Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 1900 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Αμαρουσίου η εκδήλωση παρουσίασης του NORDIC WALKING ως μιας νέας αθλητικής δραστηριότητας που αποσκοπεί στην εναλλακτική γυμναστική και στη σωστή στάση του σώματος.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Κου Πατούλη Γ.,του Αντιδημάρχου Αμαρουσίου Κου Πέππα Ν.  της Αντιδημάρχου Κηφισιάς Κας Νίνας Βλάχου καθώς και άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων και ομιλητών μεταξύ των οποίων ήταν ο Διευθυντής του THE ATHENS MALL Κος Ζαρκαλής Ε, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Κοι Λιαπής Κ.και Διαμαντής Γ.

Ογδόντα περίπου φίλοι και αθλητές του Nordic Walking μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Την παρουσίαση συντόνισε η έγκριτη δημοσιογράφος Κα Σταυρούλα Χριστοφιλέα .

Εισαγωγή στην ιστορία του Nordic Walking τόσο διεθνώς όσο και για τη χώρα μας έκανε ο Πρόεδρος του AONWE Κος Τόλιας Ν. και στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος Κα Καρατοπούζη Ε. επεκτάθηκε στα οφέλη του ως προς την υγεία και την προπονητική.

Ειδικότερα και εκτενέστερα αναλύθηκαν τα πολλαπλά οφέλη του N.W. ως προς την υγεία από τους ιατρό ορθοπεδικό Κο Σιαφαρίκα Δ. και ιατρό πλαστικό χειρουργό Κο Πατσουλά Ι.

Στη συνέχεια η Κα Καρατοπούζη ανέλυσε τα κοινωνικά οφέλη του N.W.ως προς την εκγύμναση διαφόρων κοινωνικών ομάδων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης όπως επίσης και της χρήσης του στα παιδιά.

Ο αθλητής Μοντέρνου Πεντάθλου και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Κος Ιντρα Α. εξέφρασε της άποψή του ως ένας από τους πρώτους Ελληνες  NORDIC WALKING INSTRUCTORS  που εκπαιδεύτηκε από το Σύλλογό μας και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο Κος Πίγκος Γ. διδάκτωρ βιοκινητικής-κινησιολογίας και ειδικός επιστήμων Φ.Α. της Γ.Γ.Α. ο οποίος ανέλυσε την κινησιολογία του αθλήματος καθώς επίσης τη γενικότερη επιστημονική σημασία και εφαρμογές του.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη σύντομη ομιλία του Κου Τόλια Ν. περί της τουριστικής αξιοποίησης του Νordic Walking στη χώρα μας.

Μετά το πέρας των ομιλιών απαντήθηκαν πλήθος ερωτήσεων και έγινε μια σύντομη επίδειξη της τεχνικής με παράλληλη ενημέρωση για τις μελλοντικές εκδηλώσεις του Συλλόγου όπως επίσης και της συμμετοχής του σε αθλητικές δραστηριότητες.

Το Δ.Σ. του ΑΟΝWE

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.