ΟΡΕΙΝΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ  ΤΩΝ  9,5 κ’ 21 km
ΚΥΡΙΑΚΗ  8  ΜΑΙΟΥ  2022  κ’  ΩΡΑ  09:00 π.μ.  

ΔΥΟ ΔΡΟΜΙΚΕΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΩΝ 9.5 κ’ 21 km ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 1.450 μ.

Οι δύο ορεινές δρομικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από: τον Δήμο Ναυπακτίας – το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο Ναυπακτίας ‘’ΑΓΕΛΑΟΣ’’, την Κοινότητα της Σκάλας, τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο ‘’Απανταχού Σκαλιωτών’’, την Κοινότητα του Νεοκάστρου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοκάστρου.

COVID-19: Στον αγώνα θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα του covid που θα ισχύουν την δεδομένη στιγμή της διεξαγωγής των εκδηλώσεων, πάντοτε βάση των οδηγιών του υπουργείου υγείας και της ΓΓΑ και αφορούν τους Συμμετέχοντες των διοργανώσεων. Θα υπάρξει ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ μέσω των site:

www.agelaos-gymnaf.gr    www.lepantorunners.gr

Κοντά μας θα βρίσκεται η ‘’Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης  Μεσολογγίου’’

Θα υπάρχει πλήρη ιατρική κάλυψη, όπως και η παρουσία ασθενοφόρου.

Και οι δύο ορεινές διαδρομές των 9.5 κ’ 21km έχουν δύο βασικά κεντρικά σημεία. Το πρώτο είναι το Αρχαίο Ασκληπιείο της Σκάλας, κατασκευής 700 ετών π.χ. και από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, που ερχόταν τότε ο κόσμος για να θεραπευτεί, από μεγάλες και σοβαρές ασθένειες. Και το δεύτερο είναι, το κεντρικό ανοδικό βασικό μας μονοπάτι των 10 km, που ήταν η λεωφόρος της εποχής εκείνης, συνδέοντας την Έπαχτο (Ναύπακτο) με την ορεινή Ναυπακτία, μονοπάτι που οδηγεί στην κεντρική πλατεία του παλιού γραφικού χωριού του Nεοκάστρου σε υψόμετρο 843 μέτρα.

Το ψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι τα 911μ. λίγο πριν από την Μονή Φιλοθέου.

Και οι δύο διαδρομές είναι αρκετά Τεχνικές, έχοντας μεγάλη ποικιλία στο τερέν και που θα ζήλευε, ο κάθε δρομέας πάνω στο ορεινό του τρέξιμο. Στο περιβάλλον που εξελίσσεται η εκδήλωση, είναι καταπράσινο και σε πολλά σημεία χάνεται και ο ήλιος. 

Τα μονοπάτια είναι καθαρά και άριστα σηματοδοτημένα, δίνοντας την σιγουριά και την άνεση της δρομικότητας.

*Τα ΧΡΟΝΙΚΑ περιθώρια του Τερματισμού, είναι Υπέρ Αρκετά και για νέους συμμετέχοντες, στις Δρομικές Ορεινές Διαδρομές.Για την εκδήλωση των 9.5 km το χρονικό όριο τερματισμού, θα είναι δυόμιση ώρες (2hr: 30’), ενώ για την εκδήλωση των 21 km το χρονικό όριο τερματισμού, θα είναι  πέντε ώρες (5hr).

*Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν όλες και όλοι, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Εάν υπάρξει η Επιθυμία και η δυνατότητα για την Συμμετοχή παιδιών Μικρότερης Ηλικίας, Σας παρακαλώ όπως επικοινωνήστε με τον κ. Καραχάλια Δημήτριο στο:  

0030 697 998 3098, για να ΜΗΝ υπάρξει Ηλεκτρονικό πρόβλημα στην Εγγραφή, της Συμμετοχής τους. 

*Φίλοι μας με Δεξιότητες  κατόπιν επικοινωνίας (Καραχάλιας Δημ.), συμμετέχουν όπου επιλέξουν.

