Αθλητική Δρομική Εκδήλωση Ναυπάκτου
“3rd Lepanto Evening Run 2022”
Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, ώρα 19:15

Ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Σύλλογος Δρομέων “Lepanto” προκηρύσσουν το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 την Αθλητική Δρομική Εκδήλωση,
“3rd Lepanto Evening Run 2022”


Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
Έναν αγώνα μαζικού λαϊκού αθλητισμού 9 χλμ.
Έναν αγώνα μαζικού λαϊκού αθλητισμού 5,2 χλμ.
Οι λαϊκοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, κατά μήκος της παραλίας Ψανής και της παραλίας Παλαιοπαναγιάς, στη Ναύπακτο.
Ο λαϊκός αγώνας των 5,2 χλμ στοχεύει στην προώθηση της συμμετοχής των λιγότερο μυημένων στις αθλητικές δρομικές εκδηλώσεις.
Σας περιμένουμε να τρέξετε και να γνωρίσετε την Ναύπακτο, μια πόλη με πλούσια ιστορία, μοναδικά ιστορικά μνημεία και υπέροχες φυσικές ομορφιές.
Η Εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) .


1. Αφετηρία – Τερματισμός:
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην αρχή της παραλίας Ψανής, μετά το λιμάνι Ναυπάκτου, ακριβώς μπροστά από την παλιά πλαζ Ναυπάκτου.


2. Αποστάσεις διαδρομών

9 χλμ.
5,2 χλμ.


3. Περιγραφή διαδρομών
Οι διαδρομές και των δύο αγώνων είναι εξ’ ολοκλήρου ασφάλτινες, κατά μήκος της παραλίας Ψανής και της παραλίας Παλαιοπαναγιάς, με μηδενική υψομετρική διαφορά.
Συγκεκριμένα:
Η διαδρομή των 9 χλμ., θα ξεκινήσει ακριβώς μπροστά από την πλαζ Ναυπάκτου, θα προχωρήσει κατά μήκος της παραλίας Ψανής και θα συνεχίσει μέχρι το πλάτωμα της Παλαιοπαναγιάς, για συνολικά 4,5 χλμ. Στο σημείο αυτό θα υπάρχει ειδικός ηλεκτρονικός τάπητας, πάνω από τον οποίο θα περάσουν οι αθλούμενοι για να κάνουν αναστροφή και να συνεχίσουν αντίστροφα, εωσότου τερματίσουν στην πλαζ Ναυπάκτου, στο σημείο από όπου που ξεκίνησαν.
Η διαδρομή των 5,2 χλμ. θα ξεκινήσει και αυτή ακριβώς μπροστά από την πλαζ Ναυπάκτου, θα προχωρήσει κατά μήκος της παραλίας Ψανής και θα συνεχίσει στην παραλία Παλαιοπαναγιάς, για συνολικά 2,6 χλμ. Στο σημείο των 2,6 χλμ. θα υπάρχει ειδικός ηλεκτρονικός τάπητας, πάνω από τον οποίο θα περάσουν οι αθλούμενοι για να κάνουν αναστροφή και να συνεχίσουν αντίστροφα, εωσότου τερματίσουν στην πλαζ Ναυπάκτου, στο σημείο από όπου που ξεκίνησαν.
Ο λαϊκός αγώνας των 5,2 χλμ είναι και φέτος αφιερωμένος στην προώθηση της συμμετοχής των λιγότερο μυημένων στις αθλητικές δρομικές εκδηλώσεις και κυρίως των γυναικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τρέξιμο και γενικότερα ο αθλητισμός, δεν έχει ακόμα εισέλθει στην Ελληνική πραγματικότητα του γυναικείου φύλου. Οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι εργαζόμενες, επιχειρηματικοί εταίροι, σύζυγοι, νοικοκυρές, αλλά όχι απαραίτητα αθλούμενες.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις διαδρομές στο site της εκδήλωσης.
Στις διαδρομές θα υπάρχει χιλιομετρική αρίθμηση ανά χιλιόμετρο.


4. Σταθμοί Ανεφοδιασμού
Στη διαδρομή των 9 χλμ.: θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό στα 2,5 χλμ., στα 4,5 χλμ. και στα 6,5 χλμ. Στα 4,5 χλμ. θα παρέχονται και ηλεκτρολύτες.
Στη διαδρομή των 5,2 χλμ.: θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού με νερό στα 2,5 χλμ.
Επίσης, θα προσφερθεί χυμός, μπανάνα και μπάρα δημητριακών στο σημείο του τερματισμού.


5. Υγειονομική Κάλυψη
Θα υπάρχει γιατρός καθώς και υγειονομική κάλυψη σε όλο το εύρος της διαδρομής.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αθλούμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την εκδήλωση.
Συστήνεται στους αθλούμενους να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

6. Χρονομέτρηση
Στην εκδήλωση θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με ηλεκτρονικό τάπητα στο σημείο εκκίνησης-τερματισμού και με επιπλέον ηλεκτρονικό τάπητα στα σημεία αναστροφής και των δύο διαδρομών.


7. Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής για την διαδρομή των 9 χλμ. έχουν δρομείς ηλικίας από 18 ετών και άνω, ενώ για την διαδρομή 5,2 χλμ. έχουν δρομείς ηλικίας από 12 ετών και άνω.
Οι ενήλικες θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Οι ανήλικοι δρομείς θα τρέξουν με την ευθύνη του κηδεμόνα τους και θα πρέπει και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.


