Ο Δήμος Χαϊδαρίου, τιμώντας την ιστορία της πόλης πραγματοποιεί και φέτος, διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής, στην μνήμη των 200 κομμουνιστών πατριωτών που μεταφέρθηκαν από το Μπλόκ 15 και εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς Ναζιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών, διοργανώνεται συμβολική Λαμπαδηδρομία που ακολουθεί την διαδρομή που έκαναν τα καμιόνια των Γερμανών εκείνη την ημέρα. Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου και θα ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ. από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, καταλήγοντας στο χώρο εκτέλεσης, του σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Η συνολική διαδρομή είναι 12,4 χλμ, με ενδιάμεσο πρόγραμμα 3 στάσεων ολιγόλεπτης ξεκούρασης των δρομέων. Σε όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα της τροχαίας για την ασφάλεια των αθλητών καθώς και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.  Τους δρομείς θα ακολουθεί λεωφορείο, για την ξεκούραση όσων κουράζονται καθώς και για την επιστροφή τους στο Χαϊδάρι. Η επιστροφή θα γίνει άμεσα, μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής και την απονομή συμβολικών τιμητικών επαίνων συμμετοχής στο θυσιαστήριο της Καισαριανής (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2132047236 και 2132047254). Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι έχουν ξεπεράσει την ηλικία των 14 ετών.

Ο τίτλος των φετινών εκδηλώσεων είναι «ΤΙΜΑΜΕ, ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, τον αγώνα ενάντια στο φασισμό» και σας θέλουμε όλους δίπλα μας, καθώς η συμμετοχή αθλητών από τον σύλλογο σας, συνιστά έμπρακτη συμβολή στην απόδοση τιμής και στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Παρακαλούμε δηλώστε τις συμμετοχές σας μέχρι την Πέμπτη 5 Μαΐου, ώστε να προγραμματίσουμε έγκαιρα την επιβίβαση των δρομέων σε πούλμαν και την ασφαλή επιστροφή τους στο Χαϊδάρι.

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                                Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                        ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.