To  Σάββατο 16/02/2013 με πρωτοβουλία του Δημήτρη Καραχάλια πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση Σπαρταθλήτων στα γραφεία του Απόλλωνα Δ. Αττικής. Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί  με πρωτοβουλία του Πάνου Γιώργου πριν λιγο καιρό. Σκοπός της ήτανε, να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση αθλητών ώστε να ακουστούν περισσότερες  θετικές ή αρνητικές απόψεις για να βγούνε πιο ασφαλή συμπεράσματα και κατά προέκταση ουσιαστικότερες προτάσεις προς το Δ.Σ. του Σπαρτάθλου για την οργανωτική αναβάθμιση του αγώνα.

Στην συζήτηση παρευρέθηκαν εκτός από τους αθλητές και οι: ”Ο Δάσκαλος” Σκουλής Παναγιώτης, ο Τεχν.Σύμβουλος της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-ΥΠ  Σάμιος Κων/νος και ο Κος Παπαδημητρίου Κων/νος απο το Δ.Σ. Του Σπαρτάθλου τον οποίον ευχαριστούμε θερμά. Να επισημάνουμε ότι ο Κος Παπαδημητρίου ήτανε παρόν και στις δύο συναντήσεις των αθλητών, θέλοντας να ακούσει από κοντά τους προβληματισμούς  και τις προτάσεις μας, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην συζήτηση.

DSCN1690

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα κάτωθι :

Κούτιος Δημήτριος:    Οι ηλεκτρολύτες και τα ισοτονικά δεν ήτανε στους προγραμματισμένους σταθμούς, πράγμα που αποσυντόνισε και δυσκόλεψε τους αθλητές με αυτή την αφόρητη ζέστη. Όμως υπάρχει και μαρτυρία συναθλητή μας που υπήρχανε αλλά ήτανε κρυμμένα κάτω από το τραπέζι.

 Πολλές ομάδες υποστήριξης δεν τηρήσανε τον κανονισμό,  μη  παροχής βοήθειας στους αθλητές τους έως τον κεντρικό σταθμό της Κορίνθου.

 Τα νερά ήτανε τόσο ζέστα τα οποία δεν πίνονταν, ΝΑΙ μεν απαγορεύεται το κρύο  για τον οργανισμό, αλλά ΟΧΙ και σ’ αυτή την μορφή.

 Κανελλόπουλος Θανάσης:  Οι πόρτες (κόφτες- χρόνου) εάν είναι δυνατόν να υπάρχουν ανά 10χλμ. και όχι ανά σταθμό. Ίσως θα εξυπηρετούσε καλύτερα.

Σάμιος Κων/νος: Εάν προταθεί από την διοργάνωση στην Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-ΥΠ η παροχή εθελοντισμού, υπάρχει η δυνατότητα έως και τριάντα (30) εθελοντών όπου  υποδείξει ή όπου υπάρχει ανάγκη, σύμφωνα με την καθοδήγηση της διοργάνωσης του Σπαρτάθλου για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του αγώνα.

 Η Ομοσπονδία πλέον έχει φτάσει τους 48  συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και θα μπορούσε να βοηθήσει σε όποιο κομμάτι της ζητηθεί, όπως και για την ενημέρωση των εθελοντών κατά τόπους στην διαδρομή του αγώνα.

 Να υπάρξει μεγαλύτερη αριθμητική συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών όπως και μια ευαισθησία στο οικονομικό σκέλος, στις τόσο δύσκολες εποχές που ζούμε γιατί μένουν απέξω πολλοί και καλοί αθλητές, ΜΗ έχοντας την δυνατότητα να  ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά την Ελληνική εκπροσώπηση Διεθνώς.

 ”Δάσκαλος” Σκουλής Παναγιώτης:  Ίσως θα έπρεπε η εκκίνηση του αγώνα να προγραμματιστεί μια ώρα νωρίτερα, στις 06:00 το πρωί.

 Γεωργιόπουλος Κων/νος: Σε κάποια σημεία της διαδρομής, όπως το κομμάτι μετά την Νεστάνη υπάρχουν παράνομοι σκουπιδότοποι, που αμαυρώνουν την εικόνα της διαδρομής, το τοπικό αλλά και το Εθνικό μας επίπεδο.  Επικοινωνία – συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση.

 Σε πολλούς σταθμούς οι εθελοντές υποδέχονται τους αθλητές με το τσιγάρο στο στόμα. Καλό είναι να υπάρχει ενημέρωση και σεβασμός στην προσπάθεια αυτή.

 Θα πρέπει οι ταμπέλες στους σταθμούς να συμπίπτουν στις πληροφορίες τους με τα φυλλάδια και σε κάθε αλλαγή να ενημερώνονται, για την καλή λειτουργία της τροφοδοσίας ή άλλων προϊόντων  (το 2009 μεγάλο πρόβλημα).

 Το 2010 κάποιοι νεαροί από τους εθελοντές έχοντας πιεί κάτι παραπάνω μαζί με κάποιους μηχανόβιους παρενοχλούσανε με τα μηχανάκια τους αλλά και με ρατσιστικά σχόλια κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους δρομείς. Θέμα ενημέρωσης  των εθελοντών στους κατά τόπους σταθμούς.

