Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαίου 2011 με μεγάλη επιτυχία ο 5ος ορεινός αγώνας δρόμου Κένταυρος Ultra Trail Πήλιον. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική με τη συμμετοχή 180 αθλητών και το τερματισμό 150 περίπου.

Η διαδρομή ήταν φέτος στα 66,1 χιλιόμετρα, δηλαδή 1600 μέτρα λιγότερο από πέρυσι, καθώς προστέθηκαν μεν 400 μέτρα στον τερματισμό για να περνάνε οι αθλητές από όλη τη παραλία της Αγριάς, αλλά αφαιρέθηκαν δύο χιλιόμετρα σε άλλα σημεία. Ο καιρός ήταν αίθριος με ηλιοφάνεια, κάτι που δυσκόλεψε αρκετά την προσπάθεια των δρομέων και η διαδρομή χαρακτηρίστηκε δύσβατη από την πλειονότητα των αθλητών. Ειδικότερα για περίπου 4 χλμ. της διαδρομής είχε πολύ χιόνι το οποίο δυσκόλεψε αρκετά τους αθλητές.

Νικητής ο Κώστας Τσάντος με 7:00:33. 2ος ο Προκόπης Αρκούδης με 7:18:25 (48 λεπτά γρηγορότερος από πέρυσι που ήταν έκτος) και 3ος ο Νίκος Κωστόπουλος με 7:19:28 (ίδια θέση με πέρσυ , αλλα 33 λεπτά γρηγορότερος). Για τον Τσαντό η πρωτιά που κατέλαβε ήταν μια δικαίωση, αφού κάθε χρονιά βολιδοσκοπούσε τη νίκη και ανέβαινε στο βάθρο (είτε στη τριάδα, είτε στην εξάδα της βράβευσης), αλλά ποτέ δεν είχε καταφέρει να καταλάβει τη πρώτη θέση, τόσο σε αυτό τον αγώνα, όσο και στον Ημιμαραθώνιο που γίνεται κάθε Μάρτη. Η επιτυχία του συνοδεύτηκε και με έναν εντυπωσιακό χρόνο, 7:00:33, μόλις ένα λεπτό και τρία δευτερόλεπτα περισσότερο από το 6:59:30 του διάσημου Marco Gazzola που είχε κερδίσει πέρυσι, και 53 λεπτά κάτω από τον δικό του χρόνο.

Στις γυναίκες η Αμαλία Ματθαίου έκανε εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση, και κατέλαβε με 8:29:15 την έβδομη θέση, ενώ έριξε μία ώρα και 23 λεπτά τον περσινό της χρόνο, και αναδείχτηκε για τρίτη συνεχή χρονιά πρώτη γυναίκα. 2η η Μακκόη Ραννέλε σε 10:02:59 και τρίτη η Κική Χαραλαμπίδου 10:15:47.

Από το σύλλογο Lepanto συμμετείχαν και τερμάτισαν τέσσερις αθλητές, με την μεγάλη επιτυχία του Δημήτρη Καραχάλια ο οποίος τερμάτισε τέταρτος στην γενική κατάταξη βελτιώνοντας το χρόνο του κατά 36´. Όλοι οι αθλητές του Lepanto τερμάτισαν στις πρώτες 50 θέσεις της γενικής κατάταξης, παρότι (εκτός του Δ. Καραχάλια) τρέχαν πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο και δύσκολο αγώνα. Ειδικότερα οι αθλητές του Lepanto με σειρά τερματισμού: Καραχάλιας Δημήτρης   8:02 (4ος), Αθανασόπουλος Δημήτρης(10ος) 8:58, Κόγγος Παναγιώτης 10:15(46ος), Δημόπουλος Γιώργος 10:25 (50ος).

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

Γενική Κατάταξη

Άνδρες

Γυναίκες

Κατηγορίες

Μερικές φωτογραφίες από τον τερματισμό με την κάμερα του Κώστα Παλάντζα μπορείτε να δείτε εδώ

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.