ΠΡΑΚΤΙΚΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΛΑΙΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΗΣ  15ης  ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 

Σήμερα, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, συνήλθαν τα μέλη αυτού, στην Αθήνα, στα γραφεία του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, για να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις σε θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

 

Παρόντες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ήταν οι:

 

Γούλας Νικόλαος

Διακουμάκος Παύλος

Κατσίφας Βασίλειος
Καραβασίλης Βλάσης
Καράμπελας Ιωάννης

Λαζαρίδης Κυριάκος

Λιαπής Κων/νος

 

Αφού διαπιστώθηκε η ύπαρξη απαρτίας, για την εγκυρότητα της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης  και διάβασε τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

 

  1. Ένταξη νέων μελών στην ΕΟΣΛΜΑ-Υ
  2. Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης. Ενημέρωση (Γιώργος Διαμαντής)
  3. Εγκρίσεις από ΣΕΓΑΣ
    1. ΑΓΩΝΩΝ
    2. ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
  4. Αγώνας στο λεκανοπέδιο Αττικής.
  5. Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας. Διαδικασία κατανομής. Θέσεις στους συλλόγους.
  6. Διάφορα.

 

Αποφασίστηκε:

 

Ο πρόεδρος του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ έβαλε προ ημερησίας διατάξεως θέμα για την εκπροσώπηση του συλλόγου του στην επικοινωνία. Πρότεινε εκ μέρους του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ για την επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων τον κ.Σταύρο Τσιμακίδη και την κα Δέσποινα Λαμπρέλη. Ζήτησε την αποχώρηση του μέχρι σήμερα εκπροσώπου τύπου και επικοινωνίας, με το αιτιολογικό ότι δεν ανήκει σε σύλλογο της ομοσπονδίας, αφου αποχώρησε από τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής και ο νέος σύλλογός του δεν έχει ενταχθεί στις τάξεις της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Ζήτησε η θέση να ανατεθεί στον κ. Σταύρο Τσιμακίδη. Ο κ Γιώργος Διαμαντής, ενημέρωσε το σώμα ότι  σύμφωνα με το άρθρο 16 του καταστατικού «Η θητεία των επιτροπών λήγει ταυτόχρονα με την θητεία του Δ.Σ. της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ. και λήγει αφού νομότυπα παραδώσουν όλα τα στοιχεία που έχουν στο αρχείο τους, τα αρμόδια Βιβλία τους για την ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας». Ο πρόεδρος του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ  Κων/νος Σάμιος ευχαρίστησε τον Γιώργο Διαμαντή για την μέχρι τούδε προσφορά του στον σύλλογο και στην ΕΟΣΛΜΑΥ και του πρότεινε όταν θα αναγνωριστεί ο σύλλογος στον οποίον τώρα ανήκει από τα αρμόδια δικαστήρια να μπορέσει αν το επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει στην ΕΟΣΛΜΑΥ από οποιαδήποτε τιμητική  θέση. Μετά τα παραπάνω το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Την ένταξης στην επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων του κ.Σταύρου Τσιμακίδη και της κας Δέσποινας Λαμπρέλη
  2. Την τοποθέτηση του κ.Σταύρου Τσιμακίδη ως εκπροσώπου τύπου και επικοινωνίας σε συνεργασία βέβαια με τον πρόεδρο της επιτροπής και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κώστα Λιαπή.

 

ΘΕΜΑ 1ο

  • Παρουσιάστηκε το αίτημα του Συλλόγου Αθλουμένων Πανεπιστημιούπολης –Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου (ΣΑΠΠΑΖ). Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την ένταξή του στις τάξεις της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
  • Παρουσιάστηκε το αίτημα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς». Ο Σύλλογος, έχει υποβάλλει στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όλα τα απαιτούμενα για την δικαστική του αναγνώριση δικαιολογητικά και εκκρεμεί επί του παρόντος η έκδοση της δικαστικής απόφασης. Επειδή ορισμένες διαδικασίες είναι στην Ελλάδα χρονοβόρες, λόγω της βραδύτητας με την οποία κινούνται ορισμένες υπηρεσίες, αιτείται την κατ` εξαίρεση ένταξη προσκομίζοντας:
    • Πρακτικό της Γενικής  Συνέλευσης των ιδρυτικών μελών, με το οποίο αιτείται την ένταξη στην Ομοσπονδία. Στην αίτηση δηλώνεται ότι τα όλα τα ιδρυτικά μέλη αποδέχονται το καταστατικό της ΕΟΣΛΜΑΥ, τις αποφάσεις που εκδίδει το Δ.Σ. της  και οποιαδήποτε άλλης επιτροπής που προβλέπει το καταστατικό της ή που αυτό δίνει την ευχέρεια να δημιουργηθεί και επιπρόσθετα αναλαμβάνουν την δέσμευση να προσκομίσουν στην ΕΟΣΛΜΑΥ τα νομιμοποιητικά έγγραφα, μόλις συγκεντρωθούν.
    • Καταστατικό
    • Πρακτικό Ίδρυσης
    • Γνωμάτευση Νομικού που είχε υποδείξει ο πρόεδρος κ. Γούλας

