Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχές πρωταθλητών του ορεινού τρεξίματος, διοργανώθηκε και φέτος ο 4ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Πηλίου Κentavros Ultra Trail Marathon,  διατηρώντας την παράδοση που τον θέλει να επιφυλάσσει αρκετό σασπένς στους συμμετέχοντες, κι έτσι όσοι τερμάτισαν, αλλά και όσοι δεν τερμάτισαν, θα έχουν να λένε για τις (καλώς εννοούμενες βέβαια) περιπέτειες που συνάντησαν στα 67 χιλιόμετρα της διαδρομής. Όσοι πίστευαν ότι οι δυσκολίες του περσινού και προπέρσινου Κενταύρου ήταν κι οι μεγαλύτερες που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν σε αγώνα στο Πήλιο, μάλλον δεν δικαιώθηκαν, καθώς πολλοί από τους τερματίσαντες της φετινής νέας διαδρομής αναφέρουν τις επίπονες διαδοχικές και αλλεπάλληλες ανηφόρες, περισσότερες κι από πέρυσι, που σε συνδυασμό με τη ζέστη, τους δυσκόλεψε ιδιαίτερα.  Σε ορισμένα σημεία υπήρχαν σχοινιά από τα οποία έπρεπε να πιαστείς για να περάσεις δύσβατα μονοπάτια, χωρίς να υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση!

Με αφετηρία και τερματισμό την παραλιακή Αγριά, οι δρομείς ακολούθησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σηματοδοτημένα μονοπάτια διασχίζοντας τοποθεσίες εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Έχοντας διανύσει έναν μεγάλο κύκλο, οι αθλητές τερματίζουν στην Αγριά αφού έχουν καλύψει συνολικά  3.300 μέτρα υψομετρικής διαφοράς.

Ο Κentavros Ultra Trail Marathon είναι ένας γνήσιος αγώνας ορεινού τρεξίματος και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των αγώνων κριτηρίων για τον υπερμαραθώνιο αγώνα του Mont Blanc.

Τερμάτισαν συνολικά 142 αθλητές, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν. Πρώτος τερμάτισε ο Ελβετός πρωταθλητής του ορεινού τρεξίματος Marco Gazzola με χρόνο 6:59:30 .

Το σύλλογο LEPANTO εκπροσώπησαν τρεις αθλητές, οι Δημήτρης και Λευτέρης Καραχάλιας και  ο Τσακίρης Δούκας. Καλύτερος «Ναυπάκτιος» ο Δημήτρης Καραχάλιας που τερμάτισε στην πολύ τιμητική 8η θέση με χρόνο 8:38:11.

Στη συνέχεια δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Από admin

Μια σκέψη στο “4ος Υπερμαραθώνιος Κένταυρος μήκους 67,7Κμ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.