Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους. Ένας αγώνας προσφοράς και ψυχής. Ένας αγώνας συμβολικός: 514 χιλιόμετρα. Όποιος συμμετέχει στον ανθρώπινο πόνο πληρώνεται με πνευματική χαρά. Και υπάρχει πολύς πόνος δίπλα μας. Χιλιάδες παιδιά πάσχουν στη χώρα μας (που δοκιμάζεται από την κρίση) από νεοπλασματικές ασθένειες. Σε αυτά τα παιδιά είναι αφιερωμένος αυτός ο υπερβατικός αγώνας. Είναι μακρύς και δυσβάστακτος ο δρόμος των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο για την επιβίωση. Σκληρές δοκιμασίες για αυτά και τις οικογένειές τους.

Όμως για αυτά τα παιδιά υπάρχει μια ΦΛΟΓΑ ελπίδας. Υπάρχει η ΦΛΟΓΑ της αγάπης που στις δύσκολες στιγμές που περνούν μέσα στα παιδοογκολογικά νοσοκομεία μας, τους κρατάει από το χέρι για να νικήσουν στη μάχη για την ίδια τους τη ζωή στην πιο τρυφερή ηλικία τους.

Η ΦΛΟΓΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ενισχύει με κάθε τρόπο τα παιδιά αυτά και τις σκληρά δοκιμαζόμενες οικογένειές τους, παρέχοντας στέγη, τροφή, φιλοξενία, έξοδα μετακίνησης και εμείς ως απλοί αθλητές της Ρόδου, άνθρωποι σαν όλους εσάς, αφιερώνουμε αυτόν τον υπερβατικό αγώνα σε αυτά τα παιδιά και ζητάμε από όλους που ασχολείστε ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τον αθλητισμό, να συμμετάσχετε στηρίζοντας οικονομικά τη ΦΛΟΓΑ.

Ο αγώνας αυτός θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου 25, 26 και 27 (σε τρεις διαδοχικές ημέρες).

Στις τρεις αυτές ημέρες, οι τριαθλητές καλούνται να διανύσουν 514 χιλιόμετρα. Την πρώτη ημέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 10 χιλιόμετρα κολύμβησης στην παραλία Αφάντου – Τραγανού και αμέσως μετά 140 χιλιόμετρα ποδήλατο με ώρα εκκίνησης 7 το πρωί και χρονικό όριο 12 ώρες, δηλαδή έως τις 7 το απόγευμα. (Εκκίνηση από την παραλία Τραγανού έως τέρμα παραλίας Αφάντου και επιστροφή). Από εκεί με το ποδήλατο 140 χιλιόμετρα μέχρι Κατταβιά και επιστροφή. Όποιος κολυμβητής ή ποδηλάτης επιθυμεί να συμμετέχει στηρίζοντας τους υπεραθλητές που θα προσπαθήσουν να διανύσουν όλη την απόσταση είναι ευπρόσδεκτος. Για να γραφτεί στη λίστα συμμετοχών, στο λογαριασμό της ΦΛΟΓΑΣ πρέπει να καταθέσει το ποσό των 0.5 Ευρώ για κάθε χιλόμετρο με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ. (Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα των εγγραφών)

Τη 2η μέρα 26 Σεπτεμβρίου, οι αθλητές θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί από το δημαρχείο της Ρόδου και θα διανύσουν με τα ποδήλατά τους 280 χιλιόμετρα ποδηλατικής διαδρομής με όριο πάλι τις 12 ώρες. Η ποδηλατική διαδρομή θα έχει 2 σκέλη. Αρχικά από το Δημαρχείο θα κατευθυνθούν προς Αρχάγγελο, Πυλώνα, Γεννάδι, Κατταβιά, Απολακκιά και επιστροφή  στο Δημαρχείο (200 χιλιόμετρα) και το δεύτερο σκέλος από το Δημαρχείο θα κατευθυνθούν προς Ιαλυσό, Θολό, Καλαβάρδα, Κάμειρο, Μανδρικό και επιστροφή (άλλα 80 χιλόμετρα).