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα κ. Κων. Σάμιος πρότεινε την απόρριψη της αίτησης ένταξης του υπό ίδρυση και αναγνώρισης συλλόγου ΑΠΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ αφού σε καμία Αθλητική Ομοσπονδία δεν επιτρέπεται η ένταξη Αθλητικού Συλλόγου-Σωματείου χωρίς αυτό να έχει επίσημη νομική αναγνώριση και υπόσταση από τα αρμόδια Δικαστήρια όπως ορίζεται άλλωστε από τον υπάρχοντα αθλητικό νόμο 2725/99 και το εγκεκριμένο καταστατικό της ΕΟΣΛΜΑΥ και ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια  για ολους τους συλλόγους –μέλη της ΕΟΣΛΜΑΥ στις διαδικασίες ένταξης τους από το 2006 ως σήμερα.  Ο πρόεδρος του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ αναφέρθηκε στον κίνδυνο για την ίδια την υπόσταση της ΕΟΣΛΜΑΥ αφού σε ενδεχόμενη καταγγελία από άσπονδους φίλους η εχθρούς της η ομοσπονδία θα ήταν πολλαπλά εκτεθειμένη αφού θα καταπατούσε απαράβατο όρο αθλητικού νόμου, και τα ίδιο το καταστατικό της σε ενδεχόμενη θετική απόφαση για την ένταξη του υπό ίδρυση συλλόγου . Κατόπιν αυτών και παρά την υπόσχεση του προσωρινού προέδρου του συλλόγου ΑΠΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ότι όλα τα μέλη του προεδρείου του  υπό ίδρυση συλλόγου θα προέλθουν από τα ιδρύσαντα αυτόν και την συγκέντρωση όλων των απαραίτητων νομικών εγγράφων μετά την αναγνώριση του από τα αρμόδια δικαστήρια το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία η οποία με ψήφους 6 έναντι 1 αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος της κατ εξαίρεσης ένταξης του ΑΠΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ στην δύναμη της ΕΟΣΛΜΑΥ έως ότου ολοκληρώσει τις διαδικασίες αναγνώρισης του από τα αρμόδια δικαστήρια και την υποβολή νέου αιτήματος τότε προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα για την εγγραφή του στα μητρώα Μελών-Συλλόγων της ομοσπονδίας μας.

 

ΘΕΜΑ 2ο

Ο κ. Διαμαντής που έχει αναλάβει τον συντονισμό του μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης με απόφαση του Δ.Σ. ενημέρωσε ότι

Υποβλήθηκαν συνολικά 847 θέσεις (ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ 459, 10 ΧΛΜ 292, & 5 ΧΛΜ 96) έναντι 803 το προηγούμενο έτος. Καταβλήθηκαν στην διοργάνωση 7.977 € και έμμειναν στον λογαριασμό της ομοσπονδίες για τα ιδρύματα 2.612€

 

ΘΕΜΑ 3ο

  1. Την 13/1/2016 πριν την έναρξη της εκδήλωσης των ομαδικών βραβεύσεων και σε συζήτηση για το καλεντάρι δεχθήκαμε επίθεση από μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ με το αιτιολογικό ότι η επιτροπή λειτουργεί και οι σύλλογοι της ομοσπονδίας μας θα έπρεπε να παίρνουν άδεια από την διοίκηση του  ΣΕΓΑΣ ή την αρμόδια Επιτροπή Δρόμων του ΣΕΓΑΣ. Εστάλη επιστολή στον ΣΕΓΑΣ 18/1/2016. Ο πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Παναγόπουλο ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και πως τα συμφωνηθέντα ισχύουν στο ακέραιο.
  2. Με αφορμή την αίτηση συλλόγου μας για μέτρηση του Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου ενημερώθηκε το σώμα για την απάντηση εκ μέρους του επίσημου Μετρητή της IAAF «Ευχαρίστως να μετρήσω την αγωνιστική διαδρομή του Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου, με μια μόνο προϋπόθεση: θα πρέπει προηγουμένως να έχετε την έγκριση του ΣΕΓΑΣ. Οπότε για τη μέτρηση της διαδρομής θα σας παραπέμψω στην αρμόδια Επιτροπή Δρόμων του ΣΕΓΑΣ. Επικοινωνείστε μαζί τους στο roadraces@segas.gr και ζητήστε τους την έγκριση για μέτρηση της διαδρομής. Μόλις έχετε την έγκριση θα συνεννοηθούμε άμεσα για τις λεπτομέρειες της μέτρησης.» Το θέμα περιελήφθη στην ανώτερο από 18/1/2016 επιστολή μας. Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να συνταχθεί επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ με κοινοποίηση στην Επιτροπή Δρόμων του ΣΕΓΑΣ με την οποία θα ζητάμε την παραχώρηση του επίσημου Μετρητή της IAAF για τους συγκεκριμένους αγώνες.

