Πρωτιά για το Δ. Καραχάλια και στον Ευχίδα.

Άλλη μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το Δημήτρη Καραχάλια που ήρθε 1ος στον 11 Ευχίδειο Άθλο μήκους 107,5 χλμ στη διαδρομή Πλαταιές- Δελφοί που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο  31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2010.


Ο Ευχίδας ήταν πολεμιστής στην μάχη των Πλαταιών, περίφημος για την ταχύτητά του στο τρέξιμο. Ύστερα από την νίκη των Ελλήνων στη μάχη των Πλαταιών, οι άρχοντες της πόλης, πιστεύουν πως η παρουσία και μόνο των βαρβάρων έχει μολύνει το πυρ που έκαιγε στο βωμό της πόλης τους. Για το λόγο αυτό, καλούν τον οπλίτη ημεροδρόμο τους, τον γοργοπόδαρο Ευχίδα. Η αποστολή του είναι να πάει αμέσως στους Δελφούς και να φέρει πίσω καθαρό και εξαγνισμένο πυρ από το ιερό του Απόλλωνα. Η κούραση από τη μάχη μεγάλη, η αποστολή όμως μεγαλύτερη και ιερή. Ο Ευχίδας ξεκινά αμέσως, Τρέχει συνεχώς ανάμεσα σε χαράδρες, δάση, βουνά και στενά μονοπάτια. Φτάνει στους Δελφούς. Εξαγνίζει το σώμα του στην Κασταλία πηγή, φορά δάφνινο στεφάνι., παίρνει καθαρό πυρ από το ιερό του Απόλλωνα, και επιστρέφει στις Πλαταιές, σε 24 περίπου, ώρες διανύοντας απόσταση 1000 σταδίων δηλαδή σχεδόν 200 χλμ. Ο Ευχίδας παρέδωσε το ιερό πυρ και αμέσως μετά εξέπνευσε περνώντας για πάντα την πύλη της αιωνιότητας.


Η διαδρομή ξεκινά από τους Δελφούς και περνώντας από τα χωριά Αράχωβα, Δίστομο, Στείρι, Κυριάκι, Αγ. ΄Αννα, Θίσβη, Δομβραίνα, Ξηρονομή, Ελλοπία και Λεύκτρα με συνολικές υψομετρικές διαφορές περίπου 1.400 μέτρων καταλήγει στις Πλαταιές. Πριν την έναρξη του αγώνα έγινε τελετή έναρξης στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, και μοιράστηκε δάφνινο στεφάνι στους αθλητές. Ακολούθησε ορκωμοσία. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στους Δελφούς το Σάββατο 31 Ιουλίου ώρα 18.00 για να αποφευχθεί με τον τρόπο αυτό η μεγάλη ζέστη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο  αγώνας είχε όριο τις 14 ώρες. Δήλωσαν συμμετοχή 91 αθλητές, ξεκίνησαν 75  και τερμάτισαν μόλις οι 43 .

Ο Δημήτρης Καραχάλιας οριστικοποίησε τη συμμετοχή του κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μόλις 2 μέρες πριν τον αγώνα. Κάλυψε τη διαδρομή των 107,5χλμ σε 9 ώρες και 18 λεπτά τερματίζοντας λόγω πριν τις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής. Πέτυχε μάλιστα ρεκόρ αγώνα μειώνοντας κατά 3 περίπου λεπτά τον προηγούμενο καλύτερο χρόνο που είχε κάνει ο Γ. Ψάιλας.

Στις Γυναίκες 1η αναδείχτηκε η Βάσω Σταύρου.

Στις 11.00 η ώρα το πρωί της Κυριακής ακολούθησε  η απονομή των επάθλων στους αθλητές από τον πρόεδρο τις διοργάνωσης Π. Αντωνόπουλο. Στην  συνέχεια ακολούθησε μπουφε στους αθλητές.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα κάνοντας κλικ εδώ

Περισσότερες Πληροφορίες στο site του αγώνα: http://www.euchidiosathlos.gr/el/home

Από admin

3 σχόλια στο “Αποτελέσματα 11ου Ευχίδειου Άθλου – Πρωτιά για το Δ. Καραχάλια”
  1. Δημητρη συγχαρητηρια εκανες σπουδαια εμφανηση.Να εισαι καλα.Η ιστοσελιδα σας ειναι πολυ καλη μπραβο!

  2. Πολλά συγχαρητήρια Δημήτρη και για την πρωτιά και για το ρεκόρ μα πάνω απ’όλα για τη θέληση και τη δύναμή σου που είναι ανεξάντλητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.