Τo Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στο Παρανέστι Δράμας ο αγώνας VFUT (Virgin Forest Ultra Trail) μήκους 110 χλμ. Η διαδρομή έχει 4.145 μέτρα θετικής  και 3.990 μέτρα αρνητικής υψομετρικής διαφοράς!

Ο αγώνας VFUT στην αρχική του διαδρομή, από Ζαρκαδιά – Μεγάλο Ρέμα – Χαράδρα 14 – Φρακτό – Αχλαδόρεμα – Ζαρκαδιά, θα ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση απ’ ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια. Η αλλαγή αυτή κρίθηκε σκόπιμη, ύστερα και από υποδείξεις πολλών δρομέων προηγούμενων διοργανώσεων, ώστε να σας δοθεί η δυνατότητα να δείτε και να απολαύσετε τμήματα της διαδρομής του αγώνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε αντίθεση με προηγούμενες διοργανώσεις που τα περνούσατε νύκτα και δεν είχατε αυτή τη δυνατότητα.

Η αρχική και η τελευταία διαδρομή του VFUT εμπλουτίστηκε με δύο νέα τμήματα εξαιρετικής ομορφιάς. Τα δύο αυτά τμήματα αύξησαν κατά πέντε (5) χιλιόμετρα το συνολικό μήκος της διαδρομής του αγώνα. Είναι το τμήμα της λίμνης Πλατανόβρυσης και το εξαιρετικής ομορφιάς μονοπάτι, δίπλα ακριβώς από τον ποταμό Νέστο.

Ο αγώνας Παρανέστιο Μονοπάτι (P.P) άλλαξε διαδρομή. Με εκκίνηση από τη Ζαρκαδιά και τερματισμό το Παρανέστι, αποτελεί στην ουσία τα τελευταία 30 χιλιόμετρα του VFUT. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους  συμμετέχοντες να δοκιμαστούν σε τμήμα της διαδρομής του VFUT.

Ο νέος αγώνας Νέστος Trail (Nestos Trail), που κινείται στο μεγαλύτερο τμήμα του, ακριβώς δίπλα από τον ποταμό Νέστο, στο εξαιρετικής ομορφιάς μονοπάτι, ενθαρρύνει δρομείς με μικρή ή καθόλου εμπειρία από τέτοιους αγώνες να συμμετάσχουν, αλλάζοντας στερεότυπα και νοοτροπίες με την καλλιέργεια  της ανάλογης αθλητικής κουλτούρας.

Φέτος η διοργάνωση δεν θα εφοδιάσει τους δρομείς του αγώνα VFUT με πτυσσόμενα κυπελάκια για την υδροποσία, τα οποία θα πρέπει οι δρομείς να φέρουν στον εξοπλισμό τους. Οι δρομείς που συμμετείχαν στην περσινή διοργάνωση τα προμηθεύτηκαν.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του αγώνα http://www.paranestivft.com/

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.