Με μεγάλη συμμετοχή από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, αλλά και την προσδοκία ότι ο ημιμαραθώνιος του Αγρινίου, ο οποίος γίνεται στη μνήμη του Μιχάλη Κούση θα συνεχίσει να αποτελεί μια διοργάνωση σταθμό, διεξήχθη την Κυριακή ο φετινός αγώνας.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 11 το πρωί από τη θέση Δογρή στη λίμνη Τριχωνίδα. Οι αθλητές καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που βρισκόταν στην πορεία της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό στην πλατεία Δημοκρατίας.

Νικητής με 1 ώρα 06.27, ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης, ο οποίος έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και σε θέση να δοκιμάσει το επόμενο διάστημα τις δυνάμεις του στο μαραθώνιο. Στις γυναίκες η πρώτη θέση πήγε στην Πόπη Αστροπεκάκη με 1.18.49.

Τερμάτισαν συνολικά 202 δρομείς.

Το σύλλογό μας εκπροσώπησαν οι Γιάννης Σταμπέλος (31ος-01:31:45) και Παπαχρήστος Σπύρος (95ος – 01:51:07).

Στους έξι πρώτους νικητές σε άνδρες και γυναίκες δόθηκαν χρηματικά έπαθλα ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Παύλου Μοσχολιά, ενώ παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο έγιναν αγώνες για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων.

Ο ΣΕΓΑΣ είχες την ευκαιρία να παρουσίασε και το πρόγραμμα Kids Athletics, μέσα από το οποίο τα μικρά παιδιά μαθαίνουν και αγαπούν τον στίβο.

Η επιτυχία της διοργάνωσης δίνει τον στίγμα πως αυτό το αθλητικό event γίνεται θεσμός για την πόλη του Αγρινίου, έχει αγκαλιστεί από τη μεγάλη πλειονότητα του κόσμου που φέτος είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει στη αθλητική γιορτή με δύο ακόμη αγώνες να διοργανώθηκαν παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο. Ο Λαϊκός Δρόμος 5km ανδρών-γυναικών αλλά και ο Αγώνας Δρόμου 1 km για μαθητές-τριες Δημοτικών και Γυμνασίων είχαν τη μεγάλη συμμετοχή παιδιών εφήβων και ενηλίκων που θέλησαν να γνωρίσουν τη χαρά της συμμετοχής σε έναν αγώνα δρόμου και μια αθλητική γιορτή.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα:

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΩΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ

Περισσότερες φωτογραφίες και video του αγώνα μπορείτε να δείτε στο αρθρο του agrinioculture.gr

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.