Το Σάββατο 22/9/2012 ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας υποδέχθηκε για πρώτη φορά τον Ημιμαραθώνιο Αχαϊας με απόλυτη επιτυχία σε μια πανηγυρική και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση όλων των αθλητών που μετείχαν στο κάλεσμα του αγώνα για συγκέντρωση προσφορών σε είδος στην Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Δυτικής Αχαϊας.

Η εκκίνηση δόθηκε στο πανέμορφο δάσος της Στροφυλιάς και στη θέση Καλόγρια, ενώ στα 3 πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής οι αθλητές κινούνταν παραπλεύρως της ομώνυμης λίμνης που είναι και μέρος της προστατευόμενης περιοχής, όπου και το αρχαίο τείχος των Δυμαίων. Η διαδρομή, στο μεγαλύτερο μέρος της επίπεδη, δεν παρουσίασε ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες και χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα ευχάριστη από τους αθλητές. Στον τερματισμό εκτός από το αναμνηστικό μετάλλιο, καθέναν από του αθλητές περίμενε ένα τσαντάκι με τις προσφορές των χορηγών: Ξηροί Καρποί ΣΙΔΕΡΗΣ, προϊόντα περιποίησης ποδιών GEWOL, αναψυκτικά ΛΟΥΞ κλπ.

Στον αγώνα επεκράτησε ο Δημητρης Τζεφαλής του Αθηνόδωρου του Αιγιεύ με 1:15:29′, ακολούθησαν ο Κωνσταντίνος ο Κοκόλας του Πέλοπα Πατρών με 1:16:04′  και ο Ιωάννης Σταματόπουλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας με 1:16:03΄ με πολύ καλή εμφάνιση. Στις γυναίκες άνετα την πρώτη θέση κατέλαβε η Θεώνη Λουβή του Πέλοπα Πατρών με 1:25:06΄, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Αγγελική Ζερβή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας με 1:35:28΄ και την τρίτη Βηθλεέμ Σαπίου του Αθηνόδωρου με χρόνο 1:35:37΄.

Το σύλλογό μας εκπροσώπησαν οι: Κόγγος Χρ (1:43¨12), Δημόπουλος Γ. (1:45:20) ,Πασχάλης Γ. (1:45:20), Τούφας Στ. (1:45:20), Δούνης Γ. (1:51¨17), Meci Basil (1:53:38),  Βασιλακόπουλος Χ.(2:06:22). Ο Χαρίλαος Βασιλακόπουλος πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία του (ανω των 60 ετών). Πολλά συγχαρητήρια!

Αξιωσημείωτο είναι ότι ο αγώνας δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τη συμμετοχή περισσότερων από 60 εθελοντών, οι οποίοι έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν τις ανάγκες του αγώνα και υποσκαταστασήσουν την έλλειψη δυναμικού των αρμοδίων υπηρεσιών ! Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής  Ελλάδος, τα μέλη της λέσχης φίλων “VESPA  CLUB”, οι εθελοντές της Ομάδας ΕΨΙΛΟΝ του Δήμου Πατρέων, οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και Αναδασωτές Δυμαίων, οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαϊας και τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να υλοποιηθούν τόσο ο αγώνας, όσο και ο σκοπός της Τράπεζας Τροφίμων.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Φωτο του αγώνα εδώ.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.