Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου κατέκτησε την 1η θέση στο 24ο ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα ανάμεσα σε   60 Σχολεία της περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδας.
 
Εντυπωσιακή ήταν η  παρουσία των σχολικών ομάδων της Ναυπακτίας στο 24ο σχολικό πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στη Μεσάτιδα Αχαΐας. 59 νεαροί σκακιστές  και σκακίστριες της πόλης μας  εκπροσώπησαν την πρώτη ημέρα τις 14 σχολικές ομάδες της Ναυπακτίας και έδωσαν το παρών σε μια διοργάνωση στην οποία έλαβαν μέρος 78 σχολικές μονάδες –αριθμός ρεκόρ- από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Απίστευτες ήταν οι διακρίσεις για τις ομάδες της πόλης μας οι οποίες ξεχώρισαν και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης . Η μεγάλη επιτυχία  ήρθε από την πρώτη ομάδα του  2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου (Κούρογλου Κ., Κρίτσας Β., Σακελλαρίδης Θ., Μπανιά Α., ) η οποία συνεχίζοντας την ανοδική της  πορεία –πέρσι ήταν στη 2η θέση και 11η πανελλήνια – κατάφερε να κατακτήσει φέτος  αήττητη την 1η θέση στην τελική κατάταξη με 12 βαθμούς ανάμεσα σε 60  Δημοτικά Σχολεία , αφήνοντας στη 2η θέση το Αρσάκειο Πατρών και στην 3η  το 10ο και το 46ο Δ.Σ.   Πατρών που ισοβάθμησαν με 11 βαθμούς  . Στις πρώτες 11 θέσεις βρέθηκαν άλλα τρία σχολεία της Ναυπάκτου, αποδεικνύοντας την σημαντική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών από τον πρόεδρο του ΑΣΟΝ- Έπαχτος  Π. Νάκη. Πιο αναλυτικά: Στην 8η θέση με 10 βαθμούς κατατάχθηκε η Α΄ ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου (Μπεζαϊτης, Πράππας, Φούντας , Φούντα, Αντωνόπουλος) στην 9η θέση επίσης με 11 βαθμούς ήταν  το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου ( Κατσιγιάννη, Χατζής, Χατζή, Θεοδωροπούλου), στην 11η  και πάλι με 10 βαθμούς η Β΄ ομάδα του 2ου Δημοτικού σχολείου  Ναυπάκτου (Νικοπούλου, Κωτσόπουλος, Κρίτσας, Μπανιά, Σακελλαρίδη) στην 23η η Β΄ ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου με 6 βαθμούς (Ρουγκάλας , Δρίβας, Στάϊκος, Λιβιεράτου , Καπετζώνης) στην 38η η Γ΄ ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου ( Καπετζώνης, Κοτρώνης, Κροκίδας, Σύψα) και τέλος στην 48η θέση το Δ.Σ. Λυγιά  στην πρώτη του παρουσία σε σχολικά πρωταθλήματα με μόλις 3 μήνες προετοιμασία  ( Βασιλόπουλος Γ., Ανδρεόπουλος, Δημητρόπουλος, Βασιλοπούλου, Κουφογιάννης).
Στα Γυμνάσια εξαιρετικής εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του 2ου Γυμνασίου ( Θεοδωρόπουλος, Ασλανίδης, Καραγιώργος, Τσουκαλά, Νικόπουλος) η οποία κατέλαβε την 3η θέση, ενώ στην 10άδα πλασαρίστηκαν ακόμη η Α΄ ομάδα του Α΄ Γυμνασίου ( Σταυρόπουλος, Λουκόπουλος, Σμπούκης, Πελέκη), η οποία κατέλαβε την 8η θέση και η πρώτη ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου ( Στάικος, Φούντας, Ανδρεόπουλος, Πράπα) η οποία κατέλαβε την 9η θέση. Στην 11η θέση ήταν το Γυμνάσιο Αντιρρίου(Κανδύλης, Κουβέλης, Φρατζόλας, Κοτσανά) στην 13η θέση η Β΄ ομάδα του 3ου Γυμνασίου ( Ζησιμόπουλος, Ηλιόπουλος, Παππάς, Ρουγκάλα ) και τέλος στην 16η θέση η Β΄ ομάδα του 1ου Γυμνασίου ( Σακκούλης , Μπιλαλής, Τσούνης, Σακκούλη).
Χάλκινο μετάλλιο απέσπασε και η ομάδα του 2ου Λυκείου με τριμελή σύνθεση(Κουτσουπιάς,, Καποδίστρια,  Νάκη)
Την Κυριακή διεξήχθη στον ίδιο χώρο με 403 συνολικά συμμετοχές – αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά –  το 10ο ατομικό σχολικό πρωτάθλημα. 35 παιδιά από την Ναύπακτο δήλωσαν συμμετοχή σε αυτή την διοργάνωση και με τις επιδόσεις τους ανέδειξαν την πόλη μας για δεύτερη μέρα μετά το ομαδικό και στο ατομικό σε πρωταγωνίστρια  «δύναμη». Πολλές ήταν οι διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα και ο συνολικός απολογισμός περιελάμβανε τέσσερα  χρυσά μετάλλια , δύο  αργυρά,  και δύο χάλκινα, ενώ πάρα πολλά ήταν τα πλασαρίσματα στην πρώτη εξάδα.
Πιο αναλυτικά : στα νήπια το χρυσό μετάλλιο πετυχαίνοντας  το απόλυτο 7/7κατέκτησε ο Γ. Φούντας
Στην Γη Δημοτικού το χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια κατέκτησε η Έλενα Μπανιά , ενώ το τρίτο  χρυσό μετάλλιο ήρθε από την Άνθια Πράπα στην 1η Γυμνασίου. Χρυσό μετάλλιο απονεμήθηκε και στον Φούντα Γ. στην ΣΤ’ Δημοτικού ως πρώτος μαθητής χωρίς δελτίο. Αργυρά  μετάλλια κατέκτησαν η Φούντα Ειρήνη στην Δ΄ Δημοτικού και η Μπανιά Αγγελίνα στην ΣΤη Δημοτικού. Τέλος την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Γιάννης Κωτσόπουλος στην Γη Δημοτικού και ο Γιάννης Σμπούκης στη Γ΄ Γυμνασίου.
Από την συνολική εξαιρετική παρουσία των μαθητών σκακιστών της περιοχής μας θα πρέπει να τονιστεί πως εξασφαλίστηκαν 7 προκρίσεις για τα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Καλλιθέα Χαλκιδικής στις 7,8, 9, Απριλίου. Σε αυτή την γιορτή για το ελληνικό σκάκι έχουν δικαίωμα συμμετοχής  τα παιδιά που εκπροσώπησαν την πρώτη ομάδα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου, ενώ από το ατομικό την πρόκριση εξασφάλισαν τα δύο κορίτσια που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο  και τα  αγόρια που  κατέκτησαν μετάλλια. Πιθανότατα όμως να προκύψουν και άλλες προκρίσεις εξαιτίας του μεγάλου αριθμού συμμετοχών.
Σημαντική και άξια αναφοράς ωστόσο ήταν και η συνεισφορά του Δήμου Ναυπακτίας ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του σκακιστικού ομίλου της πόλης μας και κάλυψε τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών και τις δύο ημέρες διεξαγωγής των αγώνων   δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή του στη διάδοση του σκακιού στην πόλη μας.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.