Γράφει o Γιάννης Σταμπέλος

Με αφορμή την επίσημη σύσταση του Συλλόγου μας και τη λειτουργία της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης εγκαινιάζουμε την επικοινωνία και την ενημέρωση για τα δρομικά δρώμενα στη Λευκάδα. Καταρχήν μην ξαφνιαστείτε, αν βρεθείτε στη Λευκάδα και δείτε κάποιον να τρέχει φορώντας την μπλούζα ή τη φόρμα με τα διακριτικά του συλλόγου Lepanto, γιατί ο σύλλογός μας εκπροσωπείται και στη Λευκάδα από το Γιάννη Σταμπέλο που ζει και εργάζεται στο όμορφο νησί του Ιονίου.

Η Λευκάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιδανικός τόπος για τρέξιμο στη φύση, είτε δίπλα στη θάλασσα, με τη δροσιά της θαλασσινής αύρας για συντροφιά, είτε στο βουνό μέσα στα δέντρα, απολαμβάνοντας την εναλλαγή του τοπίου και την αξεπέραστη θέα. Οι διαδρομές, μάλιστα, καλύπτουν όλες τις επιθυμίες και απαιτήσεις, καθώς μπορεί κανείς να τρέξει σε επίπεδη διαδρομή χωρίς πολλές δυσκολίες, σε πιο επίπονη ανηφορική και κατηφορική διαδρομή μέσα από ασφαλτοστρωμένο δρόμο ή μονοπάτια πάνω στο βουνό ή ακόμη και πάνω στην άμμο που καλύπτει τα χιλιόμετρα της ακτογραμμής του νησιού, για τους πολύ απαιτητικούς.

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλοί που απολαμβάνουν αυτό το ειδυλλιακό, για δρομείς και όχι μόνο, τοπίο συνδυάζοντας την άσκηση με την απόλαυση της φυσικής ομορφιάς. Γι’αυτούς που γνωρίζουν τα δρώμενα στο νησί, είναι όντως πολλοί αυτοί που τρέχουν, και μάλιστα μεγάλες αποστάσεις, αναλογικά με τον πληθυσμό της Λευκάδας. Δύο απ’αυτούς, μάλιστα, συμμετείχαν πριν από λίγες μέρες στον Ολύμπιο δρόμο των 180 χιλιομέτρων και τα πήγαν περίφημα, αφού κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν το μεγάλο αυτό άθλο μέσα στον απαιτούμενο χρόνο των 28 ωρών. Πρόκειται για το Λεωνίδα Παπαδόπουλο που τερμάτισε 30ος με χρόνο 27 ώρες 12′ 56” και τον Ντίνο Σπηλιόπουλο που τερμάτισε 39ος με χρόνο 27 ώρες 57′ 04”. Και οι δυο τους ζουν και εργάζονται στη Λευκάδα και καθημερινά οργώνουν κυριολεκτικά όλο το νησί, το οποίο έχουν τρέξει απ’άκρου εις άκρον, αποτελώντας το καλύτερο παράδειγμα υπομονής και προσπάθειας, για όσους θέλουν να φτάσουν σε τέτοια κατορθώματα. Άξιοι συμπαραστάτες και υποστηρικτές τους στον αγώνα ο γιατρός και δρομέας υπεραποστάσεων Σπύρος Μαραγκός, ο οποίος μας έχει στρώσει όλους σε πρόγραμμα εδώ στη Λευκάδα, για να επιτυγχάνουμε κάθε φορά στους αγώνες αυτό που θεωρούμε ακατόρθωτο και ο Μιχάλης Κονιδάρης δρομέας κι αυτός υπεραποστάσεων, οι οποίοι τους προσέφεραν κάθε υπηρεσία στην υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν.

Βέβαια, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν σ’αυτόν τον πολύ απαιτητικό αγώνα και διπλά συγχαρητήρια σε όσους τερμάτισαν. Ιδιαίτερα δε συγχαρητήρια από μέρους μου και στους δύο συντοπίτες μου δρομείς από το Αγρίνιο, το Χρήστο Τριαντάφυλλο και το Στάθη Καραχρήστο που τερμάτισαν στις πολύ τιμητικές 17η και 22η θέση αντίστοιχα.

Αυτά, λοιπόν, τα νέα απ’την όμορφη Λευκάδα, η οποία τρέχει, όπως αναφέρεται και στον τίτλο, και θα συνεχίσει να τρέχει και γι’αυτό το λόγο θα συνεχιστεί και η ανταποκριση και η επικοινωνία μας από εδώ.

Καλό καλοκαίρι και καλά τρεξίματα σε όλους.

Ανταπόκριση

Ι.Α.Σ.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.