Διεξήχθη την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 στο μαγευτικό περιβάλλον του δάσους της Βελβίνας με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και αυξημένες συμμετοχές  το 3ο Velvina MTB. Τον αγώνα διοργάνωσε ο σύλλογος «Lepanto» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βελβίνας, τον Φυσιολατρικό Ομιλο Αντιρρίου Αριστοτέλης (Φ.Ο.Α), και τον δήμο Ναυπακτίας

200 περίπου μικροί και μεγάλοι αθλητές από διάφορα σημεία της πατρίδας μας δήλωσαν συμμετοχή για να απόλαυσουν την όμορφη ορεινή διαδρομή, αποτελούμενη, ως επί το πλείστον από πευκοδάσος και πουρναροδάσος.

Ο αγώνας φέτος είχε τρεις κατηγορίες:

  • Διαδρομή 3,5 χλμ ποδηλασίας για τους μικρούς μας φίλους ποδηλάτες. Η διαδρομή των παιδιών περιελάμβανε μικρό  ασφάλτινο κομμάτι με αγροτικούς δρόμους διάφορων κλίσεων, πέρασμα γραφικού ποταμιού και τερματισμό στο ίδιο σημείο.
  • Διαδρομή 12 χλμ ποδηλασίας (κατηγορία FUN) σε ορεινό χωματοδρομο για τους χομπίστες (όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με την ποδηλασία).
  • Διαδρομή 30χλμ ποδηλασίας (κατηγορία OPEN) για τους περισσότερο μυημένους στο χώρο της ποδηλασίας. H μεγάλη κατηγορία φέτος περιείχε και μονοπάτια, όπως θελουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με το Μountain Βike, κατι που έκανε τη διαδρομή ακόμη πιο όμορφη, αλλα και πολύ πιο δύσκολη.

Η εκκίνηση τερματισμός όλων των κατηγοριών ήταν στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου της Βελβίνας. Σε όλο το μήκος της διαδρομής υπήρχε πού καλή σηματοδότηση που έδειχνε στους αθλητές την σωστή διεύθυνση που θα ακολουθήσουν.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε  στις 10:00.

Στη μεγάλη διαδρομή των 30Κμ τερμάτησαν 56 ποδηλάτες. Νικητής αναδείχτηκε ο Μιχάλης Παπασσάβας του Παναθηναϊκού με 1:46:00 ακολουθούμενος από τους Θανάση Κουκουλίερο. με 1:50:00 και Νίκο Ανρεόπουλο του ΠΟΠ Πατρών με 1:51:00.

Στη διαδρομή των 13Κμ των FUN τερμάτισαν 47 ποδηλάτες. Νικητής ο Παναγιώτης Ανδρόπουλος της ΠΟΠ Πατρών με 0:38¨53, ακολουθούμενος από τους Πρόδρομο Λοη με 0:40:25 και Αθανάσιο Συρακούλα με 0:40:56. Ο αθλητής του συλλόγου μας Δημήτρης Σίνης (φωτο) βγήκε τρίτος στην κατηγορία του (36 ετών και άνω). Πολλά συγχαρητήρια!

Τέλος στον ποδηλατικό των 3,5Κμ των μικρών συμμετείχαν 28 παιδιά. Nικητής ο Δημητρακόπουλος Χρήστος με 0:6:38, ακολουθούμενος από τους Δημ. Γονατάμε 06:40 και Ζερβουλάκο Παναγιώτη 06:44.

H συμμετοχή στους αγώνες ήταν για όλους ΔΩΡΕΑΝ. Σε όλους τους αθλητές στο τέλος του αγώνα δόθηκε σακούλα με αναμνηστικά μετάλλια, αναμνηστική μπλούζα του αγώνα, νερό, σάντουιτς, μπανάνα και χυμό, τα οποία ήταν προσφορές των χορηγών μας.

Απονεμήθηκαν κύπελλα στους πρώτους των γενικών κατηγοριών, καθώς και στους πρώτους των 2 ηλικιακών κατηγοριών 18-35 ετών και 36 ετών και άνω. Τέλος δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε  όσους βοήθησαν στον αγώνα.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν  θερμά για την βοήθεια και την προσφορά τους:

  • τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα INTEGRAL Security, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ ΕΠΕ, Admiral Sport shops, Eκπαιδευτήρια ΠΑΝΟΥ, ΚΟΥΜΠΙΟΣ Οπτικά, ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., White Sand, Ξυλεία Βίτσας οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς διέθεσαν χρήματα χωρίς τα οποία ήταν αδύνατο να διεξαχθή ο αγώνας.
  • τους πάρα πολλούς μικρότερους χορηγούς (φωτο)  που συνέβαλλαν και αυτοί σημαντικά στον αγώνα
  • Κυρίως θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα μέλη και φίλους των συλλόγων LEPANTO και ΦΟΑ Αριστοτέλης που αφιέρωσαν πάρα πολλές ώρες εθελοντικής προσφορά σε όλα τα σημεία του αγώνα.
  • Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που συμμετείχατε και μας δώσατε μεγάλη χαρά με τις θετικές παρατηρήσεις σας. Πιστεύουμε τα καταφέραμε σε ικανοποιητικό βαθμό. Θα χαρούμε για σχόλιά σας που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουν τον αγώνα μας.

Αναλυτικά αποτελέσματα στο site του αγώνα, http://www.velvinarace.lepantorunners.gr/

Δείτε πλουσιο φωτο ρεπορταζ από το nafpaktianews

Φωτογραφίες στο facebook (πρεπει να κάνετε login)

Άλλες Φωτογραφίες στο facebook (πρεπει να κάνετε login)

Άλλες Φωτογραφίες στο facebook (πρεπει να κάνετε login)

Άλλες φωτογραφίες του αγώνα εδώ

Δείτε video του αγώνα από το nafpaktianews

Από admin

Μια σκέψη στο “Αποτελέσματα 3ο Velvina MTB”
  1. Ωραίος αγώνας και μπράβο για την καλή διοργάνωση αλλά ξεχάσατε να αναφέρετε την κατηγορία Γυναικών…Έχουμε κ εμείς ψυχή! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.