Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 189η επέτειο της  Άλωσης της Τριπολιτσάς ο Δήμος Τρίπολης και ο Αθλητικός Oργανισμός του Δήμου, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφ. Πελοποννήσου, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Αρκαδίας, την Ένωση Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, το Γ.Σ. Αρκαδίας, τους Σύλλογος Αρκάδων Δρομέων Τρίπολης , το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης, το Αρκάδες Διασώστες και τον Π.Ο. Τρίπολης διοργανώνουν περιφερειακό Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου ενηλίκων  ανδρών και γυναικών μήκους   21.100 μέτρων περιμετρικά της Τρίπολης, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία  Άρεως της Τρίπολης, όπου το άγαλμα του πορθητή της Τριπολιτσάς Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 25/09/2010

Κατηγορία αγώνα:  Ημιμαραθώνιος Αγώνας δρόμου ενηλίκων, ανδρών και γυναικών.

Αφετηρία-τερματισμός: Η Πλατεία Άρεως Τρίπολης.

Ώρα εκκίνησης: 4.30 μ.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ :

Η διαδρομή του αγώνα σηματοδοτεί τη διέλευση από ιστορικούς χώρους του οροπεδίου της Μαντινείας, όπου διαδραματίστηκαν κρίσιμα πολεμικά γεγονότα κατά την πολιορκία της Τριπολιτσάς από τα στρατεύματα των Ελλήνων αγωνιστών  υπό την ηγεσία του αρχιστράτηγου του Αγώνα Θ. Κολοκοτρώνη, που κατέστρωσε και  συντόνισε την εφαρμογή του σχεδίου αποκλεισμού του κέντρου του Μοριά και οδήγησε στην Άλωση της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση από την Πλατεία Άρεως στις 4.30 μ.μ. με κατεύθυνση προς την κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου, Πλ Κολοκοτρώνη, οδό Ελ Βενιζέλου, Λεωφόρος ΟΗΕ, διαστάρωση 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο, γέφυρα Σφαγείων, 11ο Σ.Π.,  Αθ. Διάκου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Άλσος Αγίου Γεωργίου, Δεκάζειο Γηροκομείο, Δ.Α.Κ. Τρίπολης, Καλαβρύτων μέχρι Χάνια Σκοπής, παράκαμψη αριστερά προς Δ.Δ. Σκοπής, α’ πάροδος δεξιά προς Μνημείο μάχης Γράνας, επιστροφή μέσω Καλαβρύτων, παράκαμψη αριστερά  προς  Αγ. Κων/νο (Ματζαγρά), Ά γ. Κων/νος, άνοδος οδού Αγίου Κωνσταντίνου, γήπεδο Παναρκαδικού, παράκαμψη αριστερά περιφερειακής οδού Μουτζουροπούλου, είσοδος δεξιά στην οδό Διοτίμας, δεξιά οδός Ραγκαβή, αριστερά οδός Παπαρρηγοπούλου, Ι. Ναός  Προφήτη Ηλία, Τερματισμός Πλατεία Άρεως-άγαλμα Κολοκοτρώνη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (Ανδρών και γυναικών) :

Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης θα βραβευτούν με ιδιαίτερα έπαθλα ανεξάρτητα από την ηλικιακή τους κατηγορία και δεν θα βραβευθούν στις ατομικές τους κατηγορίες.

ΙΙ. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1η κατηγορία:  Μέχρι 30 ετών

2η κατηγορία:  31-40 ετών

3η κατηγορία:   41 –50 ετών

4η κατηγορία:   51-60 ετών

5η κατηγορία:    61 και άνω

Κανονισμοί : Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους Κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ

Λειτουργία Γραμματείας : Στη Γραμματεία, που  θα λειτουργεί στο σημείο εκκίνησης στην Πλατεία Άρεως από 15.00 μέχρι τις 16.30 θα γίνεται ο σχετικός έλεγχος  και η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής στον αγώνα από τους αθλητές.

Δηλώσεις συμμετοχής : Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη,  23- 9 – 2009 στο Δήμο Τρίπολης (Fax: 2710-241502  ) ή αυτοπροσώπως στο γραφείο του Δήμου Τρίπολης, Δημητρακοπούλου 13, στον 3ο όροφο. Οι σύλλογοι παρακαλούνται να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις των συμμετεχόντων.

Ο αγώνας θα καλυφθεί από ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Σε έκτακτες μόνο περιπτώσεις, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές κατά την ώρα λειτουργίας της γραμματείας του αγώνα στο χώρο εκκίνησης.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, μέλη Συλλόγων ή ανεξάρτητοι, με δική τους ευθύνη και εφόσον έχουν  προσωπική ιατρική κάλυψη.

Βραβεύσεις ανά ηλικιακή κατηγορία:

-Στον  1ο νικητή κάθε κατηγορίας απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα.

– Στον 2ο νικητή απονέμεται ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα.

– Στον 3ο νικητή απονέμεται χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες απονέμεται αναμνηστικό δίπλωμα, αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό TShirt του αγώνα.

.ΒΡΑΒΕΥΣΗ: Η βράβευση των αθλητών θα γίνει στο χώρο τερματισμού (Πλ. Άρεως).

Ρύθμιση απρόβλεπτων: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης της προκήρυξης.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ: Η οργανωτική επιτροπή έχει εξασφαλίσει :

  1. Δωρεάν μεταφορά των αθλητών με λεωφορεία του Δήμου Τρίπολης από ΑΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑ και ΠΑΤΡΑ. Πληροφορίες στο 2710-231844.

2. Συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης της Τρίπολης και τον Π.Ο. Τρίπολης  για την καλύτερη ασφάλεια της διεξαγωγής του αγώνα.

3. Για τους  συμμετέχοντες αθλητές έχει εξασφαλισθεί Κέτερινγκ στο χώρο τερματισμού.

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ 1000 ΚΑΙ 2000 ΜΕΤΡΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο ενηλίκων θα διεξαχθούν στον ευρύτερο  χώρο της Πλατείας Άρεως, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Πλ. Άρεως, οι ακόλουθοι αγώνες:

  1. ΑΓΩΝΑΣ 1000 μ. αγοριών και κοριτσιών γεννημένων μέχρι από το 1997 και εξής.
  2. ΑΓΩΝΑΣ 2000 μ. αγοριών και κοριτσιών γεννημένων μέχρι από το 1992 μέχρι και το 1996.

Στους τρεις πρώτους  νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν τα ακόλουθα βραβεία:

-Στον  1ο νικητή κάθε κατηγορίας απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα.

– Στον 2ο νικητή απονέμεται ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα.

– Στον 3ο νικητή απονέμεται χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝΑ: -ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

-ΤΕΔΚ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

-ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΤV

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:  Προπονητές Γ. Σ. Αρκαδίας: Δημήτριος Γεωργόπουλος, Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΗΛΙΑΣ  Π. ΧΑΛΚΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.