Με 17 δρομείς οι Lepanto Runners στο 9ο “Μιχάλη Κούση” στο Αγρίνιο. 5ος ο Ν. Ταλιαμπές

Mε μεγάλη συμμετοχή αθλητών και με πολύ ζεστό καιρό που δυσκόλεψε αρκετά τους δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή,28 Φεβρουαρίου 2016 στο Αγρίνιο ο 9ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος προς τιμήν του Αγρινιώτη μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση.

Οι εκδηλώσεις του 9ου Ημιμαραθωνίου ξεκίνησαν το Σάββατο με την καθιερωμένη «Γιορτή του Αθλητή», στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και συντονιστή τον κ. Διονύση Μπαμπαρούτση. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν Αγρινιώτες αθλητές που διακρίθηκαν σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ έγιναν και ειδικές βραβεύσεις μεταξύ αυτών, ο Παναιτωλικός για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του και ο προπονητής του Μιχάλη Κούση, κ.Γρηγόριος Μπενέκας.Στη φετινή εκδήλωση, για πρώτη φορά, παραβρέθηκε και ο γιός του Μιχάλη Κούση, Θανάσης Κούσης, η αδερφή του Μ.Κούση και ο αδελφός του Κώστας, που υπήρξε και εκείνος σπουδαίος αθλητής στο παρελθόν. Κορυφαία στιγμή , στην οποία συγκινήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και ιδιαίτερα οι συγγενείς του κορυφαίου μαραθωνοδρόμου , αποτέλεσε η παρουσίαση του αφιερώματος στον Μ.Κούση.

Ο ημιμαραθώνιος ξεκίνησε από τη Δογρή Τριχωνίδας στις 11:30 το πρωί με τερματισμό την πλατεία Δημοκρατίας, στην οποία βρέθηκε πλήθος κόσμου για να χειροκροτήσει τους αθλητές στην καθιερωμένη πια γιορτή του αθλητισμού στο Αγρίνιο.

Νικητής του Ημιμαραθωνίου ήταν ο αθλητής Γιάννης Χαμόδρακας του Μεσσηνιακού με χρόνο 1:16:52, ο οποίος στην περυσινή διοργάνωση είχε τερματίσει πέμπτος. Δεύτερος τερμάτισε ο Άρης Τσίπης της ΑΓΕ Ζακύνθου  και τρίτος ο Γιώργος Αθανασόπουλος ως ανεξάρτητος.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Έμυ Σάπιου, δεύτερη η Αλεξάνδρα Νταρδάκη και τρίτη η Μαρία Βανδουλάκη.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αθλητών και στους αγώνες των 5 και των 10 χλμ, αλλά και στο αγώνα του ενός χιλιομέτρου που συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι πρώτοι στη διαδρομή των 5 χλμ : 1ος Πίσσας Γκάμπριελ, 2ος Σταμούλης, Νίκος 3ος Καρέτσος Γιάννης.

Οι πρώτοι στη διαδρομήτων 10 χλμ : 1ος Καραχρήστος Στάθης, 2ος Μάρκος Γιάννης, 3ος Περδικάρης Σπύρος

O σύλλογός μας συμμετείχε με 17 δρομείς στους αγώνες. Ο δρομέας του συλλόγου μας Νίκος Ταλιαμπές πλασαρίστηκε στην πολύ καλή 5η θέση της γενικής κατάταξης με 01:22:07.

Αναλυτικότερα συμμετείχαν οι εξής δρομείς

Ημιμαραθώνιος (14 δρομείς):

Ταλιαμπές Ν. (5ος γενικής – 01:22:07), Καραχάλιας Δ.(01:37:59), Καπετζώνης Ν.(01:38:15), Χαλάτσης Χρ(01:40:56). Δημητρόπουλος Μ. (01:42:41), Κούρογλου Γ.*01:42:53),,Αθανασόπουλος Γ. (01:48:07) ,Αθανασόπουλος Δ.(01:49:00),Πασχάλης Γ.(01:51:32), Τούντας Θ.(01:58:18), Τούφας Σ.(01:58:29), Δημητρίου Σ.(02:00:37), Μπέσσας Κ.(02:05:40), Δούνης Γ.

10χλμ (3 δρομείς)

Δήμου Σ.(00:57:35),Τούφας Σπ.(1:00:21), Βασιλακόπουλος Χ.(01:05:00)

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου σε δήλωσή του ανέφερε : «Ο Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» έχει αποκτήσει πλέον μεγάλη απήχηση. Είναι μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, είναι η συνεργασία που φέρνει κοντά χιλιάδες δρομείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και ολόκληρη την Αγρινιώτικη κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν και όσους συνέδραμαν σε αυτή την επιτυχημένη διοργάνωση και κατάφεραν να δώσουν στον Ημιμαραθώνιο τη σημασία και τη βαρύτητα που του αξίζει.»

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Δείτε φωτογραφίες του αγώνα.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από μέλη του συλλόγου μας.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.