Την Πρωτομαγιά 2011 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας ο 5ος Λαϊκός Αγώνα Δρόμου, μήκους 9450 μ «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της «Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου (18 Απριλίου 1829)». Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου διεξήχθη και αγώνας 2200μ με την συμμετοχή νέων μικρότερης ηλικίας και οποιουδήποτε άλλου επιθυμούσε..

Ο αγώνας ήτανε άρτια οργανωμένος σε όλα τα επίπεδα, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους του συμμετέχοντες! Για την διοργάνωση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν ο Δήμος Ναυπακτίας, ο σύλλογος LEPANTO Σ.Μ.ΥΠ. Ναυπάκτου, και ο Α.Σ.Ο.Ν. “ΕΠΑΧΤΟΣ”, με των σύλλογο LEPANTO να αναλαμβάνει και το οργανωτικό κομμάτι με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Καραχάλια και πολλούς εθελοντές από τα μέλη του συλλόγου.

Η εκκίνηση του αγώνα των μικρών των 2.200μ δόθηκε στις 11:15π.μ. Σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών  με τη συμμετοχή περίπου 170 μικρών μας φίλων. Υπήρχαν 6 κατηγορίες βραβεύσεων, Αγόρια Δημοτικό, Κορίτσια Δημοτικό, Αγόρια Γυμνάσιο, Κορίτσια Γυμνάσιο, Αγόρια Λύκειο, Κορίτσια Λύκειο. Παρατράγουδο στον αγώνα των 2.200μ η πορεία του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς που εμπόδισε τα παιδιά στο τρέξιμό τους!

Δείτε τους εμπρόθεσμους συμμετέχοντες στον αγώνα των μικρών.

Δημοτικό Αγόρια

Δημοτικό Κορίτσια

Γυμνάσιο Αγόρια

Γυμνάσιο Κορίτσια

Λύκειο Αγόρια

Λύκειο Κορίτσια

Στις 11.40 δόθηκε εκκίνηση των 9.300μ για τον αγώνα των ενηλίκων. Ο αγώνας είχε αφετηρία το λιμάνι τις Ναυπάκτου και τερματισμό το ίδιο σημείο. Οι αθλητές αφού κάνανε μια περιφορά στο κέντρο τις Ναυπάκτου περίπου 2χλμ, κατευθύνθηκαν προς τη παραλία Γριμβόβου, ανέβηκαν παράλληλα το χείμαρρο Σκά και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το κάστρο τις Ναυπάκτου όπου πριν τους περίμενε μια μεγάλη ανηφόρα περίπου 500μ. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην παραλία Ψανής και αφού την διέσχισαν τερμάτιζαν στο λιμάνι. Δείτε τη διαδρομή στις παρακάτω φωτο.

Νικητής του αγώνα ο ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΔΥ ΠΑΤΡΑΣ με χρόνο 00:32:50 και ακολούθησαν οι ΠΟΣΟΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΣΗΣ του ΤΕΛΜΗΣΟΥ που με 00:34:44 τερμάτισαν μαζί στην 2η θέση. Πρώτη Γυναίκα η Ελένη Νικολοπούλου του ΓΕΑ με χρόνο 00:37:40 και ακολούθησαν οι Κατσένου Γεωργία και Τσιτσάρα Ιωάννα.

Ο Σύλλογός μας LEPANTO συμμετείχε στον αγώνα με 18 δρομείς. Πολλοί απο τους δρομείς μας δεν έτρεξαν για να βοηθήσουν στην οργάνωση του Αγώνα. Βροντερό παρόν έδωσε ο Σύλλογος δρομέων της Λευκάδας που συμμετείχε με 14 δρομείς! Τους ευχαριστούμε!

Σε όλους τους δρομείς δόθηκαν αναμνηστικά μετάλια, μπλουζάκια του δήμου Ναυπακτίας, μπανάνα, χυμός και σάντουιτς. Ακολούθησαν βραβεύσεις όλων των κατηγοριών. Ειδικές βραβεύσεις έγιναν σε όσους βοήθησαν τον αγώνα, καθώς και στο σύλλογο με τις περισσότερες συμμετοχές.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών. Δυστυχώς λόγω πολλών συμμετοχών της τελευταίας στιγμής (μετά τη λήξη της προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχών της προκήρυξης) μερικοί φίλοι δρομείς δεν θα δουν τα ονόματά τους στη αποτελέσματα.

Δείτε τους συμμετέχοντες εκτός Συναγωνισμού.

Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για τη συμμετοχή σας.

Δείτε τα αποτελέσματα.

Γενική Κατάταξη

Άνδρες 18-29

Άνδρες 30-39

Ανδρες 40-49

Ανδρες 50-59

Ανδρες 60-69

Ανδρες άνω των 70

Γενική Γυναικών

Γυναίκες 18-29

Γυναίκες 30-39

Γυναίκες 40-49

Στις κατηγορίες Γυναίκες 50-59 και Γυναίκες άνω των 60 δεν υπήρχαν συμμετοχές.

Φωτογραφίες

Πολλές φωτογραφίες από λαχανιασμένους δρομείς μετά τη μεγάλη ανηφόρα του κάστρου μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας lepantorunners στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Video του αγώνα

 

Από admin

8 σχόλια στο “Αποτελέσματα 5ος Γύρος Ναυπάκτου 2011 9,3Κμ”
  1. καλησπερα και συγχαρητηρια για την ολη διοργανωση !!
    πιστευω οτι καλο θα ηταν να ειχατε δημοσιευσει και τα αποτελεσματα των μικρων παιδιων που τοσο τονο εδωσαν στην ολη διοργανωση !!!και συμετειχαν παιδια ακομη και 5 ετων !!! καλο θα ηταν να δουν και αυτα το ονομα τους ….
    και του χρονου …..χωρις ΠΑΜΕ…..

  2. Ευχαριστούμε!
    θα θέλαμε να τα δημοσιεύσουμε. Έχουμε καταχώρημενα ηλεκτρονικά όλα τα παιδιά που δήλωσαν εμπρόθεσμα, αλλά χρονους λόγω ΠΑΜΕ δεν εχουμε πολλούς… Θα δημοσιεύσουμε τους πρώτους τρεις κάθε κατηγορίας. Και στα υπόλοιπα παιδιά μάλλον μόνο τα ονόματα..

  3. Αρχικά
    Θα ήθελα να σας συγχαρ´ω για την προσπάθεια που καταβ´αλατε προκειμένου
    Να διοργανωσετε το φετιν´ο 5ο γύρο της Ναυπάκτου. Ωστ´οσο επιτρ´εψτε μου να καταθέσω κάποιους προβληματισμούς ,συμβαλλλοντας έτσι στην καλύτερη διοργανωση την επόμενη χρόνια.
    Καλ´ο θα ήταν να γίνεται πιο σχολαστικος ο έλεγχος του ευ αγωνίζεσθαι :Για παράδειγμα σε σημεία όπου μπορεί κάποιος αθλητής ή γκρουπ να παρακάμψει τη διαδρομή (όπως στα μισά της μικρής διαδρομής )να μη δείχνουν ανοχή οι κριτές,γιατί αδικούνται όσοι ακολουθούν την ορισμενη διαδρομή. έπειτα Καλ´ο θα ήταν να προβλέπονται καθιερωμένες ή έκτακτες εκδηλώσεις που έχουν συγκρουσιακο χαρακτήρα ώστε να μη δημιουργούνται κίνδυνοι για την ομαλή έκβαση του αγώνα και την υγεία των αθλητών.επίσης θα πρέπει να καταγγελονται τέτοιες προσπάθειες ενάντια στο λαϊκό αθλητισμό πολύ περισσότερο οταν αυτες γινονται απ αυτούς που ισχυρίζονται ότι ταυτίζονται με τα λαϊκά συμφέροντα.δεν ξέρω αν θα έπρεπε ακόμα και να κατατεθούν μηνύσεις κατα παντός υπευθύνου διότι οι αθλητές εκτέθηκαν στον κίνδυνο και την απειλή σωματικής βλάβης.τέλος Καλ´ο βέβαια όλα καλά γι αυτό και πάλι πολλά συγχαρητήρια.

