Ο ΣΥΜΙΡΙΩΤΗΣ 1ος ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟΝ 2ο ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ

Ο Κυριάκος κέρδισε τον Ημιμαραθώνιο και ο Κων/νος το χειροκρότημα

Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΤΣΙΑΣ, ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΟ ΜΕΛΟΣ, ΕΤΡΕΞΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ!

2/9/2013

Με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία από την περσινή, και αγωνιστική και οργανωτική, διεξήχθη χθες ο 2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Χίου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου μαζί με το περιοδικό Runner, εδώ στο νησί μας.
260 αθλητές και αθλήτριες δήλωσαν φέτος συμμετοχή και πήραν μέρος στον ημιμαραθώνιο των 21.100 μ., στον αγώνα των 10,5 χλμ., αλλά και στον αγώνα των 1.500 μ. για παιδιά έως 18 ετών, εκ των οποίων τερμάτισαν οι 230, απολαμβάνοντας μία διαδρομή εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες, αφού μεγάλο μέρος της εκτυλίχθηκε στην μοναδικής ομορφιάς περιοχή του Κάμπου της Χίου.
Το 80% των συμμετεχόντων ήταν άνθρωποι κάθε ηλικίας που ήρθαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο νησί μας για το σκοπό αυτό, ενώ η πλειοψηφία των ξένων ήταν από τη γειτονική μας Τουρκία, αφού επέλεξαν έτσι το νησί μας για να κάνουν διακοπές αλλά και να συμμετάσχουν σε μία αθλητική διοργάνωση – γιορτή, όπως και έγινε.

Αγωνιστικά τώρα, πρώτος στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Κυριάκος Συμιριώτης, κάνοντας μία πολύ καλή κούρσα – προπόνηση όπως τη χαρακτήρισε, ενόψει της συμμετοχής του στον διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, τον προσεχή Νοέμβριο, με χρόνο 1 ώρα, 10 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα. Στη 2η θέση τερμάτισε ο μαροκινός Χμαϊντούχ Χμαϊντούχ, που ήρθε για 2η φορά να τρέξει στη Χίο, με χρόνο 1 ώρα 13 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα! Στην 3η θέση ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, που χθες όμως βρέθηκε σε κακή μέρα, αλλά παρ’ όλα αυτά το πάλεψε μέχρι τέλους και τερμάτισε, δίνοντας και εκείνος το δικό του μήνυμα, με χρόνο 1 ώρα και 15 λεπτά.

Στις Γυναίκες 1η, όπως και πέρσι, ήταν η Άννα Βεσυροπούλου, 2η η γνωστή ολυμπιονίκης του βάδην Αθανασία Τζουμελέκα, που τώρα πλέον ασχολείται με τον μαραθώνιο και 3η η Τούλα Μαθιούδη.

Όμως εκείνος που πραγματικά έκλεψε την παράσταση και καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους τερματίζοντας ήταν ο Κων/νος Κούτσιας, που έτρεξε με τεχνητό μέλος, αφού λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε πριν λίγο καιρό έχασε το δεξί του πόδι, λίγο κάτω από το γόνατο, αλλά απέδειξε μέσω του αθλητισμού ότι διαθέτει τη θέληση και την επιμονή για να ξεπεράσει αυτό το σοβαρό του πρόβλημα.
Ακόμη είχαμε: Στα 10,5 χλμ. Ανδρών: 1ος Αντώνης Σαρρής, 2ος ο Τούρκος Birkan Tural, 3ος ο Γιάννης Τζήκας. Στα 10,5 χλμ. Γυναικών: 1η η Κατερίνα Κουκάκη, 2η η Άννα Γαλάτουλα, 3η η Καλλιόπη Δελόγκου. Στα 1500 μ. αγοριών: 1ος ο Νίκος Μαρής, 2ος Χρήστος Ιωάννου, 3ος Ανδρέας Τσούρος. Στα 1500 μ. κοριτσιών: 1η Ευτέρπη Ιωάννου, 2η Ειρήνη Μιχάλα, 3η Άννα Χαλκιά.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Δείτε 720 φωτογραφίες του αγώνα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.