Ακόμη πιο ψηλά έβαλε τον πήχη ο Hμιμαραθώνιος Καλαμπάκας-Τρικάλων “Θανάσης Σταμόπουλος” που κατέγραψε νέα ρεκόρ συμμετοχών, παρουσίας αρκετών κορυφαίων αθλητών της χώρας μας, και πάνω απ´όλα άριστη οργάνωση, αν και οι απαιτήσεις ήταν αυξημένες για να λειτουργήσουν όλα βάσει των υψηλών στάνταρντς που τέθηκαν.


Από τη πρώτη χρονιά ο αγώνας προσέλκυσε περισσότερους δρομείς αναλογικά με αντίστοιχους αγώνες, με εκατοντάδες αθλητές να έρχονται κάθε χρονιά, και φέτος έγινε το βήμα παραπάνω καθώς υπήρξαν σημαντικές αλλαγές και προσθήκες στη διοργάνωση, με κυριότερες τη μέτρηση της διαδρομής από την AIMS, την ηλεκτρονική χρονομέτρηση, πριμ στους τρεις πρώτους και τρεις πρώτες νικήτριες, ένα μικρό ποσό συμμετοχής για τους δρομείς-προαιρετικά με συνοδεία τεχνικής μπλούζας, δημιουργία ενός μικρότερου αγώνα 6,5 χιλιομέτρων μέσα στα Τρίκαλα, πάστα πάρτυ μετά τους αγώνες, κατασκευή αξιόλογου σάιτ για τον αγώνα. Οι αθλητές αντέδρασαν θετικά στις αλλαγές, και το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει εγγραφή 830 αθλητών στον κύριο αγώνα, και 150 στον μικρό. Μερικοί βέβαια δεν προσήλθαν, τον ημιμαραθώνιο τερμάτισαν τελικά 639 δρομείς, σπάζοντας τον αριθμό 525 που ήταν το ρεκόρ από πέρυσι.



Έτσι για μια ακόμη φορά παρατηρούμε οι αγώνες με χρηματική συμμετοχή να συγκεντρώνουν αυξημένες παρουσίες. Μια και το θέμα συνεχίζει να είναι επίκαιρο καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες λίγες αντιρρήσεις για τα ποσά συμμετοχής, γνώμη μας είναι ότι είναι εμφανές πως σίγουρα οι δρομείς δεν έχουν “αυτοκτονικές” τάσεις για να επιθυμούν να σκορπούν τα χρήματά τους, αλλά ικανοποιούνται και με το παραπάνω από τα υψηλότερα δεδομένα που συνήθως δημιουργούνται στους αγώνες αυτούς. Για να μη παρεξηγηθούμε, μια χαρά είναι και οι δωρεάν αγώνες, ωραία περνάνε οι δρομείς παντού, και δεν χρειάζονται σχόλια που συγκρίνουν τους δύο τύπους αγώνων, δωρεάν ή μη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους καταφέρνουν να κρατάνε δωρεάν τους αγώνες τους, ιδίως αν έχουν μηδενική ή μικρή βοήθεια από τους τοπικούς φορείς. Αλλά όσο πιο απαιτητικές συνθήκες τίθενται σε κάποιον αγώνα, τόσο πιο επιβεβλημένο είναι ή θα έπρεπε να είναι ένα ποσό συμμετοχής για να κυλήσουν όλα ομαλά και να διοργανωθούν πιο εύκολα.

Αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αείμνηστο Θανάση Σταμόπουλο, δόθηκε στις 10.05 η εκκίνηση στη Καλαμπάκα, με φόντο τα Μετέωρα, και την ύπαρξη πρωτοφανούς ζέστης και ήλιου για τα δεδομένα του φετινού σκληρού χειμώνα, με θερμοκρασία που ξεπέρασε αισθητά τους 20 βαθμούς ιδίως προς το τέλος του αγώνα. Ο Κώστας Πούλιος επιβεβαίωσε την εξαιρετική φόρμα που βρίσκεται και κέρδισε τον αγώνα με 1:05:50, πολύ κοντά στο 1:05:41 του Μιχάλη Παρμάκη που κατέχει το ρεκόρ διαδρομής από πέρυσι. Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 1:07:29 και τρίτος ο Γιάννης Παπαδόπουλος με 1:10:35.
 Πρώτη γυναίκα αναδείχτηκε η Φιλίππα Πουλίδου με 1:24:57, και ακολούθησαν οι Ανδριανή Δόμβρου 1:26:25, Βασιλική Καραγεωργάκη 1:26:47. Το ρεκόρ διαδρομής κατέχει από πέρυσι η Χάιντι Διακουμοπούλου με 1:24:10. Στον πρώτο νικητή και τη πρώτη νικήτρια συν τοις άλλοις προσφέρεται δωρεάν συμμετοχή και φιλοξενία στον Πράσινο Ημιμαραθώνιο Λευκάδας τον Μάιο.

Κάντε κλικ εδώ για τα Αποτελέσματα

Πηγές: http://runningnews.gr, http://www.stamhalfmarathon.org

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.