*Η διαδρομή των 9,5 km είναι μία καταπληκτική διαδρομή που αποτελείται από το 80% από μονοπάτια διαφόρων ειδών και το 20% από δασικό κατηφορικό δρόμο, που οδηγεί στον Τερματισμό. Σε αρκετά σημεία η διαδρομή έχει δύσκολα και τεχνικά περάσματα, όπου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

*Η διαδρομή των 21km συνεχίζοντας τον μεγάλο ορεινό δρομικό κύκλο, δίνοντας 1.450 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς, αποτελείται και αυτή από το 80% από μονοπάτια διαφόρων ειδών και το υπόλοιπο 20% προς τον Τερματισμό, κατηφορικό και σε δασική διαδρομή.

*Οι διαδρομές έχουν δύο  Κοινά  Μονοπάτια, από την Εκκίνηση έως το 2.8 km (1ο CP) και από το Αρχαίο Ασκληπιείο 14.5 km (5ο CP) έως το 16 km.

Το πρώτο κομμάτι των 2.8 km είναι κοινό. Αρκετά Δύσκολο και Τεχνικό κομμάτι που θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη Προσοχή. Περνάμε ένα σημείο Σάρας και ένα στενό σημείο του Φαραγγιού του ποταμού Σκα, λίγο πιο πάνω φτάνουμε στο σημείο του Διαχωρισμού (1ο CP)  Μικρής και Μεγάλης Διαδρομής.

Ευθεία συνεχίζει η διαδρομή των 21 km και Δεξιά συνεχίζει η διαδρομή των 9.8 km.

21km – Μετά τον Διαχωρισμό, Ευθεία και με προοδευτική αυξανόμενη ανάβαση, συνεχίζουμε να τρέχουμε στο  κεντρικό και ιστορικό μονοπάτι, που οδηγεί στο κέντρο του γραφικού χωριού του Νεοκάστρου. Περνάμε τους Κουβαράδες (ιστορικά πέτρινα σπιτάκια των αρχιμαστόρων του Ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου) και φτάνουμε στην Κρυόβρυση 2ο CP – 7 km.  Ακολουθούμε το γραφικό μονοπάτι υπό την σκιά του ήλιου και φτάνουμε στην Χοχλαστή (μία από τις δύο ιστορικές πέτρινες πλατείες του χωριού Νεοκάστρου) 3ο CP – 10 km.  Ακολουθεί ένα δύσκολο ανηφορικό κομμάτι, που φτάνει στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής τα 911 μ. όπου και κατηφορίζουμε για την Παναγία Φιλοθέου 4ο CP – 12 km.  Συνεχίζουμε κατηφορικά πλέον σε δασικό δρόμο και σε μονοπάτι και φτάνουμε στο Αρχαίο Ασκληπιείο (σημείο αναφοράς) 5ο CP – 14.5 km.  Απ’ αυτό το σημείο και για 1.5 km, θα βρισκόμαστε σε Κοινό μονοπάτι με την Μικρή διαδρομή, ελαφρώς δύσκολο και ανηφορικό και όπως αρχίζει να κατηφορίζει το μονοπάτι *ΠΡΟΣΟΧΗ ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΊΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κ’ ΑΝΗΦΟΡΙΚΑ  προς τις Καστανιές 6ο CP – 17 km.  Εδώ θα βλέπουμε πλέον την καταπληκτική θέα του Κορινθιακού Κόλπου, όπου και οδηγούμαστε στον τελευταίο σταθμό Χερσούλη 7ο CP – 19 km.  Κατηφορικά πλέον και σε τελική γραμμή, αριστερά μας θα προσέξουμε το ιστορικό σημείο ‘’Μάρμαρα’’, και θα τρέχουμε πλέον ολοταχώς για τα τελευταία χιλιόμετρα της Διαδρομής.

