Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου 2015, ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου διοργανώνει διήμερη ορειβατική δραστηριότητα στην περιοχή του Αχελώου στα όρια των νομών Αρτας και Καρδίτσας.

Σάββατο 20 Ιουνίου: Αναχώρηση από την πλατεία λιμανιού στις 07.30΄ακολουθώντας τη διαδρομή Αγρίνιο-Χαλκιόπουλο-Εμπεσσός-Περδικάκι-Βρουβιανά-Μεσόπυργος-Μεγαλόχαρη και κατάληξη στο Αστροχώρι.

Από Αστροχώρι ανάβαση στην βορειότερη και ψηλότερη κορυφή των ορέων Βάλτου τους Αετούς(υψ.1852).

Η διαδρομή κινείται παράλληλα με τον Αχελώο και θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν όμορφα χωριά, καθώς και τα γεφύρια της Τέμπλας του Αυλακίου και το φράγμα του Αρδάνοβου, ενώ η εκπληκτική ομορφιά της περιοχής και η θέα των Αγράφων στα δυτικά και της οροσειρά του Βάλτου στα ανατολικά είναι μαγευτική.

Μετά την ανάβαση στην κορυφή Αετοί καταλήγουμε στο χωριό Πηγές, όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε σκηνές.

Στο χωριό υπάρχουν ταβέρνες, αλλά όχι ξενώνας.

Εάν ο χρόνος επαρκεί θα γίνει επίσκεψη στην ιστορική μονή Σέλτσου (1804-το δεύτερο Ζάλογγο των Σουλιωτών) σε μια εκπληκτική τοποθεσία, πάνω από τον Αχελώο.

Κυριακή 21 Ιουνίου: Από πηγές ανάβαση στις κορυφές Κοκκινόλακα (υψ.1796) και Κόκκινα στεφάνια (υψ.1759).

Το βουνό αυτό με την ονομασία κοκκινόλακος ή Φρούσια αγνοείται συνήθως από τους ορειβατικούς συλλόγους, διαθέτει όμως μεγάλο ενδιαφέρον και καταπληκτική θέα βόρεια προς χατζή, ανατολικά προς τα Άγραφα και δυτικά προς την Άρτα και τον Αμβρακικό, ενώ στα πόδια του κυλά ο Αχελώος.

Είναι μια άγνωστη σε πολλούς περιοχή με τη δική της μοναδική μαγεία την οποία δυστυχώς απολαμβάνουν μόνο οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, τόσο από πλευράς νομού Άρτας, όσο και από πλευράς νομού Καρδίτσας.

Η ευρύτερη περιοχή, γνωστή ως Ραδοβύζια, είναι κυριολεκτικά παρθένα, από τουριστικής πλευράς, μα συνάμα εντυπωσιακή από τον φυσικό της πλούτο…

Οι αναβάσεις και στις δύο κορυφές είναι εύκολες και προτείνονται για αρχάριους, ενώ μπορούν όσοι δεν επιλέξουν ανάβαση να περιηγηθούν στην περιοχή και στα αξιοθέατά της (φράγμα Συκιάς-γέφυρα Κοράκου-γεφύρι Πετρωτού-χωριά της Αργιθέας.)

Επιστροφή από Καλεντίνη –Άρτα-Εθνική οδό.

Κοκκινόλακος

Πηγές Άρτας και πίσω ο Κοκκινόλακος

                                                               Μονή Σέλτσου

                                                                                   Μονή Σέλτσου

                 ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ

* Η συμμετοχή στις εκδρομές-αναβάσεις του Συλλόγου είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του.

* Οι συμμετέχοντες στις εκδρομές-αναβάσεις του Συλλόγου αποδέχονται ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, τηρούν τις οδηγίες του αρχηγού και φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τυχόν ατύχημα που θα οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.

* Ο αρχηγός της εκάστοτε εκδρομής-ανάβασης δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας.

* Το πρόγραμμα των εκδρομών-αναβάσεων ενδέχεται να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.

* Οι ώρες πορείας που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή-ανάβαση είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, είναι συνολικές(ανάβαση-κατάβαση) και προφανώς χωρίς τις απαραίτητες στάσεις.

* Πληροφορίες για τις εκδρομές-αναβάσεις παρέχει ο εκάστοτε αρχηγός.

Και να μην ξεχνάμε! Στα βουνά ανεβαίνουμε για την άσκηση και την ευχαρίστησή μας. Ποτέ δεν ξεπερνάμε τις δυνάμεις μας.

Καλό είναι να είμαστε σε ομάδες τουλάχιστον των τριών ατόμων για λόγους ασφαλείας.

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.