 

ΘΕΜΑ 4ο

Εξουσιοδοτήθηκαν ομόφωνα ο κ. Κυριάκος Λαζαρίδης μαζί με τον Τεχνικό σύμβουλο κ. Κ Σάμιο να φέρουν στο επόμενο συμβούλιο πρόταση για αγώνα στην Αττική, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής συνέλευσης.

 

ΘΕΜΑ 5ο

 

Το Δ.Σ. σε εφαρμογή της απόφασης της Γενικής συνέλευσης αποφάσισε ομόφωνα να μην χορηγηθούν θέσεις για τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας σε όσους συλλόγους δεν έχουν καταβάλει συνδρομή. Εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος να ζητήσει επί πλέον θέσεις και να κάνει την διανομή λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο ΑΠΌΛΛΩΝ μπορεί να πάρει θέσεις για τα 5 χλμ για τον απογευματινό αγώνα

 

ΘΕΜΑ 6ο

Σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να θέσει τον αγώνα δρόμου 10 χλμ «εις μνήμη ΜΙΣΕΛ ΜΠΡΕΑΛ» υπό την αιγίδα της και παράλληλα δηλώνει την στήριξή του στον αγώνα.

 

 

ΘΕΜΑ 7ο

Ο κ. Κώστας Λιαπής ενημέρωσε ότι η σύμβαση του κ. Λάζαρου Καραούλη έληξε. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να γίνει προσπάθεια να πάμε σε συναδέλφους, και δη σε ανέργους. Εξουσιοδότησε τον κ. Λιαπή να συντάξει σχετική προκήρυξη και να την αναρτήσει στα sites καθώς και να ακολουθήσει την διαδικασία επιλογής.

 

ΘΕΜΑ 8ο

Ο Ταμίας κ Παύλος Διακουμάκος, έθεσε θέμα αδυναμίας συνέχισης των καθηκόντων του ως Ταμίας, λόγω σοβαρών προσωπικών προβλημάτων. Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την θέση του Ταμία να καταλάβει ο κ. Κωνσταντίνος Κυριαζής ενώ ο κ. Παύλος Διακουμάκος να παραμείνει στην θέση του αναπληρωτή Ταμία.

Η σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος                : Γούλας Νικόλαος

Γεν. Γραμματέας       : Κατσίφας Βασίλειος

Αντιπρόεδρος           : Λιαπής Κων/νος

Ταμίας                    : Κυριαζής Κων/νος

Ειδ. Γραμματέας       : Καραβασίλης Βλάσσης

Αναπ. Ταμίας            : Διακουμάκος Παύλος

Έφοροι                             : Καμπαξής Σπυρίδων

Καράμπελας Ιωάννης

Μαραγκός Σπυρίδων

Λαμπρινίδης Δημήτριος

Εκπρόσωπος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ στην επιτροπή του διεθνούς Μαραθωνίου Αθηνών «ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»

: Λαζαρίδης Κυριάκος

 

Εξουσιοδοτείται με την παρούσα απόφυση ο νέος Ταμίας κ. Κωνσταντίνος Κυριαζής να λειτουργεί τον λογαριασμό της ομοσπονδίας στην Τράπεζα Πειραιώς καθώς και να εκδώσει κωδικούς για την λειτουργία  του λογαριασμού μέσω web Banking.

 

Απόσπασμα των πρακτικών θα προσκομιστεί στην Τράπεζα η οποία θα ακυρώσει τους κωδικούς του κ. Παύλου Διακουμάκου και θα εκδώσει κωδικούς στον κ. Κωνσταντίνο Κυριαζή.

 

ΘΕΜΑ 9ο

Με πρόταση του προέδρου του Απόλλωνα κ. Κ. Σάμιου το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα η κατάθεση των 80 € από τον ΠΟΛΙΤ ΑΘΛ ΣΥΛΛΟΓΟ «O ΠΥΡΓΟΣ»  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ να θεωρηθεί συνδρομή του 2016 και να θεωρείται ταμειακά εντάξει ώστε να δοθεί χρόνος στην νέα διοίκηση του συλλόγου. Με την παρούσα δεν γίνεται διαγραφή των παλαιότερα οφειλομένων συνδρομών.

 

ΘΕΜΑ 10ο

Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε ομόφωνα τον Κυριάκο Λαζαρίδη να ελεγχει τις προκηρύξεις των συλλόγων και να παρεμβαίνει όπου δεν αναφέρεται η ΕΟΣΛΜΑ-Υ

 

Επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα καθοριστεί.

Η ατζέντα της συνεδρίασης θα σταλεί στα μέλη, πριν την συνεδρίαση.

 

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Σε πιστοποίηση των ανωτέρω, συντάχθηκαν τα πρακτικά αυτά και υπογράφονται από τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

 

 

 

________                                   ____________

Ν. Γούλας                                   Β. Κατσίφας

Πρόεδρος Δ.Σ.                               Γεν. Γραμματέας

Λιαπής Κων/νος
Διακουμάκος Παύλος

Καραβασίλης Βλάσης
Καράμπελας Ιωάννης

Λαζαρίδης Κυριάκος

 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.