/νος 3.08, Σίνης Δημήτριος 3.08, Ζαβέρδας Ταξιάρχης 3.28, Μακρής Κων/νος 3.43

Τον τερματισμό του αγώνα ακολούθησαν ακολούθησαν βραβεύσεις και απονομές. Σε όλους του αθλητές δόθηκαν μετάλια και διπλώματα.

Κατεβάστε τα αποτελέσματα κάνοντας κλικ εδώ.

Επιπλέον πληροφορίες για τον αγώνα: http://www.ioanninalakerun.com/

Επίσης αποτελέσματα, νέα και φωτογραφίες (σταδιακά) μπορείτε να βρείτε και στο blog του αγώνα 

Αποτελέσματα ανά κατηγορία

Αποτελέσματα για τους… Περηπατητές!

Φωτογραφίες του αγώνα:

http://picasaweb.google.com/topfotonews/201009192LGiannena?authkey=Gv1sRgCN3Z65PZntWX4QE&feat=embedwebsite#

http://picasaweb.google.com/topfotonews/201009191LGiannena?authkey=Gv1sRgCJ3YgqGD4PL__QE&feat=embedwebsite#

Από admin

2 σχόλια στο “Αποτελέσματα 4ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων”
  1. Πολλά – πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του ”LEPANTO” και τα εύχομαι απο καρδιάς, καλή ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ επίσης δύναμη και κουράγιο προαιτημασίας για πολλά απ’αυτά, που είναι η κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου Αθηνών.
    DIM.KARACHALIAS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.