Προπονητικά

– Μειώστε σταδιακά την απόσταση και την ένταση της προπόνησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων .
– Ακούστε το σώμα σας…αν νοιώθετε κουρασμένοι ξεκουραστείτε, ή να τρέξετε αερόβια …μην πιεστείτε για να βγουν γρήγορα τέμπο .
– Θυμηθείτε, ότι δεν υπάρχουν προπονήσεις που θα βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι τις δυο τελευταίες εβδομάδες πριν τον αγώνα. Στον αγώνα είναι προτιμότερο να νοιώθετε λιγότερο προπονημένοι και ξεκούραστοι , παρά περισσότερο προπονημένοι και κουρασμένοι..
– Αποφύγετε ασυνήθιστες προπονήσεις .

– Συνεχίστε την ομαλή πορεία του κύκλου προπόνησης.
– Οι αλλαγές στην μορφολογία του εδάφους , τα βάρη, και όποιες ιδιαίτερες ασκήσεις ,δεν θα σας βοηθήσουν τις τελευταίες εβδομάδες πριν τον αγώνα. .
– Δώστε έμφαση στην ειδική προπόνηση… και βρείτε το αγωνιστικό σας τέμπο !
– Αποφύγετε τις πολύ μεγάλες μακροχρόνιες και μεγάλες έντονες προσπάθειες.
– Σχεδιάστε το πλάνο του αγώνα , με βάση το τέμπο που δουλέψατε στις προπονήσεις .
– Αποφύγετε την πλήρη αδράνεια τiς τελευταίες μέρες πριν τον αγώνα , δώστε μικρά ερεθίσματα κοντά στο τέμπο του αγώνα και ενδιάμεσα για ενεργητική αποκατάσταση , πραγματοποιήστε χαλαρές αερόβιες προπονήσεις .
– Πάρτε την πλήρη ξεκούραση …στις αρχές της εβδομάδος και την προηγούμενη ή την προ προηγούμενη του αγώνα ..ανάλογα με το πλάνο προπόνησης.
– Αν υπάρξει πολύωρο ταξίδι τις προηγούμενες μέρες του αγώνα. Πραγματοποιήστε 20΄με 30΄ χαλαρό τρέξιμο και διατάσεις , αφού φτάσετε στον προορισμό σας , η ενεργητική ξεκούραση θα σας βοηθήσει να φύγει η υπερένταση του ταξιδιού και να κοιμηθείτε καλύτερα…


Δημήτρης Κασίμης (
www.KasimisTraining.gr )
Εξατομικευμένα προγράμματα προπόνησης.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.