Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε ο 1ος Λαϊκός Ημιμαραθώνιος Αιγιάλειας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την άρτια διοργάνωση οι δρομείς του 1ουΛαϊκού Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας έφυγαν από την Αιγιάλεια με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο αγώνας είχε συμβολικό χαρακτήρα και ακολουθούσε τα βήματα του Ανδρέα Λόντου όταν από τα Καλάβρυτα βρέθηκε στο Διακοπτό και από εκεί κατευθύνθηκε στη Βοτσίτσα την οποία και απελευθέρωσε. Στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί ώστε να γιορτάζεται η απελευθέρωση της πόλης του Αιγίου της 21 Μαρτίου 1821.

Εκατόν ενεντήντα πέντε δρομείς συγκεντρώθηκαν στο Διακοπτό όπου ήταν η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου (φωτο) παρά το γεγονός ότι την ίδια ημέρα διεξάγονταν άλλοι δύο ημιμαραθώνιοι πόλης (στο Αγρίνιο και στα Τρίκαλα) που επίσης συγκεντρώνουν πολλούς δρομείς. Η εκκίνηση δόθηκε από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και μέσα από τις Τοπικές Κοινότητες (και ομώνυμα παραλιακά χωριά) Ζαχλωριτίκων, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Βαλιμητίκων και Τεμένης η διαδρομή κατέληξε στην πόλη του Αιγίου, όπου, μέσω κεντρικών δημοτικών οδών, κατέληξε στην Πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

Σε όλη τη διαδρομή και μέχρι να φτάσουν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων του Αιγίου οι δρομείς συναντούσαν κόσμο που τους χειροκροτούσε και τους ενθάρρυνε να συνεχίσει τη διαδρομή. Η διοργάνωση ήταν άψογη, από τη σηματοδότηση και τη χιλιομέτρηση μέχρι τους διοργανωτές, τους εθελοντές αλλά και τους προσκόπους που ήταν σε κάθε σημείο ώστε να προσφέρουν νερά στους δρομείς και οι κριτές με ειδικό περιβραχιόνιο για να δίνουν το στίγμα της διαδρομής.

Τερμάτισαν συνολικά 168 δρομείς. Νικητής του αγώνα ο Γιάννης Σταματόπουλος του ΣΔΥ Πάτρας με 1:15′:43” ακολουθούμενος από τους Δημήτρη Τασσόπουλο του Αθηνόδωρου (1:18΄:10΄΄) και Ρούσσο Θεόδωρο του ΠΑΟ Θέρσιπου (1:19΄:02΄΄). Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Pascale Terlaak (ανεξάρτητη) με χρόνο 1:42΄:39΄΄, δεύτερη η Μαγδαληνή Κουρλέση από τον Σ.Δ.Υ. Πάτρας με επίδοση 1:44΄:30΄΄ και τρίτη η Ελευθερία Γκερδούκη με χρόνο 1:44΄:53΄΄.

Το σύλλογό μας εκπροσώπησαν 9 δρομείς (φωτο), οι: Κόγγος Χρ, Αθανασόπουλος Δ., Ορφανουδάκης Χάρης, Γεωργικόπουλος Π., Meci B., Πασχαλης Γ., Λαγουδάκης Κ., Δημόπουλος Γ., Βασιλακόπουλος Χ.

O Χαρίλαος Βασιλακόπουλος (φωτο κατά τη βράβευση) βγήκε πρώτος στην κατηγορία του άνω των 69 ετών και βραβεύτηκε από τους διοργανωτές.

Στον τερματισμό μια σακούλα με αναμνηστικά και συμβολικά δώρα ήταν αυτό που περίμενε τους δρομείς.

Αν και ήταν πρώτη φορά της διοργάνωσης κατάφερε και να αποσπάσεις πολύ καλές κριτικές.

Τη διοργάνωση είχαν το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία» και ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «Αθηνόδωρος ο Αιγεύς» με τη συνεργασία των Δημοτικών Ενοτήτων Διακοπτού, Αιγίου και των Τοπικών Κοινοτήτων Ζαχλωριτίκων- Ελαιώνα- Ροδιάς – Νικολεΐκων- Ριζομύλου- Βαλιμιτίκων- Τέμενης .

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να δείτε στο runningnews

.15.43

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.