Τυχεροί όσοι βρέθηκαν Σάββατο 28-4/ 18:30 το απόγευμα στο  αθλητικό γεγονός της πόλης, στο 12ος γύρο Καλαμάτας.

Παρών ο ΣΔΥΜεσσηνίας επικοινωνιακά και οργανωτικά , σ’ έναν αγώνα που ήταν αφιερωμένος στα άτομα με αυτισμό, καθώς και στην προσπάθεια της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας να διακόψουν οι καπνιστές τη  βλαβερή αυτή συνήθεια, με τη βοήθεια  των ειδικών ιατρείων που λειτουργούν γι’ αυτό το σκοπό στα νοσοκομεία (και σε αυτό της Καλαμάτας).

Οι φορείς του Δήμου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου αρωγοί στο όλο εγχείρημα. Οι χορηγοί μας υπερβαίνοντας  την οικονομική στενότητα των καιρών εξασφάλισαν την υλική υποδομή του αγώνα, τα ΜΜΕ παρόντα στη στήριξη του δρομικού κινήματος. Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού δικαιολόγησαν για άλλη μια φορά το όνομα τους.

Η προετοιμασία των διοργανωτών και εθελοντών του αγώνα φαινόταν ότι είχε πολύ καλά χαρακτηριστικά από νωρίς το απόγευμα, αφού όλα τοποθετήθηκαν  στις θέσεις τους και περίμεναν τους ανυπόμονους αλλά συνεπείς δρομείς στην ουρά για τον αριθμό συμμετοχής και τ’ αναμνηστικά τους.  Η συμμετοχή πολλών φίλων δρομέων απ’ όλη την Ελλάδα (του αδελφού σωματείου ΣΔΥΑ, του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, Φειδιππίδη Πάτρας, Σύλλογο Αρκάδων Δρομέων, ΣΔΥΤρίπολης, από Ναύπλιο, Σπάρτη, Ηλεία, η ομάδα Intersport running team και φυσικά απίστευτα πολλών συντοπιτών μας, μας γέμισε χαρά.

Στο χώρο της γραμματείας με την καλή διάθεση όλων όλα κύλισαν  πολύ γρήγορα. Κάποιες εγγραφές της τελευταίας στιγμής δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στους διοργανωτές αλλά και στη χρονομέτρηση, σημάδι ότι στο εξής θα πρέπει όλοι οι δρομείς να είμαστε πιο συνεπείς στις εγγραφές μας, γιατί ο αυξανόμενος όγκος των δρομέων απαιτεί άλλου είδους οργανωτικά δεδομένα. Τελικά πολλοί  προτίμησαν να συμμετάσχουν ακόμα και χωρίς τα διακριτικά του αγώνα, γιατί το προσκλητήριο από μόνο του ήταν μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τα υπέροχα μυστικά του τρεξίματος .  Η Τροχαία ρύθμιζε την κίνηση,  το ασθενοφόρο παρών και έτσι η εκκίνηση δόθηκε με την διάθεση πλέον να έχει ανέβει και   απελευθέρωσε το ανυπόμονο ποτάμι των δρομέων που γέμισε ασφυκτικά το κεντρικό δρόμο της πόλης με κατεύθυνση το πάρκο. Το 1ο χλμ περνά στο ποδηλατόδρομο, στο πάρκο που σε συνδυασμό με το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης όλα είχαν την δική τους ομορφιά. Τα υπόλοιπα 4 χλμ κύλισαν  παραλιακά της Ναυαρίνου όπου η θαλάσσια αύρα και τα χειροκροτήματα του κόσμου από τα παρακείμενα καφέ άφηνε αμείωτη την ενεργητικότητα των αθλητών. Τα υπόλοιπα 5 χλμ η διαδρομή είχε όλες τις εναλλαγές ενός πραγματικά δυνατού αγώνα διασχίζοντας το βορειοανατολικό κομμάτι της πόλης.    Οι εθελοντές  από τον αδελφό σύλλογο του ΕΟΣ Καλαμάτας βαθειά ανθρώπινοι και αλληλέγγυοι τροφοδοτούσαν με χαμόγελο και ενθαρρυντικά λόγια τους αγωνιζόμενους. Η γοητεία της διαδρομής, ο τερματισμός με τον πραγματικά πολύ κόσμο που υποδέχονταν τους αθλητές με χειροκρότημα και ενθουσιασμό  παρόντες στο ραντεβού, μακριά απ τον καναπέ τους και κόντρα στα μηνύματα των καιρών βρέθηκαν στην πλατεία για να γιορτάσουν το αθλητικό γεγονός της πόλης.¨