Την 3η ημέρα, 27 Σεπτεμβρίου, με τα πόδια βαριά από τα 420 χιλιόμετρα ποδηλασίας και τα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης, οι τριαθλητές καλούνται να τρέξουν 84 χιλιόμετρα, δηλαδή διπλή απόσταση μαραθωνίου σε λιγότερο από 12 ώρες. Καμμία φυσική δύναμη και καμμία προπόνηση δεν είναι αρκετή για να αντέξει το σώμα τέτοιες σκληρές δοκιμασίες. Μόνο η δύναμη της ψυχής μπορεί να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Ευπρόσδεκτοι όλοι οι δρομείς μικρών και μεγάλων αποστάσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν διανύοντας όση απόσταση επιθυμούν, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση τουλάχιστον 30 ερυώ στη ΦΛΟΓΑ. Εκκίνηση και πάλι από το Δημαρχείο στις 7 το πρωί με κατεύθυνση προς Ιαλυσό, Θολό, Καλαβάρδα, Μανδρικό και αναστροφή στα 42 χιλιόμετρα για να τερματίσουν πάλι μπροστά στο Δημαρχείο σε λιγότερο από 12 ώρες.

514 χιλιόμετρα σκληρής δοκιμασίας για το σώμα. Αλλά υπάρχει μια ΦΛΟΓΑ μέσα στους υπεραθλητές που θα επιχειρήσουν τον υπερβατικό αυτό αγώνα. Η ΦΛΟΓΑ της ελπίδας ότι κάνουν τον αγώνα αυτό για να αποδείξουν ότι η ανθρώπινη θέληση είναι η κινητήριος δύναμη που κάνει δυνατά τα αδύνατα. Καλούμε όλους εσάς να μετάσχετε σε αυτόν τον αγώνα διανύοντας όση απόσταση θέλετε συνοδεύοντας και παροτρύνοντας τους υπερτριαθλητές που θα επιχειρήσουν να διανύσουν όλη την απόσταση, είτε σαν εθελοντές, είτε σαν θεατές. Και καταθέστε το συμβολικό ποσό χρημάτων στο λογαριασμό της ΦΛΟΓΑΣ ή την ώρα του αγώνα στους εκπροσώπους της ΦΛΟΓΑΣ.

Ας στείλουμε το μήνυμα σε όλα τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια ότι θα νικήσουν. Ότι δεν είναι μόνα τους σε αυτόν τον αγώνα για τη ζωής τους. Ας αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη ΦΛΟΓΑ της ελπίδας να λάμψει και να διαλύσει τα σκοτάδια του πόνου, της αγωνίας, της αβεβαιότητας για το αύριο.

514 χιλόμετρα αγώνα αφιερωμένα στα παιδιά – ήρωες που καλούνται να περάσουν τα πιο όμορφα παιδικά χρόνια τους, στους θαλάμους του πόνου και της αγωνίας των παιδοογκολογικών νοσοκομείων. Παιδιά δεν είστε μόνα σας. Θα σας σκεφτόμαστε σε κάθε χιλιόμετρο του δύσκολου αυτού αγώνα για να αντλήσουμε λίγη δύναμη από τη δύναμη της τρυφερής ψυχής σας που αγωνίζεται για τη ζωή και θα ΝΙΚΗΣΕΤΕ.

Σας περιμένουμε όλους. Να είστε εκεί. Καταθέστε την ψυχή σας και το συμβολικό ποσό στη ΦΛΟΓΑ. Ενισχύστε την προσπάθεια αυτή. Ανοίξτε τα μάτια της ψυχής σας. Δώστε ελπίδα, δώστε ζωή. Ο πόνος είναι προσωρινός. Η νίκη είναι για πάντα. Ανάψτε τη ΦΛΟΓΑ. Διαλύστε κάθε σκοτάδι, κρατήστε από το χέρι ένα παιδί με καρκίνο και διαβάστε στα ματάκια του την ελπίδα για ζωή και τότε θα καταλάβετε γιατί και για ποια πρέπει να αγωνίζεστε.

Σας περιμένουμε όλους.

Νίκος Χατζηνικόλας – Παιδίατρος – Τριαθλητής

ΤΗΛ 2241033330  6944725253

http://challenge514.apollontriathlon.gr/

www.apollontriathlon.gr

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.