Τη 10η χρονιά του γιόρτασε ο Olympus Marathon, ο αγώνας που σηματοδότησε στη χώρα μας την ανάπτυξη των αγώνων βουνού και που πάντα παραμένει σε πρώτη ζήτηση στη προτίμηση των αθλητών.  Ο αγώνας συνοδεύτηκε με πρωτιά για Έλληνα ύστερα από πέντε χρόνια, καθώς ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος τερμάτισε νικητής, μάλιστα με τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ως τώρα (17’44 από τον δεύτερο). Η προηγούμενη μεγαλύτερη διαφορά ήταν από το 2008, 11’50 μεταξύ Hernantez-Καλοφύρη που κατέλαβαν τότε τη πρώτη και τη δεύτερη θέση. Ο Θεοδωρακάκος κέρδισε για πρώτη φορά τον αγώνα στις 3 συμμετοχές του, καθώς τις δύο προηγούμενες χρονιές τερμάτισε δεύτερος.
Στον αγώνα δεν έλλειψαν τα προβλήματα, με κυριότερο την εμφάνιση μόλις ενός πούλμαν αντί των τριών που είχε κανονιστεί για να μεταφέρουν τους αθλητές στην εκκίνηση. Ως λύση ανάγκης, επιστρατεύτηκε μέχρι και αγροτικό αυτοκίνητο, ενώ για τον λόγο αυτό καθυστέρησε η εκκίνηση του αγώνα κατά 20 λεπτά. Πρόβλημα δημιουργήθηκε και με το γεύμα που προσφερόταν στους αθλητές μετά τον αγώνα, καθώς σχηματίστηκε ατέλειωτη ουρά, ενώ καθυστερούσε και η ετοιμασία των φαγητών.
Στα υψηλά σημεία του αγώνα επικρατούσαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και φυσούσε πολύ, σε βαθμό που πάγωνων τα δάχτυλα. Πολύ ομίχλη εμπόδιζε την ορατότητα σε διάφορα σημεία, ενώ δυσκόλευε και τον εντοπισμό των σημαδιών. Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος αναδείχτηκε νικητής με 4:44:54, ενώ δεύτερος ακολούθησε ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής Jessed Gispert Hernantez με 5:02:38. Τρίτος ο Γιάντσεκ Μπόγκοτς 5:04:18, τέταρτος ο Adrian Alexandru Bostan 5:08:21, πέμπτος ο Νίκος Καλοφύρης 5:17:01 και έκτος ο Φάνης Αρκουμανης 5:19:19. Πρώτη γυναίκα και 42η γενικής τερμάτισε η Zhanna Vokueva 6:13:27, δεύτερη η Λόρα Ρεπσένκο 6:24:06, τρίτη η Αμαλία Ματθαίου 6:39:13, και την εξάδα συμπλήρωσαν οι Ιρένα Μαλιμπόρσκα 6:52:54, Ραννέλε Μακκόη 6:53:01, Ιωάννα Μπαρατσα 7:06:32.

Το σύλλογό μας εκπροσώπησαν στον πολύ δυσκολο αυτό αγώνα 5 δρομείς, οι: Γιώργος Κωστάκης (116ος), Αυτζόγλου Πέτρος, Φώτης Κούλης, Πετρόπουλος Αλέξανδρος, Δημήτρης Γεωργαντόπουλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του αγώνα olympus-marathon.com

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.