Αγαπητοι δρομεις, διοργανωτες, και μελη του Αθλητικου Κλομπ Λεπαντο, 


Κατ αρχην, Χρονια Πολλα, καλα και δημιουργικα σε ολους. Ευχομαι οι στοχοι ολων μας να πραγματοποιηθουν, και η καινουργια χρονια να μας προσφερει δυναμη, υγεια, και να ειναι με πληρες δραστηριοτητες. Οι δραστηριοτητες χρωματιζουν και ομορφαινουν την αλλιως καθημερινοτητα μας.
Το 2023, οπως και αλλες χρονιες, επανελαβα ξανα το challenge Frozen Feet(Παγωμενα Ποδια). Συγκεκριμενα, για εξι εβδομαδες, απαιτει να τολμουμε μεσα στις πολλες απειλες του χειμωνα, να περπατουμε/τρεχουμε εξω. Υπηρξαν αρκετες μερες που θα ελεγα μου τεσταραν την θεληση, την τολμη και το πεισμα για να κανω το πρωτο βημα. Ομως, εαν πιστεψουμε στις αμετρητες ικανοτητες που μας προσφερει το σωμα μας, θα δουμε οτι αυτο μας ξαφνιαζει γιατι γινεται θηριο και τα συνηθιζει ολα. Σε αυτο το challenge, δηλωσα περιπου 436 μιλια, και πηρα την δευτερη θεση στον διαγωνισμο.


Καθως επισκεφτηκαμε την πολιτεια της Φλοριντας, γεννηθηκε στο μυαλο μου ενα ακομη καινουργιο challenge. Καθημερινα καναμε την επισκεψη σε διαφορα παρκα. Κατακτησαμε καπου 28 παρκα, και ειδαμε τροπικα φυτα, κροκοδειλους και διαφορα πολυχρωμα πουλια. Ηταν καταπληκτικα και πολυ φιλικα τα παρκα, και με αυτον τον τροπο, και την ασκηση μας καναμε (περιπου 6-8 μιλια την ημερα) και μπορεσαμε να ζησουμε απο κοντα την ομορφια της φυσης. Ανακαλυψαμε και τα πανεμορφα causeways και περπατησαμε σε πολλα απο αυτα. Causeways ειναι θεορατες γεφυρες (η Φλοριντα εχει παρα πολλες) που παρεχουν ανετο και ξεχωριστο δρομο για τους πεζους. Τα causeways ηταν μαγευτικα και η θεα της καθε πολης και θαλασσας αξιζαν τον κοπο να τα περπατησουμε και να τα ανακαλυψουμε.


Τον Ιουνιο οργανωσα ενα καινουργιο running group (για τρεξιμο) και προσφερα προπονηση για αγωνα δρομου 5 χιλιομετρων. Αυτη η προπονηση κρατησε 10 εβδομαδες, και προετοιμασε με χαλαρο και ευχαριστο τροπο τους δρομεις για τον πρωτο αγωνα δρομου. Προσφερα και εθελοντικη βοηθεια σε διαφορους αγωνες δρομου. Ο εθελοντισμος μου χαρησε μεγαλη προσωπικη ικανοποιηση.


Αυτη τη χρονια εκανα συμμετοχη σε περιπου 11-12 αγωνες δρομου, αλλα ειχα την ευκαιρια να τρεξω 2-3 αγωνες μαζι με την κορη μου. Στο καλοκαιρινο Sunflower Race (ενας πανεμορφος αγωνας) που τρεξαμε μεσα σε εκτασεις απο ανθισμενους ηλιους εκαναν συμμετοχη στο (kids run) παιδικο αγωνα και τα εγγονακια μου. Στον τερματισμο ελαμπε το προσωπακι τους οταν ελαβαν το πρωτο τους μεταλλιο.


Στις αρχες Δεκεμβριου, με τα πρωτα κρυα και απειλες του χειμωνα, γεννηθηκε ενα ακομα καινουργιο challenge στο μυαλο μου. Προκειται για συμμετοχη στο σταθερο ποδηλατο, οπου θα επρεπε να κανω 250 μιλια σε 25 μερες(Δεκεμβριου 1 – Δεκεμβιου 25). Τα καταφερα, περασα τα 250 μιλια, και εφτασα στα 291. 
Ολον τον χρονο, δημιουργησα διαφορα challenges, γιατι αυτα ειναι σαν μικροι στοχοι που γινονται κινητρο για επιτυχια σε καθε συγκεκριμενη δραστηριοτητα. Χωρις στοχους, δυσκολευομαστε να τελειωσουμε κατι που αρχισαμε Απο στατιστικης πλευρας, το 2023 ελαβα συμμετοχη σε 12 αγωνες δρομου, τελειωσα 4 διαφορετικα challenges, στο ποδηλατο εβαλα περιπου 1,502 μιλια,
και στο τρεξιμο/περπατημα εκανα συνολικα 2,486 μιλια. Οι δραστηριοτητες ηταν ευχαριστες και δεν με απαγοητευσαν ποτε, αλλα αντιυθετα μου χαρησαν για μια ακομη χρονια πλουσιες εμπειριες και αξεχαστες αναμνησεις. 

Ευχομαι σε ολους υγεια, ημερες γεματες απο δραστηριοτητες και καινουργιες εμπειριες, πολλη θετικη ενεργεια, και παντα χαμογελα.


Καλη συνεχεια, καλο δρομο,

Γεωργια Δρακοπουλου, Παναγοπουλου

* Η κ. Δρακοπούλου είναι μέλος του συλλόγου που ζεί μόνιμα στις Η.Π.Α.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.