Με τρία χρυσά, ένα αργυρό, και  τρία χάλκινα μετάλλια επέστρεψε η αποστολή της Ναυπάκτου από το   27ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη την περασμένη Κυριακή 22 Μαρτίου  στο Ξενοδοχείο Πορτο Ρίο. Στο ατομικό πρωτάθλημα στο οποίο έλαβαν μέρος  527 μαθητές και μαθήτριες από τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Κεφαλονιάς    τα χρυσά μετάλλια για τη Ναύπακτο  κατέκτησαν :  Άνθια Πράπα (Λύκειο), Αγγελίνα Μπανιά (Γ’ Γυμνασίου), Έλενα Μπανιά (ΣΤ’ Δημοτικού), το αργυρό η Κωνσταντίνα Κατσιγιάννη και τα χάλκινα : Κατερίνα Νικοπούλου (Γ’ Γυμνασίου), Κώστας Κούρογλου (Β Γυμνασίου) και Γιάννης Κωτσόπουλος (ΣΤ Δημοτικού). Οι 7 παραπάνω σκακιστές και σκακίστριες εξασφάλισαν και την πρόκρισή τους για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί στην Ερέτρεια 5 και 6 Απριλίου.
Διακρίσεις για τη Ναύπακτο υπήρξαν και στο  13ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Μαθητών Μαθητριών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το οποίο διεξήχθη στις  21 Μαρτίου στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 64 Σχολικές Μονάδες  (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια). Πιο συγκεκριμένα το 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου (Κούρογλου, Κρίτσας, Χαντζής, Νικοπούλου, Πλούμη) και το 1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου (Κανδύλης, Παπαευθυμίου, Πράπα, Ρουγκάλα) κατέλαβαν τη 2η θέση σε γυμνάσια και Λύκεια αντίστοιχα   εξασφαλίζοντας  και την πρόκρισή τους για την τελική φάση του Πανελληνίου Ατομικού πρωταθλήματος της Ερέτρειας.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.