Α. ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Στη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης και κατά τη διάρκεια της παραλαβής του αριθμού συμμετοχής (Σάββατο 29 Μαρτίου 2014) θα υπάρχουν ντόπιοι επιχειρηματίες, παραγωγοί και τυποποιητές, από τους οποίους θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις. Ιδιαίτερα τοπικά τυριά, όπως η Σφέλα Μεσσηνίας, το γνωστό για την ποιότητά του Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο, τα υψηλής διατροφικής αξίας σύκα, τα τοπικά λαλάγγια, μαρμελάδες και άλλα πολλά σας περιμένουν για να τα δοκιμάσετε! Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Β. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στις 2 το μεσημέρι, με σημείο αναχώρησης τη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Η ΜΕΣΣΗΝΗ ήταν φημισμένη για την μουσική και τους αγώνες στίβου. Εκεί θα θαυμάσετε το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο στάδιο. Ένα στάδιο που αξίζει όλοι να το δείτε. Η επίσκεψη στον ιδιαίτερης σημασίας και ομορφιάς Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα ενώ ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχει το χωριό «Αρχαία Μεσσήνη» με παραδοσιακές ταβέρνες.

Η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει δωρεάν την μετάβαση και επιστροφή στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν ατομικά το κόστος εισόδου στον Αρχαιολογικό Χώρο, όπως αυτό έχει οριοθετηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού (Ολόκληρο: €4, Μειωμένο: €2), καθώς και τυχόν προσωπικά τους έξοδα. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να καλέσουν έως και το πρωί του Σάββατου 29 Μαρτίου 2014 στα τηλέφωνα2722360180, 2722360179 και 2722360121 προκειμένου να κλείσουν θέση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αρχαιολογικό χώρο, μπορείτε να βρείτε:

Υπεύθυνος εκδρομής Εύη Ντρέ.

Γ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ

Για τους φυσιολάτρες της παρέας, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 2 το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί εξόρμηση στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας.

Το Πολυλίμνιο βρίσκεται στην Χαραυγή Βουφράδος και αποτελεί έναν χώρο απίστευτης περιβαλλοντικής ομορφιάς και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες, οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν και καταρράκτες. Οι λίμνες Μαύρη Λίμνα με το Κεφαλόβρυσο, και μετά ο καταρράκτης Κάδης που δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων. Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν όλα τα αξιόλογα μέρη, χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα καθώς το μονοπάτι τους βγάζει δίπλα από τις λίμνες, όπως του Κάδη αριστερά, του Ιταλού, και της Σταθούλας και στα δεξιά η Μαυρολίμνα. Η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει δωρεάν την μετάβαση και επιστροφή στον χώρο. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να καλέσουν έως και το πρωί του Σαββάτου 29 Μαρτίου 2014 στα τηλέφωνα: 2722360180, 2722360179 και 2722360121 προκειμένου να κλείσουν θέση.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον χώρο, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.messinia-guide.gr/?id=175. Υπεύθυνος εκδρομής Νίκος Ρούτσης.

Δ. ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Όσο οι μεγάλοι προπονούνται ή ξεκουράζονται, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να γνωρίσουν τα αυτοκίνητα και να μάθουν βασικούς κανόνες κυκλοφορίας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που λειτουργεί στο Δήμο Μεσσήνης. Το Πάρκο, ειδικά για το Σάββατο 29 Μαρτίου, θα είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η είσοδος για τα παιδιά των συμμετεχόντων στον Μαραθώνιο Μεσσήνης είναι δωρεάν, προσφορά του Δήμου Μεσσήνης.

Τα Δελτία Ελεύθερης Εισόδου μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από τη Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέστε τον Δήμο Μεσσήνης στα τηλέφωνα: 2722360179, 2722360180, 2722360121.

Ε. «Ο μπαμπάς τρέχει, εγώ παίζω τέννις»

Με πρωτοβουλία του Ομίλου Αντισφαίρισης Μεσσήνης και του Προέδρου Σωκράτη Ζερβάκου, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 θα παραμείνουν ανοικτά για τους συμμετέχοντες του Μαραθωνίου και τα μέλη των οικογενειών τους τα γήπεδα αντισφαίρισης στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Νικολάου «Λαζαρίνα». Ο Σύλλογος θα προσφέρει σε όσους το επιθυμούν να παίξουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (ρακέτες, μπαλάκια) και εάν υπάρξει ενδιαφέρον θα διοργανώσει και Μίνι Τουρνουά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέστε είτε τον Δήμο Μεσσήνης στα τηλέφωνα 2722360179, 2722360180, 2722360121, είτε το Σύλλογο Αντισφαίρισης Μεσσήνης κ. Σωκράτη Ζερβάκο, στο τηλέφωνο 6973095668.

Άλλες Δραστηριότητες

Στο νομό Μεσσηνίας υπάρχουν πολλά αξιοθέατα να δεις και πολλές δραστηριότητες που σε περιμένουν, τις οποίες ο καθένας μπορεί να αναζητήσει και να ζήσει…  Για οτιδήποτε επιπλέον θέλετε να ζήσετε, είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε να το πραγματοποιήσετε!!!

Οργανωτική Επιτροπή Μαραθωνίου Μεσσήνης

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.