ΠΡΟΣ: Όλους τους Συλλόγους/Μέλη της ΕΟΛΣΜΑ-Υ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγαπητοί Φίλοι,

            Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «Ε Υ Κ Λ Η Σ» όπως θα γνωρίζετε, έχει προκηρύξει τον 4ο Μητροπολιτικό Ημιμαραθώνιο στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, την Κυριακή 5 Απριλίου 2015. Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία τον Απρίλιο του 2011 και επαναλήφθηκε με την ίδια επιτυχία και το 2012 και το 2013 και το 2014.

            Ο σκοπός μας ήταν και είναι η υποστήριξη του πάγιου αιτήματος των πολιτών των όμορων δήμων, αλλά και των κατοίκων του λεκανοπεδίου, για τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου. Αλλά όχι μόνον αυτό. Η Αθήνα γνωρίζουμε οι περισσότεροι από μας, είναι μια φτωχή περιβαλλοντικά πόλη. Όσοι αθλούμαστε βλέπαμε εδώ και χρόνια την τσιμεντοποίηση και το λιγόστεμα των ελεύθερων χώρων στις γειτονιές μας. Οι διαδρομές πρασίνου σε σύγκριση με τις άλλες μεγαλουπόλεις που φιλοξενούν δρομικούς αγώνες και μεγάλους μαραθωνίους, μην κοροϊδευόμαστε, είναι ελάχιστες. Το Μητροπολιτικό Πάρκο εμπεριέχει εκ των πραγμάτων έναν ζωτικό συμβολισμό. Η αξιοποίησή του με αντισταθμιστικά έργα πρασίνου για την Υπόλοιπη Αττική ή μη, οι χρήσεις ενός τεράστιου φυσικού πόρου όπως είναι η γη των χιλιάδων στρεμμάτων του Ελληνικού, οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά που πάμπολλες δεκαετίες φιλοξενούσε τους παλιότερους, εμάς και τα παιδιά μας, το παράκτιο μέτωπο, όλα αυτά εμείς δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να λυθούν με προστακτικές, δεν μπορούν να λυθούν δίχως να ακουστεί η γνώμη μας για το περιβάλλον στο οποίο ζήσαμε, στο οποίο θέλουμε να ζούμε και να ζήσουμε, εμείς και τα παιδιά μας.

            Με αυτό το πνεύμα φέτος, για πρώτη φορά, σας προσκαλούμε, τον κάθε ένα ξεχωριστά αλλά και ως συλλόγους, ως αθλητικούς φορείς που αποτελούνται από ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό, την υγιεινή ζωή, το τρέξιμο, το περιβάλλον, την Αθήνα και την Αττική, να συνδιοργανώσουμε τον 4ο Μητροπολιτικό Ημιμαραθώνιο.

            Ο 4ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος δεν είναι αγώνας καταγγελίας, είναι ένας αγώνας που ζητά επίμονα να ξεκινήσει μια γόνιμη διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων: των δημοτών, των πολιτών της Αττικής, των τοπικών φορέων, των δήμων, της κεντρικής διοίκησης. Διαβούλευση η οποία ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ στο παρελθόν. Το τι θα συμβεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο αφορά τον τρόπο της ζωής μας, της δικής μας, των παιδιών μας. Αν είμαστε όλοι μαζί σε τούτη την προσπάθεια το μήνυμά μας θα ακουστεί πολύ πιο δυνατά.

Με εκτίμηση και σεβασμό στην πολυετή αγωνιστική σας πείρα, αναμένουμε την όποια απάντησή σας.

                                                                           Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς,

                                                                                        Το ΔΣ του ΕΥΚΛΗ.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.