 Υπήρξε και ένα ατυχές γεγονός που μας στενοχώρησε όλους. Ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός από αυτοκίνητο της αθλήτριας Χριστίνας Γεωργακοπούλου από την Τρίπολη που μεταφέρθηκε αμέσως με το ασθενοφόρο που συνόδευε τους δρομείς των 10 χλμ. στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Το περιστατικό αυτό ήταν το αποκορύφωμα της <<κακής>> συμπεριφοράς που είχαν πολλοί ανυπόμονοι οδηγοί, οι οποία τα «έβαλαν» με δρομείς και εθελοντές που φύλαγαν τις διασταυρώσεις.

Αγωνιστικά  ο Καλδής οδήγησε την κούρσα και κέρδισε τον αγώνα ενώ δεύτερος ακολούθησε ο Ηλίας Νικολόπουλος του ΣΔΥΜεσσηνίας και τρίτος ο Ηλίας Μπάκας του ΠΑΣΖωγράφου. Στις γυναίκες κέρδισε η Μαλα’ι’ Μαρία του ΓΑΣ Ιλλισός με δεύτερη τη Γεωργία Πουλοπούλου του ΣΔΥΜ και τρίτη την Μαρία Χαραλαμποπούλου του ΣΔΥΤρίπολης.

To σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Σωτήρης Κωσταρέλος που τερμάτισε στην 49η θέση με 44:39.

Στο μεταξύ ο μικρός αγώνας 2.000 μ. των παιδιών είχε τελειώσει με απόλυτη επιτυχία, αφού για πρώτη φορά 500 μικρά παιδιά με τους γονείς γέμισαν με την παρουσία τους και την προσπάθειά τους τις ψυχές μας από χαρά καθώς τα σημάδια δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα και προσδοκία για συνέχεια. Τα γλυκά οι χυμοί και τα νερά στη συνέχεια έδωσαν ανάσες ξεκούρασης και ανάπαυσης, ύστερα από ένα ωραίο αγώνα.

Η πρωτόγνωρη συμμετοχή των μικρών φίλων μας, μας αιφνιδίασε ευχάριστα αλλά και μας στενοχώρησε διότι δεν μπορέσαμε ν’ ανταποκριθούμε στην απόδοση του αναμνηστικού μεταλλίου σε όλους. Ένα ΣΥΓΝΩΜΗ και σύντομα τα μετάλλια θα είναι κοντά σας.

Παράλληλα ο ΣΔΥΜ τίμησε τους πολλούς εθελοντές που βοήθησαν στην άρτια διοργάνωση του αγώνα, στο πρόσωπο του εκπαιδευτικού Δημήτρη Γιαννέα και ακόμη βράβευσαν το Σώμα εθελοντών  Σαμαρειτών Ερυθρού Σταυρού. Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό τίμησε τον ΣΔΥΜ, με το μέλος Κώστα Σαραβελάκη να δίνει στον πρόεδρο Αλέξη Ζάννη τιμητική πλακέτα για τον αγώνα που τον αφιέρωσαν στο κέντρο ημέρας με αυτισμό. Η πολύ όμορφη αθλητική γιορτή ολοκληρώθηκε με κληρώσεις δώρων σε μικρά παιδιά από καταστήματα της πόλης, ενώ το μεγάλο δώρο που ήταν ένα ποδήλατο το κέρδισε η μικρή Ορέστια Μέγγου.

Ακολούθησαν οι απονομές, και αμέσως μετά το Pasta party για τους φιλοξενούμενους και τους εθελοντές στον πεζόδρομο της στοάς Λόντου

 Ο αριθμός συμμετοχών και η οργανωτική επιτυχία του αγώνα ήταν απλώς αποτέλεσμα της κατάθεσης της ψυχής μας.

Τα μέλη του Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας σας ευχαριστούν όλους από βάθους καρδιάς.

ΥΓ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ www.sdym.gr

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.