Την  Κυριακή  13  Φεβρουαρίου διεξήχθη  η  τακτική  γενική συνέλευση της  ΕΟΣΛΜΑ-Υ στην αίθουσα  του ΕΑΚΝ ΑΓ.ΚΟΣΜΑ. Διαπιστωθείσης  της απαρτίας  (22 παρόντες) και με νόμιμες εξουσιοδοτήσεις σύλλογοι σε σύνολο εγγεγραμμένων (35) και αφού η γενική συνέλευση εξέλεξε τριμελές προεδρείο αποτελούμενο από τον ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ ΚΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΜΠΕΡΤΣΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ,  ΚΑΡΑΧΑΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ως μέλος, ξεκίνησε τις εργασίες της.

Στα προ ημερησίας  διάταξης θέματα ο πρόεδρος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ αναφέρθηκε στην εγγραφή  2 νέων συλλόγων που είχαν προσκομίσει τα αναγκαία παραστατικά, του συλλόγου δρομέων Κουφαλίων και του ΑΣ Αριάδνη Ιλισσίων που έγιναν αποδεκτοί στην δύναμη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (ήταν παρόντες και εκπρόσωποι τους) ενώ ανακοινώθηκε (διαβάσθηκε) η επιστολή εγγράφου 3 νέων συλλόγων και αποφασίσθηκε από την Γ.Σ η ένταξη τους στην δύναμη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ του ΣΔΥ ΧΑΝΙΩΝ, ΣΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, και των ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ “ΕΦΥΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ”. Αμέσως μετά διαβάσθηκε η επιστολή του ΔΣ του ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ  με την οποία ανακοίνωσε την προσωρινή αποχώρηση του από την ΕΟΣΛΜΑ-Υ μέχρις ότου η Γεν. Συνέλευση του συλλόγου αποφασίσει οριστικά για την παραμονή η όχι του Συλλόγου εντός της ομοσπονδίας. Ακόλουθα έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ κος Σάμιος ο οποίος μετά την απόφαση της Γ.Σ και του προεδρείου ανέπτυξε τα θέματα της Γ.Σ αναλυτικά και με διεξοδικό τρόπο αναφέρθηκε
Α) Στα πεπραγμένα της χρήσης της ΕΟΣΛΜΑ-Υ για το 2010 για την οποία η Γ.Σ απάλλαξε ομόφωνα το Δ.Σ από κάθε βάρος η πρόβλημα.

Β)Στην ανάπτυξη και πορεία της ΕΟΣΛΜΑ-Υ για το 2010 δίνοντας έμφαση στην μεγάλη συμμετοχή στους Αγώνες των συλλόγων, στην αύξηση του αριθμού των συλλόγων και των αγώνων που αυτοί διοργανώνουν και στην μεγάλη συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας πραγματικά ήταν καθολική της ενεργητικής παρουσίας της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και των συλλόγων της. Γ) Στις προτάσεις και τις προοπτικές της ΕΟΣΛΜΑ-Υ για το 2011.

Δ) Ακόλουθα αναφέρθηκε στην οργανωτική ανάπτυξη και λειτουργία των αγώνων που διοργανώνοντας και τους συλλόγους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ στην πορεία της αναγνώρισης της ομοσπονδίας μας από το υπουργείο υγείας και την απόκτηση γραφείων στο Ο.Α.Κ.Α (αναμονή απάντησης) και τέλος στην ενιαία πρόταση για την οργάνωση ετησίου συνεδρίου με θέματα ανάπτυξης Λ.Μ.Α, πρόληψης υγείας , αθλητριατρικά θέματα, με την παράλληλη έκθεση προϊόντων άθλησης και υγείας, την οργάνωση πανελλήνιας θερινής συνάντησης (camping με παράλληλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις) που θα φέρουν τους συλλόγους και τα μέλη τους κοντύτερα, θα τους ενημερώνουν και ταυτόχρονα θα τους διασκεδάζουν. Ακόλουθα ακολούθησε γόνιμος διάλογος -συζήτηση και προτάσεις από τους εκπροσώπους των συλλόγων που ομίλησαν.
1) Τον Καμπαξή Σπύρο που αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την δύναμη επωφελών για τα μέλη ΟΛΩΝ των συλλόγων (εφόσον ολοκληρωθεί το μητρώο) της ΕΟΣΛΜΑ-Υ εκπτώσεων σε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και ασφαλιστήρια και στις πρωτοβουλίες του συλλόγου του για τα θέματα αυτά. Καθιέρωση της ημέρας διεξαγωγής του Μαραθωνίου δρόμου ως εθνική εορτή με εισήγηση στην βουλή των Ελλήνων.