8. Ηλικιακές κατηγορίες
Και για τις δύο διαδρομές του “3rd Lepanto Evening Run”, για άντρες και γυναίκες, οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι εξής:
ΑΝΔΡΕΣ / ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Έως 34 ετών
35 έως 49 ετών
50 ετών και άνω


9. Βραβεύσεις
Θα απονεμηθούν:
Μετάλλια σε όλους τους αθλούμενους που θα τερματίσουν.
Κύπελλα στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες και των δύο διαδρομών (γενική κατηγορία).
Ειδικά μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε ηλικιακής κατηγορίας και των 2 διαδρομών. Οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατηγορίας, ΔΕΝ θα βραβευτούν στις ηλικιακές τους κατηγορίες.
Κύπελλα στον μεγαλύτερο ή στη μεγαλύτερη ηλικιακά αθλούμενο και των 2 διαδρομών.

Στους 2 πρώτους γενικής άνδρες και γυναίκες και των 2 αγώνων θα δίνονται από ένα ρολόι, των καταστημάτων Χρυσοχοΐας “Κατραουρας” (Ξύλινα).

10. Αντίτιμο Συμμετοχής
Τα αντίτιμα συμμετοχής είναι:
Διαδρομή 9 χλμ.: 7€
Διαδρομή 5,2 χλμ.: 5€

Θα υπάρχει αμάνικο τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα Roly Mizano, δίχρωμο, από υλικό που επιτρέπει να αναπνέει το σώμα του αθλητή καλύτερα. Τιμή 10€. Όποιος επιθυμεί θα το αγοράζει από τη γραμματεία τη μέρα του αγώνα.

11. Εγγραφές
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά από τον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.myrace.gr/event/4541/registrations.html
Με την εγγραφή του στην εκδήλωση, ο αθλούμενος ή η αθλούμενη, αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας προκήρυξης.
Οι εγγραφές ανοίγουν την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 και ώρα 23:59.
Όσοι αθλούμενοι και αθλούμενες πραγματοποιήσουν και ολοκληρώσουν την εγγραφή τους (δηλ. πληρώσουν και το αντίτιμο συμμετοχής) έως και την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022 και ώρα 23.59, τότε στα αθλητικά τους νούμερα θα τυπωθούν και τα ονοματεπώνυμα τους.
Μετά την ημερομηνία ολοκλήρωσης των εγγραφών, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 και ώρα 23:59, καμία επιπλέον εγγραφή δεν θα είναι δυνατή!
Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει ο αθλούμενος ή η αθλούμενη να καταβάλει το ακριβές αντίτιμο συμμετοχής. Αυτό θα γίνεται κατά την εγγραφή στο site των εγγραφών, με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Παρακαλούνται οι αθλούμενοι να εγγράφονται χρησιμοποιώντας ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες.
Μόνο οι αλλοδαποί αθλούμενοι μπορούν να εγγράφονται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ Λατινικούς χαρακτήρες.


12 . Παραλαβή αριθμών – Χρονικά όρια τερματισμού
Tα αθλητικά νούμερα της Εκδήλωσης θα δοθούν από την Γραμματεία, που θα λειτουργήσει την ημέρα της εκδήλωσης, Σάββατο 20 Αυγούστου από 11:00 έως 13:00 και από 16:30 έως 18:30. Η Γραμματεία θα βρίσκεται στο σημείο Εκκίνησης – Τερματισμού, στην παραλία της Ψανής, στην πλαζ Ναυπάκτου. Δυνατότητα στάθμευσης αυτοκινήτων θα υπάρχει στα ειδικά διαμορφωμένα πάρκινγκ του δήμου Ναυπακτίας.
Για την ολοκλήρωση των διαδρομών έχουν καθοριστεί τα παρακάτω χρονικά όρια:
για τη διαδρομή των 9 χλμ.: 1 ώρα και 15 λεπτά
για τη διαδρομή των 5,2 χλμ.: 1 ώρα. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι στην διαδρομή των 5,2 χλμ. μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι δεν ασχολούνται συστηματικά με το τρέξιμο και θέλουν να περπατήσουν το μεγαλύτερο μέρος ή ακόμα και ολόκληρο τον αγώνα.
Εάν κάποιος αθλούμενος δεν ολοκληρώσει τη διαδρομή μέσα στα ορισθέντα χρονικά διαστήματα, τότε πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

13. Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Σάββατο 20 Αυγούστου 2022
11:00 έως 13:00 και 16:30 έως 18:30 παραλαβή αθλητικών αριθμών
18:30 έως 19:00 Προετοιμασία, προθέρμανση αθλούμενων
19:00 Ενημέρωση αθλούμενων
19:15 Εκκίνηση διαδρομής 9 χλμ.
19:20 Εκκίνηση διαδρομής 5,2 χλμ.
20:30 Απονομές


14. Επικοινωνία
E-mail επικοινωνίας: lepantorunners@gmail.com
Site Εκδήλωσης: http:// lepantorunners.gr/
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Παναγιώτης Γεωργικόπουλος: 697 2029278
Θανάσης Γκουμόπουλος: 6936531496
Γιώργος Πασχάλης: 6936706870

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με την εκδήλωση στο site:
http:// lepantorunners.gr/

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Nafpaktia News
Npress
Emprosnews
NafsWeek

Από admin

Μια σκέψη στο “Προκήρυξη “3rd Lepanto Evening Run 2022””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.