Με περισσότερους από 286 αθλητές πραγματοποιήθηκε ο ορεινός αγώνας του 5ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα στον Όλυμπο την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010. Η ατμόσφαιρα το πρωί του αγώνα ήταν ευχάριστη κυρίως λόγω του ήλιου που έσπαγε την παγωνιά και ζέσταινε τους αθλητές στην εκκίνηση στους πρόποδες του Ολύμπου. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν καλές παρά το κρύο. Νωρίς το πρωί η θερμοκρασία ήταν στους τρεις βαθμούς κάτω από το μηδέν, για να φτάσει στο μηδέν κατά την έναρξη του αγώνα και να κυμανθεί σε ανάλογα ή λίγο καλύτερα επίπεδα στη συνέχεια, αν και βέβαια σε υψηλότερα υψόμετρα η θερμοκρασία ξαναέπεφτε από το μηδέν.

H εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 10 το πρωί από το δημοτικό στάδιο Λιτόχωρου. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής (95%) πραγματοποιήθηκε σε δασικά μονοπάτια, με το υπόλοιπο να μοιράζεται σε χωματόδρομο και άσφαλτο. Φέτος ο αγώνας έγινε με αντίθετη φορά από τις δυο προηγούμενες χρονιές, και θα γίνεται εναλλάξ αριστερόστροφα ή δεξιόστροφα ανά έτος. Υπήρξαν και κάποιες αλλαγές σε μονοπάτια στην αρχή και το τέλος, που έκαναν ακόμη ομορφότερη τη διαδρομή. Όπως πέρυσι υπήρξε μόνο ένας σταθμός υποστήριξης, ενώ στον τερματισμό οι αθλητές αναπλήρωσαν με τη κοτόσουπα που τους προσφέρθηκε.

Νικητής του αγώνα τερμάτισε τελικά ο Γιάτσεκ Μπόγκοτς (2:20:08), με δεύτερο τον Αλέξη Γκούνκο, τρίτο τον Θεοδωρακάκο (ο οποίος χάθηκε ενώ ήταν πρώτος και έχασε πολύτιμο χρόνο) , και τέταρτο έναν ακόμη δρομέα ασφάλτου που πήγε αξιόλογα στην εμφάνισή του στα βουνά, τον Παύλο Τζαναβάρα. Στις γυναίκες απουσίασαν οι νικήτριες των προηγούμενων ετών, και νικήτρια αναδείχτηκε η Βιργινία Παπαποστόλου από τα Γιάννινα, που κατέλαβε την 62η θέση στη γενική κατάταξη με 3:20:07. Στον αγώνα έτρεξε για τη συμμετοχή κι ο Νίκος Καλοφύρης, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από το Νεπάλ.

Από το σύλλογο μας ταξίδευσαν μέχρι το όμορφο Λιτόχωρο για να συμμετάσχουν στον Ενιπέα τέσσερις αθλητές του οι Αθανασόπουλος Δημήτρης που τερμάτισε στην 44η θέση με χρόνο 3.11.59, ο Κόγγος Παναγιώτης στην 91η θέση με χρόνο 3.34.06, Δημόπουλος Γιώργος στην 144η θέση με χρόνο 3.55.55 και Καραγεώργος Γιάννης τερμάτισε στην 203η θέση με χρόνο  4.25.45.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στα παιδιά-εθελοντές του Λιτοχώρου και όχι μόνο, στην Ομάδα Διάσωσης και όλους τους εθελοντές που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, αν και ξύλιασαν από το κρύο.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Δείτε φωτογραφίες του αγώνα:

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.