Ο Σωτήρης Κωσταρέλλος εργάζεται ως γυμναστής και είναι ένας από τους αθλούμενους δρομείς του συλλόγου LEPANTO RUNNERS (ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ).

Προπονείται κατά βάση στα Ν.Προάστια Αττικής και συγκεκριμένα κατά μήκος της παραλιακής οδού και τον Λαιμό Βουλιαγμένης, ενώ προτιμάει τους στίβους της Αργυρούπολης ,Γλυφάδας, Βουλιαγμένης.

Ξεκίνησε το jogging σε ηλικία 15-16 ετών ( ” επειδή πολλές φορές έχανα το λεωφορείο, έτρεχα για να μην καθυστερήσω και χάσω την πρώτη ώρα του μαθήματος,την απουσία που την πας ” ).Συνέχισε στο Πανεπιστήμιο μαζί  με αρκετά άλλα αθλήματα. Πλέον ασχολείται συστηματικά τα τελευταία 2 1/2 χρόνια. Οι λόγοι που τον ώθησαν σε μια τέτοια ενασχόληση ήταν: α) η διακοπή από ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση και λοιπά ομαδικά αθλήματα λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο και της έντονης σωματικής επαφής σ’αυτά,έτσι μετά από μια καλή μυική αποκατάσταση (κολύμβηση κ’ βάρη)

επέλεξε να ασχοληθεί με το τρέξιμο σε δρόμους και βουνά. β) τα υπέροχα και διαφορετικά συναισθήματα που νιώθει κάθε φορά κατά την διάρκεια,στο τέλος και τις επόμενες ώρες μιας προπόνησης/αγώνα που κανένα άλλο άθλημα δεν του έχει προσφέρει σε τόσο μεγάλο βαθμό.

   Προπονείται 3-4 φορές/εβδομάδα, κάνοντας περίπου από 30-40 χλμ. Το διατροφικό του πλάνο ως αθλούμενος ,μας λέει ότι περιλαμβάνει, τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, πρωτεΐνες ,χαμηλά λιπαρά και αρκετές μερίδες φρούτων και λαχανικών.

   Συμμετέχει σε Λαϊκούς Αγώνες Δρόμου Αντοχής (περίπου 2φορές/μήνα) από το 2010 όπου έτρεξε τον πρώτο του αγώνα σε βουνό,τον New Balance Cup στην Πεντέλη στις 14/11/2010. Μέχρι σήμερα έχει τρέξει σε 40 αγώνες, στους οποίους περιλαμβάνονται ο Κλασσικός Μαραθώνιος 2011,αρκετοί δημοφιλείς ορεινοί και δρομικοί αγώνες.

   Κατά τον Σωτήρη ”Ο λόγος που με ωθεί να δοκιμάζω μια τέτοια σωματική υπέρβαση είναι μέχρι τώρα ότι μου αρέσει να ξεπερνάω τα  σωματικά και ψυχικά όρια μου σε κάθε αγώνα που θέτω ως στόχο!! Μέσα από το τρέξιμο και τον αθλητισμό καταφέρνω και παίρνω δύναμη ώστε να προσπαθώ όλο και περισσότερο ενάντια στα εμπόδια της καθημερινότητας, βλέποντας την ζωή πιο όμορφα και πιο αισιόδοξα, όπως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει.. ”

   Κατά την άποψή του, αυτό που ωθεί κάποιον να συμμετάσχει σε αγώνα δρόμου ” είναι η υπέρβαση των ορίων του, το εντυπωσιακό κ΄ ξεχωριστό συναίσθημα που νιώθει ο κάθε αγωνιζόμενος και το φιλικό κλίμα που επικρατεί σε κάθε αγώνα. ”

Μεγαλύτερη γοητεία και συγκίνηση του ασκεί ο Κλασσικός Μαραθώνιος (2011) και ο Οlympus Marathon = όνειρο που θέλει πάρα πολύ να εκπληρώσει και να καθιερωθεί !!! Διατηρεί τις καλύτερες αναμνήσεις από τους αγώνες Sfendami 2011 και τον 2ο Αγώνα Μαινάλου MTR CUP 2012 μαζί με τους αγαπημένους φίλους και συναθλητές του Στάθη και Αποστόλη, ενώ θ’ακολουθήσουν κι άλλες.. !!!

Μεγάλη υποστήριξη και συμπαράσταση εδώ και 2 χρόνια που ήταν μαζί, σχεδόν σε κάθε αγώνα του έδινε η κοπέλα του Μαρία (ένας πραγματικά υπέροχος και καλόκαρδος άνθρωπος). Και εκφράζει την απέραντη ευγνωμοσύνη του απέναντι της, το ευχαριστώ είναι λίγο!!!

    Για την βελτίωση της επίδοσής του, έχει υιοθετήσει την  συμβουλή εμπειρότερων δρομέων όπως είναι ο Καραχάλιας Δημήτρης και μέσω επιστημονικών άρθρων (διαδίκτυο, βιβλία, περιοδικά ).

   Έχοντας γευθεί την εμπειρία της σωματικής υπέρβασης ενός αγώνα δρόμου αντοχής ( 42.195μ ) θα έλεγε σ’έναν αρχάριο δρομέα που σκέπτεται μια αντίστοιχη συμμετοχή: ”εμπρός ξεκίνα, βάλε έναν στόχο, πρόγραμμα και εκπλήρωσε τον,δεν είναι τίποτα, παραμόνο η αρχή όλων αυτών των όμορφων στιγμών που θα επακολουθήσουν !! ”. Ενώ σε κάποιον για να ξεκινήσει jogging θα του έλεγε : ”ξεκίνα να κάνεις το πρώτο βήμα και θα καταλάβεις πόσο πολλές δυνατότητες έχεις.. να προχωρήσεις..”.

   Tην καθημερινότητα του συμπληρώνει ως hobby με ” κολύμβηση ή ποδηλασία,γυμναστήριο, διάβασμα, σινεμά και dvd”.

   Tέλος η άποψή του για την θεματολογία του www.alsosnews.gr είναι ότι :

”είναι μια πραγματική όαση για τον αθλητικό και πολιτιστικό τρόπο ζωής και διαβάζεται εύκολα και ευχάριστα !!! Θα μπορούσε να προστεθεί μια σχετική λίστα με το αγωνιστικό καλεντάρι. Όλα τα υπόλοιπα τα βρίσκω πολύ καλά”.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.