Την Κυριακή 23/5/2010 διεξήχθη στο Χωριό Καρούτες Λιδορικίου ο Ποδηλατικός Μαραθώνιος Καρουτών στα πλαίσια τουρνουά ορεινής ποδηλασίας «Νώντας Νίκας».  Οι αθλητές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της Γκιώνας, τα απέραντα δάση με τα έλατα, τους κέδρους και την όμορφη θέα προς την Ιτέα και το Γαλαξίδι. Ένας αγώνας αφιερωμένος στη φύση που σκοπό είχε την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής και των τοπικών αξιοθέατων.

Οι Καρούτες, αυτό το όμορφο χωριό της Γκιώνας, αναγνωρίσθηκε ως Μαρτυρικό χωριό για τις θυσίες των κατοίκων του στην περίοδο του 2ου Παγκοσμίου πολέμου (΄40-΄44) και έγινε παγκοσμίως γνωστό για την Μάχη της Καρούτας στις 5/8/1944.


Για δύο δεκαετίες διεξαγόταν από το Ράλλυ Ακρόπολις η ειδική διαδρομή των Καρουτών, μια απ’ τις πιο όμορφες και συνάμα πιο δύσκολες ειδικές διαδρομές του ράλλυ.
Το σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Δημήτρης Καραχάλιας.

Στη συνέχεια υπαρχουν φωτογραφίες από τον αγώνα.

Από admin

Μια σκέψη στο “Καρούτες Mountain Bike Marathon 2010”
  1. Πολύ καλό βρέ παιδιά το ”mοuntain bike” εντυπωσιακό !!! Είδη έχω ξεκινήση την προετοιμασία ενος τέτοιου αγώνα και πιστευώ τον Σεπτέβρη να προλάβω υον διοργανώσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.