  4. Ευχαριστούμε για τα σχολια σας, ,μας βοηθάνε στην καλύτερη οργανωση του επόμενου αγώνα!
    Εχουμε κάνει ελέχγους σε 3 σημεία της διαδρομής, και ειδαμε οτι υπάρχουν άτομα (και αρκετά μαλιστα) που δεν περασαν από ολα τα σημεία. Ομως δεν μπήκαμε στη διαδικασία να τους κόψουμε απο τα τελικά αποτελέσματα. Το εχουμε σκεφτεί, θελει όμως αρκετό χρόνο να γίνει. Και είπαμε ότι όσοι κανουν αυτα τα πράγματα, σιγουρα προσβάλουν όλους τους συναθλητές.. και τι θα κερδίσουν? τίποτα…!
    Οσον αφορά την πορεία του ΠΑΜΕ, σίγουρα κάτι επρεπε να εχει γίνει απο κάποιους (αστυνομία?, Δήμο?) να μη συμπέσει χρονικά.
    Ευχαριστούμε

  5. Συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση, την πολύ καλή υποστήριξη και την προσπάθεια από όλα τα μέλη του συλλόγου. Τρέξαμε για πρώτη φορά τον αγώνα και τα παιδιά μου και εγώ και μείναμε με τις καλύτερες των εντυπώσεων από το γεγονός συνολικά.
    Συμφωνώ με τον Άγγελο για το ευ αγωνίζεσθαι, μια και η διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη, ειδικά στο μέσο του αγώνα, πράγμα που σημαίνει πολλά για όσους την ολοκληρώνουν κανονικά.
    Μια πρόταση είναι να γίνει η χάραξη της διαδρομής λίγο διαφορετική, έτσι ώστε να αποφευχθεί η έντονη ανωφέρεια και κατωφέρεια που μπορεί να αποθαρρύνει πολλούς.
    Μια άλλη πρόταση έχει να κάνει με την κίνηση των οχημάτων. Παρά την προσπάθεια της Τροχαίας και των εθελοντών του συλλόγου αρκετά αυτοκίνητα κινήθηκαν εντός της διαδρομής, ευτυχώς με μικρή ταχύτητα και υπήρχαν και αρκετές διαμαρτυρίες από διερχόμενους οδηγούς.
    Δεδομένου της ύπαρξης της περιμετρικής οδού θα μπορούσαν να αποκλεισθούν οι είσοδοι της πόλης, στην περιμετρική, για δύο ώρες σε όλα τα οχήματα που δεν έχουν προορισμό τη Ναύπακτο.
    Ταυτόχρονα η ανάρτηση πανό σε αυτές τις εισόδους με ανάλογη ενημέρωση των οδηγών (π.χ. μια εβδομάδα νωρίτερα) θα συμβάλλει στην έγκαιρη ενημερωση αλλά και διαφήμιση του γεγονότος, για μεγαλύτερη συμμετοχή.
    Τέλος δεν μπορώ να μην αναφερθώ με σκωπτική διάθεση στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά, παρά τον κίνδυνο που διέτρεξαν τα παιδιά μας.
    Η επόμενη συνάντησή μας προβλέπεται να γίνει το 2022 και κρίνοντας από το πόσο αγύμναστοι παρουσιάστηκαν, τότε θα είναι μάλλον πολύ λιγότεροι!!!!

  6. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ !!!!!! Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΟΒΕΡΗ ΘΕΑ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ !!!….. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΝΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ Κ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΕΝΤΟΝΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Κ ΤΑ 3 ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ! ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 9.500 Μ ΣΤΙΣ 4/ 6/ 11. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ……

  7. Ενα μεγαλο μπραβο σε ολους για την προσπαθεια. Να κανω κι εγω με την σειρα μου μερικες παρατηρησεις – συστασεις. Ο αγωνας μπορει να ξεκινα πιο πρωι περιπου στις 9 ετσι ωστε μεχρι τις 11 να εχει τελειωσει ο αγωνας πιο ανετα μιας και η πολη εκεινη την ωρα ειναι ´´νεκρή´ απο αυτοκινητα. Δεν ειναι σωστο να τα ριχνουμε ολα στο Παμε. Ολοι γνωριζαν οτι η ημερα αυτη θα εχει πορειες και ομλιες . Ισως επρεπε ο αγωνας να γινει την επομενη εβδομαδα. Και κατι τελευταιο. Ολοι γνωριζουμε τον αγωνα και την ορεξη του κυριου Καραχαλια για τον συλλογο αλλα σας παρακαλουμε μην του δωσετε ξανα μικροφωνο !!!! Δεν θα το αντεξουμε ξανα.
    Ευχαριστω.

  8. καλα ρε παιδια τόσο ανεγκέφαλοι ήταν οι υπευθυνοι του τοπικού ΠΑΜΕ ώστε να κάνουν πορεία μέσα από την διαδρομή του αγώνα ειδικά των μικρών παιδιών. Πάλι έλαμψαν με το ”αγωνιστικό” τους φρόνημα και το καλό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. δημητρη και LEPANTO keep running

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.