Το 30ρι της Λίμνης των Ιωαννίνων είναι πλέον θεσμός. Το διήμερο εξελίχθηκε ”γιορτινά”, ακριβώς όπως επιβάλουν οι σωστές αθλητικές διοργανώσεις.

Στις 9 το πρωί της Κυριακής, 600 και πλέον δρομείς πήραν εκκίνηση από την πλατεία Μαβίλλη σε κλίμα ενθουσιασμού. Παρά την υψηλή υγρασία και τις απειλές του καιρού για βροχή, οι συνθήκες τελικά ήταν καλές και η διοργάνωση συνεπέστατη τόσο στην τροφοδοσία και υδροδοσία των δρομέων όσο στα μέτρα ασφαλείας.
Η τοπική κοινότητα ήταν αρκετά κινητοποιημένη, ενώ κάποιοι κάτοικοι της περιοχής, εάν δεν λάμβαναν μέρος, υποστήριζαν τους αθλητές, με τον περισσότερο κόσμο βέβαια στην περιοχή του τερματισμού (και εκκίνησης, εφόσον είναι κυκλική διαδρομή).
Πρώτοι άνδρες αναδείχθηκαν οι Γιάννης Κρέκας με 1:47:39 της Intersport Running Team, Αντώνης Κακαρόντζας με 1:49:45 και Γεώργιος Χατζηγιάννης με 01:50:46 του Σύλλογου Δρομέων Ιωαννίνων.

Πρώτες γυναίκες ήταν μεγάλα ονόματα του ελληνικού μαραθωνίου, με 1η τη Μάγδα Γαζεά με 1:56:23, 2η η Ντενίζ Δημάκη του ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ με 2:00:08 και 3η η Βασιλική Καραγεωργάκη από τον ΣΑΠΚ Νεάπολης με 2:03:51.
Στον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 150. Νικητής ήταν ο Παντελής Βλάχας με 16:59 και νικήτρια η πρωταθλήτρια Κατερίνα Φωτοπούλου με 19:25.
To σύλλογό μας εκπροσώπησαν 6 δρομείς, οι: Γ. Δημόπουλος, Π. Γεωργικόπουλος, Χ. Ορφανουδάκης, Σ. Κωστρέλλος, Γ. Δούνης, Κ. Λαγουδάκης (φωτο)

Οι αθλητικές δραστηριότητες είχαν ξεκινήσει από το απόγευμα του Σαββάτου παρά τον βροχερό καιρό. 400 μαθητές αναμετρήθηκαν στους παραλίμνιους αγώνες ενός και δύο χιλιομέτρων ενώ 15 μαμάδες έδωσαν μια πρώτη αγωνιστική γεύση στα μωρά τους.
Να σημειώσουμε πως το Σάββατο βράδυ η ενεργειακή αναπλήρωση των παιδιών αλλά και η φόρτιση των δρομέων έλαβε χώρο στην πλατεία Μαβίλλη σε κλίμα παραδοσιακά Γιαννιώτικο με μακαρόνια συνοδευμένα με βατραχοπόδαρα.

Δείτε φωτος απο τον αγώνα εδώ

Αναλυτικά αποτελέσματα

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.