Το Σάββατο 8 Μάιου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Γραβιάς ο 4ος Αγώνας δρόμου θυσίας απόστασης 14.500μ καθώς και αγώνας 1200μ για παιδιά. Ο αγώνας ήτανε αφιερωμένος στην ιστορική μάχη που διεξήχθη στο χάνι της Γραβιάς τον Μάιο του 1821, όπου Οδυσσέας Ανδρούτσος με 120 άνδρες νίκησε την στρατιά του Ομέρ Βρυώνη.

Η διαδρομή περιλάμβανε δασικό δρόμο βουνού (όχι μονοπάτι), υψομετρικής διαφοράς 300 μ. στην εκκίνηση (Ι.Μ. “ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ” ή “ΠΑΝΑΣΑΡΗ” – το ιστορικό σημείο που πραγματοποιήθηκε η μάχη τις Γραβιάς ) και σταδιακή ανάβαση στα 1.100 μ. υψόμετρο. Οι αθλητές ανηφόρησαν στα πρώτα 5χλμ, κάνανε αναστροφή και στην συνέχεια κατηφόρισαν 9 περίπου χλμ τερματίζοντας στην πλατεία τις Γραβιάς.

Ο αγώνας είχε άριστη οργάνωση. Σε όλους τους δρομείς που τερμάτισαν δόθηκαν μετάλλιο, και δίπλωμα. Μετά το τέλος του αγώνα παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν όλων των αθλητών και ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές. Στη συνέχεια έγινε αναπαράσταση της μάχης στο Χάνι της Γραβιάς.

Στον αγώνα Τερμάτισαν συνολικά 107 αθλητές και 4 περιπατητές. Το σύλλογο μας εκπροσώπησαν 14 ενήλικες αθλητές και 6 παιδιά. Η σειρά που τερμάτισαν είναι η ακόλουθη: Κόγγος Χρήστος, Καραγεώργος Γιάννης, Αθανασοπουλος Δημήτρης, Δημόπουλος Γιώργος, Παπαχρήστος Σπύρος, Πασχάλης Γιώργος, Τούφας Στέφανος, Σταυρόπουλος Σπύρος, Σίνης Δημήτρης, Λαγουδάκης Κων/νος, Δημητρίου Σπύρος, Πολιτοπουλου Γεωργία, Μακρής Χρήστος, Καμπάς Πέτρος.

Πιο γρήγορος για τους αθλητές του LEPANTO ήτανε ο Χρήστος Κόγγος με χρόνο 1:07:11.


Στη γενική κατάταξη πρώτος στους άνδρες ήταν ο Μετόχι Θεόφιλος με 1:00:27  και στις γυναίκες η Νικολοπούλου Αριστέα με 1:18:32

Στον αγώνα 1200μ για παιδιά, συμμετείχαν από το σύλλογό μας οι: Κόγγος Βασίλης, Μακρής Γιάννης, Δημητρίου Γιάννης, Μακρής Σωτήρης, Αθανασόπουλος Γιώργος, Αθανασοπούλου Δήμητρα.

Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας και ελπίζουμε να γίνει και του χρόνου και να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε.

Φωτογραφίες του Αγώνα

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.