Την Κυριακή 25 Αυγούστου διεξάγεται για πρώτη φορά Ημιμαραθώνιος αγώνας  δρόμου 21.1 χλμ στην Ιεράπετρα Λασιθίου τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης. Διοργανωτής είναι ο  Δήμος και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  Ιεράπετρας και εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 30 Χρόνια Κύρβεια – Κύρβεια 2013. Ο αγώνας διατρέχει τον κατάφυτο με ελιές κάμπο της Ιεράπετρας από περιφερειακούς δρόμους και περνά μέσα απ τα κοντινά χωριά (Βαïνιά, Κάτω χωριό, Πάνω χωριό, Επισκοπή, Κεντρί).

Σκοπός και στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και η συμπόρευση του αθλητισμού και του πολιτισμού , δύο απαραιτήτων θεμελιωδών αξιών που έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε ο τόπος μας.


O
αγώνας με δύο λόγια

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 25-8-2013
Ώρα εκκίνησης : 17 :30
Εκκίνηση/Τερματισμός :Πλατεία  Τζαμί Ιεράπετρας
Συνολικό μήκος : 21.1 χλμ
Σημεία ελέγχου : 3
Σταθμοί τροφοδοσίας : 7 (νερά – ισοτονικά – ενεργειακά)
Ποιότητα πεδίου : Άσφαλτος σε σχεδόν επίπεδη διαδρομή με μικρές υψομετρικές εναλλαγές.
Χρονικό όριο αποκλεισμού :1 (σταθμός έλεγχου Πάνω χωριό)

Έγκυρος χρόνος τερματισμού : 2 ώρες και 45 λεπτά

Εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού πρώτου : 1 ώρα και 20 λεπτά

Κατεβάστε το χάρτη της διαδρομής:

http://www.gpsies.com/map.do?fileId=joxsojmtsjozzwlj

Δικαίωμα συμμετοχής

 Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν άνδρες και γυναίκες, που την ημέρα του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους . Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ο αθλητής με την υποβολή της  δήλωσης δηλώνει ότι γνωρίζει για την πιθανότητα τραυματισμού του, βλάβης της υγείας του ή ακόμα και θανάτου του, ως απόρροια της συμμετοχής του στον αγώνα καθώς επίσης και ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και σε τέτοιο βαθμό, που να του επιτρέπει να λάβει μέρος. Με την αίτησή του ο αθλητής αποδέχεται πλήρως τους παραπάνω κινδύνους και καταστάσεις.


Διαδικασία εγγραφής

  Η διαδικασία συμμετοχής και υποβολής των αιτήσεων  θα γίνετε ως εξής :

1.  Ηλεκτρονικά,  μέσω της φόρμας

2. Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ιεράπετρας www.ierapetra.gr συμπληρώνοντας την αίτηση.

3. Με fax στο 2842025922 (αφού κατεβάσετε και συμπληρώσετε και αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής.

4. Τηλεφωνικά στα τηλ. 2842340326-7 και 6973032299 (Νίκος Φερετζάκης)

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων  θα είναι έως και τις 23 Αυγούστου 2013 .

Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν την “Αίτηση Συμμετοχής”, η οποία περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία του αθλητή, καθώς και αν προτίθενται να κάνουν χρήση του λεωφορείου που θα ναυλωθεί ειδικά για τον αγώνα από και προς το Ηράκλειο. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα λάβει e-mail όπου θα επιβεβαιώνεται η εγγραφή του στον αγώνα.

Εγγραφές και υποβολή αιτήσεων συμμετοχής λίγο πριν τον αγώνα  θα παραλαμβάνονται  μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Πως θα έρθετε

1. Μπορεί κανείς να έρθει με το δικό του αυτοκίνητο μέσω της εθνικής οδού Ηρακλείου Ιεράπετρας , ακολουθώντας τη διαδρομή Ηράκλειο –Άγιος Νικόλαος- Παχειά Άμμος-Ιεράπετρα, ή να  χρησιμοποιήσει το νότιο οδικό δίκτυο  Ηράκλειο – Αρκαλοχώρι – Βιάννος – Μουρνιές – Μύρτος – Ιεράπετρα.

2. Για όσους το επιθυμούν η διοργάνωση προτίθεται να εξυπηρετήσει τη μεταφορά αθλητών (δωρεάν) με λεωφορείο από Ηράκλειο προς την Ιεράπετρα και αντίστροφα  το μεσημέρι της Κυριακής  .

Η αναχώρηση θα είναι από την Πλατεία Ελευθερίας μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου ώρα 14:00 και επιστροφή από Ιεράπετρα στις 22:00.  Θα πρέπει λοιπόν ο κάθε ενδιαφερόμενος να δηλώσει για κράτηση θέσεων στην αίτηση συμμετοχής .

3. Το ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ πραγματοποιεί τακτικά δρομολόγια από Ηράκλειο προς Ιεράπετρα και αντίστροφα πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ktelherlas.gr/ (τηλ. 2810245020 -2842028237)


Έπαθλα –Κατηγορίες

 

 Όλοι οι τερματίσαντες αθλητές στον έγκυρο χρόνο θα λάβουν μετάλλιο-Τεχνικό μπλουζάκι-δίπλωμα.

Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας θα λάβουν και κύπελλο.

Κατηγορίες νικητών :

     Ανδρών 18-39 ετών

     Γυναικών 18-39 ετών

     Βετεράνων ανδρών  40 και άνω

     Βετεράνων   γυναικών 40 και άνω

Όσοι περάσουν εκπρόθεσμα (πέρα των 2 ωρών και 45 λεπτών) την γραμμή του τερματισμού, θεωρείται ότι ολοκλήρωσαν τον αγώνα αλλά εκπρόθεσμα και δεν δικαιούνται αναμνηστικό μετάλλιο.

Σταθμοί ελέγχου – χρόνος αποκλεισμού

Στο ένατο (9ο) περίπου χλμ στο Πάνω Χωριό θα υπάρχει σταθμός ελέγχου των αθλητών ,καθώς και μέγιστος χρόνος περάσματος από το συγκεκριμένο σημείο την 1 ώρα και 20 λεπτά από την στιγμή της εκκίνησης . Σε περίπτωση που αθλητής περάσει μετά τον παραπάνω χρόνο θα αποκλείεται από τον αγώνα και θα πρέπει να παραδώσει το νούμερο του . Θα του δίνεται η δυνατότητα αν το επιθυμεί  να μεταφερθεί στον τερματισμό με αυτοκίνητο της διοργάνωσης. Επίσης θα υπάρχουν άλλα δυο σημεία έλεγχου όπου ο αθλητής θα πρέπει να δείξει το νούμερο του στον υπεύθυνο όταν του ζητηθεί. Σε περίπτωση όπου αθλητής δεν καταγραφεί και από τα τρία συνολικά σημεία έλεγχου θα ακυρώνεται.


Διαδρομή – Σταθμοί τροφοδοσίας

 Σε όλη τη διαδρομή περίπου ανά 3 χλμ θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά – ισοτονικά κτλ. Στους σταθμούς θα υπάρχουν πλαστικά ποτήρια – και όχι εμφιαλωμένα μπουκαλάκια – όπου ο αθλητής θα πρέπει να τα αφήνει εκεί φεύγοντας από το  σταθμό . Ο κάθε αθλητής επίσης μπορεί να φέρει μαζί του υδροδοχείο και να ανεφοδιάζεται σε κάθε σταθμό.

Άνθρωποι του Σώματος Σαμαρειτών Ιεράπετρας θα βρίσκονται διεσπαρμένοι σε όλο το μήκος του αγώνα έτοιμοι να βοηθήσουν τον καθένα που θα ζητήσει τη βοήθεια και συνδρομή τους. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής θέλει να εγκαταλείψει από τον αγώνα θα πρέπει να το δηλώσει είτε στους Σαμαρείτες είτε στον πλησιέστερο σταθμό τροφοδοσίας.

Η δύναμη της Τροχαίας Ιεράπετρας  θα είναι παρόν και θα ελέγχει  όλη την διαδρομή και ιδιαίτερα σε διασταυρώσεις όπου υπάρχει πυκνή κυκλοφορία  έτσι ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Οι δρόμοι δεν θα κλείσουν από την κυκλοφορία των οχημάτων,  γιαυτό ο κάθε συμμετέχοντας αθλητής θα πρέπει  να μην είναι εφησυχασμένος αλλά να κινείτε με προσοχή στην δεξιά μεριά του δρόμου και πάντοτε να ακολουθεί αυστηρά τις υποδείξεις της Τροχαίας και των  Σαμαρειτών.

Σήμανση

 Η σήμανση του αγώνα θα σχετικά πυκνή και θα αποτελείται : α) βέλη κατεύθυνσης ή βούλες στο τάπητα του δρόμου με σπρέι χρώματος πορτοκαλί β) ταινίες ασφαλείας νάιλον  χρώματος κόκκινο – άσπρο  γ) κατευθυντήριες πινακίδες κίτρινου χρώματος με πράσινα βέλη μεγέθους Α4.

Επίσης θα υπάρχουν πινακίδες ένδειξης ανά χιλιόμετρο. (Στο τελευταίο χιλιόμετρο ανά 500 μέτρα).

Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να δώσει προσοχή στις παραπάνω σημάνσεις , να αγνοήσει τυχόν άλλα ξένα προς τον αγώνα σήματα ,έτσι ώστε να βρίσκεται πάντοτε εντός διαδρομής και να μην κινδυνεύσει να ακυρωθεί.

Τερματισμός –Απονομές-Τελετή λήξης

Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσουν οι απονομές καθώς επίσης και μια ολόκληρη γιορτή . Την στιγμή αυτή στο χώρο του τερματισμού (Πλατεία Τζαμί)  θα πέσει και η αυλαία των εκδηλώσεων Κύρβεια 2013 όπου η φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας θα παρουσιάσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα. Θα ακολουθήσει λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι και γεύμα προσφορά στους συμμετέχοντες αθλητές.

 Για οτιδήποτε πληροφορίες – διευκρινήσεις στα τηλέφωνα της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙΑ. Ιεράπετρας 2842340326-7 ή στο 6973032299

Εκ της διοργάνωσης

Νίκος Φερετζάκης

Κατεβάστε την προκήρυξη.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.