Αλλαγή ώρας την Κυριακή 31/10

Επειδή άνθρωποι είμαστε και συμβαίνουν πολλά, μη ξεχάσουμε ότι τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και αντί 04:00 θα πρέπει να δείξουν και πάλι 03:00 λόγω της Χειμερινής ώρας.

Έτσι, οι αθλητές κυρίως, θα έχουν μία… επιπλέον ώρα ξεκούρασης πριν μπουν στη «μάχη» του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας που έχει ώρα εκκίνησης στις 09.00 και στα 5 χλμ. και 10 χλμ. με ώρα εκκίνησης στις 09.30.

Φίλοι οδηγοί την Κυριακή 31/10 …. Αφήστε το τιμόνι και χειροκροτήστε….

Στο μεγάλο γεγονός του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας συμμετέχουν φέτος…. και οι φίλοι οδηγοί…. δείχνοντας κατανόηση για τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν γίνει για να εξυπηρετήσουν τους δρομείς.

Έτσι αν δεν μπορούν να κινηθούν με τα αυτοκίνητά τους ας κατέβουν στους δρόμους της Μαραθώνιας διαδρομής για να χειροκροτήσουν όλους αυτούς που έχουν έρθει από κάθε σημείο της γης για να τιμήσουν τη χώρα μας.

Πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει στην κεντρική διαδρομή Αθήνα Μαραθώνας και κατ’ επέκταση σε δρόμους που είναι κοντά σ’ αυτή αλλά και σ’ εκείνους από τους οποίους περνούν οι διαδρομές των αγώνων 5 και 10 χιλιομέτρων.

Και βέβαια η Οργανωτική Επιτροπή του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθλητών σεβόμενη τις ανάγκες και επιθυμίες χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών Αθήνας και περιχώρων την Κυριακή 31 Οκτωβρίου ζητεί την κατανόηση όλων και τη συμπαράστασή τους στην οργανωτική προσπάθεια αλλά και σ’ εκείνη των μετεχόντων δρομέων. Ευχή όλων η αδυναμία κυκλοφορίας οχημάτων στις διαδρομές των αγώνων να μετατραπεί σε έμπρακτο ενδιαφέρον και  παρουσία ενίσχυσης της προσπάθειας των δρομέων με το θερμό χειροκρότημα που θέλουν οργανωτές και μετέχοντες.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα όπως είναι αυτονόητο κινήθηκε εγκαίρως ενημερώνοντας εγγράφως από 24 Σεπτεμβρίου τις κατά τόπους αρχές της τροχαίας και της Αστυνομίας για τη, λόγω επετείου 2.500 χρόνων,  μεγαλύτερη παρά ποτέ συμμετοχή δρομέων, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Η διακοπή κυκλοφορίας που ζήτησε η Οργανωτική για την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, μέρα διεξαγωγής του αγώνα, αφορά στις ώρες από 07.00 έως 17.30.

Όλες αυτές τις ώρες οι Λεωφόροι Μαραθώνος, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωσνταντίνου  θα είναι κλειστές και στα δύο ρεύματα.

Η διαδρομή του αγώνα 5 χιλιομέτρων (εκκίνηση από Παναθηναικό Στάδιο) είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου- Ριζάρη- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Αμαλίας- Στύλοι Ολυμπίου Διός- Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο Ηρώδει0)- Βασιλίσσης Ολγας- Παναθηναικό Στάδιο.
Η διαδρομή του αγώνα 10 χλμ (εκκίνηση από Παναθηναικό Στάδιο) είναι Βασιλέως Κωνσταντίνου- Βασιλίσσης Σοφίας- Λεωφόρος Μεσογείων- Φειδιππίδου- Μιχαλακαοπούλου- Μεσογείων- Ανισόπεδος Κόμβος Κατεχάκη- Στρατόπεδο Πλέσσα (αναστροφή)- Λεωφόρος Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/ Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναικό Στάδιο.

Οσο για τη διαδρομή του Μαραθωνίου είναι Μαραθώνας- Λεωφόρος Μαραθώνος- Είσοδος Τύμβου- Λεωφόρος Μαραθώνος- Σταυρός- Μεσογείων- Μιχαλακοπούλου- Φειδιππίδου- Κόμβος Κηφισίας/ Αλεξάνδρας- Βασιλίσσης Σοφίας- Ηρώδου Αττικού- Παναθηναικό Στάδιο.

Σημαντικοί δρόμοι που επίσης επηρεάζονται από τις διαδρομές των αγώνων και θα αντιμετωπίσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα για πολλές ώρες είναι οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, από 08.00 έως 13.30, προς Παλλήνη από 08.00 έως 15.00, τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος και στο τμήμα από Πικέρμι έως Σταυρό από 08.30 έως 15.10.

Πηγη: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.