2) Του εκπροσώπου του ΑΠΣ ΖΕΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (Χρήστου Μυστρίδη) που αναφέρθηκε στα προβλήματα του συλλόγου, στην οικονομική συμμετοχή και στις ιατρικές εξετάσεις των μελών.
3) Του συναδέλφου εκπροσώπου του ΣΔΥ Μεσσηνίας που αναφέρθηκε στις σχέσεις των συλλόγων και της ομοσπονδίας στους αγώνες.
4) Της προέδρου του ΣΔΥΑ κας Μπερτσάτου Ελένης που μίλησε για τον αναγκαίο σεβασμό από και προς τους συλλόγους, τα μέλη και τις μεταξύ των συλλόγων σχέσεις.
5) Του Αριστοτέλη Κακογεωργίου που μίλησε για την αναγκαιότητα των αγώνων και των όρων συμμετοχής.
6) Του εκπροσώπου του ΣΜΑΧ ΛΑΡΙΣΗΣ κου Νίκου Γούλα για την εκπροσώπηση μας στην οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου Αθηνών, την συμμετοχή μας η όχι στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης και την συμμετοχή και των όρων συμμετοχής στους αγώνες των συλλόγων.
7) Του συναδέλφου Κων/νου Ντίνα εκπροσώπου του ΣΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ που αναφέρθηκε στην εμπορευματοποίηση των αγώνων και των εκδηλώσεων των συλλόγων.
8) Ο πρόεδρος του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ Χρήστος Λαινάς που αναφέρθηκε στην επίπτωση της εμπορευματοποίησης πάνω στις σχέσεις των αθλητών των συλλόγων.
9) Του συναδέλφου, προέδρου του ΑΣ ΛΟΥΤΡΟΠΗΓΗΣ ΜΕΝΕΛΑΙΔΟΣ Γεωργίου Κατσίφα πάνω στις προτάσεις για την οργάνωση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και των αγώνων.
10) Των συναδέλφων Φραγκιουδάκη Αναστάσιου και Δημήτρη Τουμανίδη για την αγωνιστική
παρουσία της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, στην δικαίωση του λαού, στην άθληση και την υγεία.
11) Του προέδρου του ΣΔΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ κου Βύρλα Δημήτρη για τον προγραμματισμό των αγώνων (καλεντάρι) της ομοσπονδίας.

Μετά από αυτά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κων/νος Σάμιος ο οποίος έφερε για ψήφισμα τις προτάσεις που ακούσθηκαν και προτάθηκαν και η γενική συνέλευση αποφάσισε  για:
Α) Το θέμα της ομαδικής βαθμολόγησης των συλλόγων και με επιφύλαξη του ΣΔΥΑ να ζητήσει την αλλαγή του όρου προκήρυξης του Διεθνούς Αγώνα του Μαραθωνίου Αθηνών “ΓΡ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ” που αναφέρεται στην ειδική βαθμολόγηση των Συλλόγων Δρομέων και να μετατραπεί ο όρος αυτός στην Ειδική βαθμολογία των συλλόγων δρομέων –Υπεραποστάσεων μελών της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, η οποία και θα ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα με την κατάσταση των μελών σωματείων της την οργανωτική επιτροπή. Στην αντίθετη περίπτωση που η οργανωτική επιτροπή δεν θα αποδεχθεί την κατάσταση μελών της ΕΟΣΛΜΑ-Υ τότε δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμμιά ειδική βαθμολόγηση.
Για το 3ο θέμα επιβεβαίωσε την πρόταση για την ανάπτυξη οργανωτικής επιτροπής σε κάθε αγώνα την ανάγκη χρονικού ορίου για την δήλωση συμμετοχής και την λογική των παροχών πάντα σε σχέση με τις οικονομικές δυνατότητες των συλλόγων και της οργανωτικής επιτροπής. Για το 5ο κα 6ο θέμα και με δεδομένο την αντίθετη πρόταση των εκπροσώπων ΣΔΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΑΙΓΕΥΣ, έγινε ψηφοφορία επί των 2 προτάσεων και της πρότασης για την πληρωμή συμμετοχής στους αγώνες και με ψήφους 21 έναντι 2 έγινε αποδεκτή η εισήγηση του προέδρου για την οργάνωση α) αθλητικού συνεδρίου και έκθεσης αθλητικών ειδών στα τέλη του 2011 και β) την οργάνωση θερινής συνάντησης (camping ) σε μέρος της Ελλάδος που θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου και θα οργανωθεί από την ΕΟΣΛΜΑ-Υ
Μετά από τα παραπάνω έληξε η συνεδρίαση και ανακοινώθηκε η διενέργεια της επόμενης τακτικής γενικής συνέλευσης τον Φεβρουάριο του 2012 σε τόπο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν έγκαιρα

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.