Έχετε ακούσει τίποτα για το μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου; Κι όμως, υπάρχει και είναι ακριβώς έτσι όπως τον φαντάζεστε: δύσκολος, διεξάγεται υπό ιδιαίτερες συνθήκες και δοκιμάζει τις ανθρώπινες αντοχές. Μόλις ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος 2011 και όλοι οι συμμετέχοντες, οι 24 άνδρες και οι 5 γυναίκες τερμάτισαν!

 

Νικητής στους άνδρες είναι ο Ούγγρος Ίστβαν Τοθ με 4:54:03, ενώ στις γυναίκες η Αυστραλέζα Ρισέλ Τέρνερ με 6:03:06, η αλήθεια όμως, είναι πως όποιος έτρεξε και κατάφερε να περάσει τη γραμμή του τερματισμού μετά από 26,2 μίλια σε θερμοκρασία εδάφους, νερού σωστότερα, στους -32 Κελσίου, είναι αξιομνημόνευτος.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10 το βράδυ, καθώς στο Βόρειο Πόλο επικρατεί αυτή την περίοδο ηλιοφάνεια 24 ωρών, και όλοι οι δρομείς τερμάτισαν, οι τελευταίοι τρεις μετά από 9 ώρες αγώνα! Είναι χαρακτηριστικό πως ο κάθε ένας που συμμετείχε έπρεπε να πληρώσει 11.900 ευρώ για να αποκτήσει δικαίωμα, η διαδρομή λέγεται πάντως πως είναι μοναδική.

Προφανώς και είναι περιττό, να πει κάποιος πως ο συγκεκριμένος αγώνας συγκαταλέγεται στο βιβλίο ρεκόρ του Γκίνες με τη χαρακτηριστική ονομασία Northernmost Marathon on Earth. Οι φωτογραφίες, άλλωστε, είναι χαρακτηριστικές για αυτούς τους καθ’ όλα ιδιαίτερους δρομείς…

Πηγή: http://www.contra.gr

 

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.