Το μετάλλιο του πρώτου Φειδιππίδειου Δρόμου είναι γεγονός!!!

Το εν λόγω μετάλλιο είναι βαρύτιμο, όλο καθαρά από μπρούτζο, διαμέτρου 8εκ. πάχους 4χιλ. και βάρους 160γρ.!!!

Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό μετάλλιο, το οποίο από την μία μεριά απεικονίζει το λογότυπο του αγώνα με το κεφάλι του μεγάλου μας Ημεροδρόμου, ενώ από την πίσω πλευρά, υπάρχει σαφής παραπομπή της πορείας των δρομέων από την Αθήνα(η οποία απεικονίζεται με την Αρχαία Αγορά και την Ακρόπολη) μέχρι την Σπάρτη(η οποία σαφώς απεικονίζεται με το άγαλμα του Λεωνίδα).

Επίσης η κορδέλα είναι πάχους 38 χιλ.και τα χρώματά που επιλέχθηκαν(χρώμα κορδέλας εκρού και γράψιμο κορδέλας καφέ), παραπέμπουν στα γήινα χρώματα της Αττικής και Πελοποννησιακής Γης, από όπου θα περάσουν οι δρομείς. Στο εν λόγω μετάλλιο ΕΠΙΤΗΔΕΣ δεν χαράχτηκε ούτε η ημερομηνία, ούτε το έτος του αγώνα, γιατί πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο του πρώτου Φειδιππιδείου Δρόμου, το οποίο είναι συλλεκτικό. Από τα επόμενα έτη θα υπάρχει επάνω ανάγλυφη και η ημερομηνία.

Το εν λόγω βαρύτιμο μετάλλιο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία αθλητικών επάθλων OLYMPUS και συγκεκριμένα από τον κο Παύλο Γορανίτη, ενώ η έμπνευση των παραστάσεων ανήκει στον Πρόεδρο της Ελλανόδικου Επιτροπής του αγώνα κο Κων/νο Σάμιο.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πέραν του μεταλλίου, οι τερματίσαντες δρομείς θα λάβουν και άλλο ένα βαρύτιμο έπαθλο, το οποίο προς το παρών το αφήνουμε ως έκπληξη!

Η Οργανωτική Επιτροπή

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.