  Το 2012 καταργήσατε  την τελευταία στιγμή το γιαούρτι και το ρυζόγαλο από τους σταθμούς, που για μένα ίσως και για κάποιους άλλους, ήταν αναγκαίο.  Το  πρόσχημα περί αλλοίωσης δεν ευσταθεί καθότι οι περισσότεροι σταθμοί βρίσκονται κοντά σε μαγαζιά  και σε καφενεία. Ούτε και είναι εφικτό οι δρομείς να έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν μόνοι τους από Μίνι-Μάρκετ όπως ελέχθη από σας. Με αυτόν τον τρόπο υποχρεωνόμαστε να έχουμε υποστήριξη, ανεβάζοντας επιπλέον το  κόστος της συμμετοχής μας στον αγώνα.

 Θεωρώ ότι η οικονομική συμμετοχή του αγώνα είναι ιδιαίτερα υψηλή την στιγμή που δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα ο αγώνας και ειδικότερα για τους Έλληνες αθλητές στην παρούσα οικονομική κατάσταση. Εκτός εάν είναι Κερδοσκοπικός και δεν το γνωρίζουμε !

 Τέλος σας ευχαριστώ, γιατί παρά τα μικροπροβλήματα της διοργάνωσης ο αγώνας διεξάγεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, σύμφωνα με το εύρος του και που όλα αυτά τα χρόνια με αντιμετωπίσατε με θέρμη και αγάπη.

Σημείωση: υπάρχει αναλυτική τρισέλιδη έκθεση με όσα αναφέρει ο κ. Κ. Γεωργιόπουλος.

 Καραχάλιας Δημήτριος:  Θεωρώ πως οι Ελληνικές συμμετοχές θα πρέπει να φτάσουν και να σταθεροποιηθούνε στις εξήντα (60) καθότι έχει ανέβει κατά πολύ το αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών, η ποιότητα αλλά και η ποσότητα των αγώνων μας.

 Θα ήθελα να σας προτείνω να μπούνε στα κριτήρια πρόκρισης και οι αγώνες του  βουνού που έχουνε μεγαλύτερη καταπόνηση αλλά και χρονοδιάρκεια στην έκβαση τους. Όπως το V.F.T.  128 km  και το ROUT. 160 km και με γνώμονα κριτηρίου  ενενήντα λεπτών τα 10 χλμ. (90′ / 10km).

 Προτείνω να υπάρξει αλλαγή σε όλο το πρόγραμμα σας, δημιουργώντας μια λίστα αγώνων (όποια επιλέξτε εσείς) με βαθμολογία και on-line εγγραφή, ώστε ο καθένας να βλέπει ανά πάσα στιγμή τα κριτήρια του ή κάποιου άλλου αθλητή, έχοντας πλήρη διαφάνεια των συμμετοχών.

Το πρόγραμμα θα μπορεί να ανοίξει από την 1/01 κάθε έτους, οπότε θα έχετε πλήρη εικόνα και εσείς μέχρι τον Σεπτέμβριο, για τον έλεγχο των αθλητών(αληθινά κριτήρια) αλλά και για τον προγραμματισμό σας.

 Τώρα τα εξήντα (60) νούμερα που σας πρότεινα για τους Έλληνες θα συμπληρώνονται σιγά-σιγά, καθότι μέχρι τις αρχές Μαΐου έχουμε αγώνες (συμπεριλαμβανομένου και του Ευχίδειου Άθλου), οπότε αρχίζετε και δίνετε νούμερα στους ξένους αθλητές από το  -61 έως το -350 ή και περισσότερα εάν μπορείτε. Σίγουρα θα δημιουργηθεί λίστα επιλαχόντων και ως τελευταία ημερομηνία τακτοποίησης εγγραφών να είναι η 15η Μαίου, οπότε θα συμπληρωθούνε τα τελευταία κενά, είτε από Έλληνες  είτε από ξένους αθλητές.

Πιστεύω μ’ αυτή την αναβάθμιση του προγράμματος θα αποκτήσει η διοργάνωση μεγαλύτερη ευελιξία, διαφάνεια, κύρος αλλά και περισσότερο χρόνο στον προγραμματισμό σας.

 Ευχαριστώ όλους τους συναθλητές μου, που ανταποκρίθηκαν και εκφράστηκαν με τις απόψεις και τις προτάσεις τους. Τους εύχομαι από καρδιάς καλούς αγώνες .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρ. Σάμιο Κων/νο για την φιλοξενία στα γραφεία του συλλόγου  του Απόλλωνα Δ. Αττικής.

Προς Δ.Σ. Σπαρτάθλου.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μας δώσατε να αναπτύξουμε τις απόψεις μας και να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας σχετικά με τον αγώνα που διοργανώνετε.   Σας μεταφέρουμε τα συμπεράσματά μας (θετικά ή αρνητικά) με μόνο σκοπό την περαιτέρω βελτίωση του αγώνα.  Θα μας βρείτε στο πλάι σας, ώστε από κοινού να αναβαθμίσουμε αυτόν τον αγώνα που είναι το πρόσωπο του πολιτισμού και της ιστορίας των προγόνων μας.

                                                                      Με σεβασμό και εκτίμηση

                                                                      Καραχάλιας Δημήτριος

                                                                      dkarachalias@gmail.com

                                                                      τηλ. +30 6979 983098

Από admin

Μια σκέψη στο “Απόψεις, Προτάσεις & Συμπεράσματα από τη συζήτηση των Σπαρταθλητών”
  1. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία όσων συμμετείχαν για τη βελτίωση του αγώνα. Μακάρι να υιοθετηθούν απόψεις που θα βοηθήσουν αθλητές και διοργάνωση. Στη διάθεσή σας για ό, τι χρειαστεί προς αυτό το σκοπό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.