Την Κυριακή 08/12/2013 6 μέλη του Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου ανέβηκαν στην κορυφή Μαύρα λιθάρια (2327υψ). Η εκκίνηση έγινε από την εντυπωσιακή Μονή Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια ακολουθώντας το μονοπάτι 22 με την πολύ καλή χάραξη και σήμανση,έπειτα από περίπου 3 ώρες φτάνουμε σε οροπέδιο όπου υπάρχει πηγή (Ακρινό νερό 1671 υψ).
Από εκεί με κατεύθυνση βορειο-ανατολική, συνεχίζουμε σε δύσκολη πλαγιά με ελλιπή σήμανση,και φτάνουμε στη κορυφή Μαύρα λιθάρια σε 1ώρα και 30 λεπτά.
Ο συνολικός χρόνος ανάβασης και κατάβασης είναι 8 ώρες και 1477 μέτρα υψομετρικής διαφοράς.
Η προσέγγιση από αυτή την πλευρά του Παρνασσού, είναι πιο ενδιαφέρουσα και μας φέρνει σε επαφή με τις πιο όμορφες και αλπικές κορυφές του,( Κούκος, Μαύρα λιθάρια, Τρείς  Τσούμπες, Τσάρκος, Μπαντανόραχη, Γεροντόβραχος) και τοποθεσίες όπως Ακρινό νερό,Σιδερόπορτα,Μακρύ Λιθάρι,Πάνω και κάτω Χαμπίμπι κ.α.

Αυτή η πλευρά του βουνού δεν διαθέτει χιονοδρομικό κέντρο ούτε σαλέ. Μακριά από τον θόρυβο των ανθρώπων, που συρρέουν κατά εκατοντάδες για να κάνουν σκι, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την αγριάδα του τοπίου και να εξερευνήσει την περιοχή.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.