9.8 km – Η συνέχεια μετά τον Διαχωρισμό, Δεξιά (συνεχίζουμε από την παραπάνω παράγραφο, από το σημείο του διαχωρισμού του 1ου CP) διασχίζουμε και τρέχουμε τα καταπληκτικά μονοπάτια με ιδιαίτερη προσοχή, έχοντας πολλές και δύσκολες ιδιορρυθμίες του τερέν, όπου και φτάνουμε στη εκπληκτική θέα του Αρχαίου Ασκληπιείου (2ο CP). Για 1.5 km ακολουθoύμε ένα ελαφρώς δύσκολο και ανηφορικό κομμάτι, άκρως δασωμένο και σκιερό. Ενώ έχουμε αρχίσει να κατηφορίζουμε:  *ΠΡΟΣΟΧΉ ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΥΘΕΙΑ κ’ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΑ  όπου και συναντάμε το (3ο CP) στη θέση Κοτρώνη. Κοιτώντας πλέον τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό κόλπο, κατηφορίζουμε ολοταχώς σε δασικό, ήσυχο και ασφαλή δρόμο προς τον Τερματισμό.

 ***ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΙ  ΤΡΕΧΟΥΝΕ  ΜΕ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ  ΤΟΥΣ  ΕΥΘΥΝΗ***

*Η Γραμματεία  των εκδηλώσεων, για την παραλαβή του Αθλητικού νούμερου συμμετοχής, θα λειτουργήσει στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου (στο κέντρο του χωριού) και θα ανοίξει Σάββατο απόγευμα από τις: 17:00 έως και τις 21:00 και την Κυριακή το πρωί, από τις: 07:00  έως τις  08:30 πριν από την Εκκίνηση των αγώνων. 

* Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.

*Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ  και των δύο αθλητικών εκδηλώσεων, θα γίνει στις 09:00 το πρωί, Μπροστά από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Σκάλας.

Για την εύρυθμη λειτουργία και διεξαγωγή των εκδηλώσεων, οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα γίνονται ΔΕΚΤΕΣ έως και τις 4 ΜΑΙΟΥ ημέρα Τετάρτη και ώρα 23:00.

*Η Οικονομική Συμμετοχή των Εκδηλώσεων θα είναι:   για την διαδρομή των 9.5km θα είναι Δέκα ευρώ (10 €) – Ενώ για την διαδρομή των 21km θα είναι δεκαπέντε ευρώ (15 €).  

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:  4ο ΕΝΕΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ,  το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΙΟΥ 2022.

*Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται μέσω της ΕΘΝΙΚΉΣ τράπεζας στον Λογαριασμό

*IBAN:  GR 0801104260000042600161956 – Δικαιούχος: Καραχάλιας Δημήτριος.

***Καλό είναι η κατάθεση των χρημάτων, να γίνεται απευθείας μέσω Εθνικής Τράπεζας, για να αποφεύγεται η επιπλέον οικονομική χρέωση της μεταφοράς, από άλλη τράπεζα, την οποία θα ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ο καταθέτης, φίλος μας αθλητής.

*Κατηγορίες Συμμετοχής της Εκδήλωσης των 9.5km:

Άνδρες:     18 – 34,   35 – Plus.

Γυναίκες:  18 – 34,   35 – Plus.

*Κατηγορίες Συμμετοχής της Εκδήλωσης των 21km: 

Άνδρες:     18 – 34,   35 – 49,   50 – Plus.

Γυναίκες:  18 – 34,   35 – 49,   50 – Plus.

*Θα υπάρχει Ηλεκτρονική Καταγραφή των Συμμετεχόντων, αλλά και Χρονομέτρηση για την Απαιτούμενη Ασφάλεια και τον σωστό Τερματισμό όλων.

*Βραβεύσεις: Σε όλους τους Τερματίζοντες θα απονέμεται Μετάλλιο Τερματισμού Μπλουζάκι Τεχνικό και τσάντα Τερματισμού, που θα περιέχει: νερό, χυμό και ένα σάντουιτς.

*Ειδικές Ηλικιακές Βραβεύσεις:  Θα απονεμηθεί από μία αναμνηστική πλακέτα, στην μεγαλύτερη ηλικιακά Γυναίκα και στον μεγαλύτερο ηλικιακά Άνδρα, όλης της Αθλητικής Δρομικής Εκδήλωσης.

*Κύπελλα:  Θα απονεμηθούν  στους Τρεις πρώτους και στις Τρεις πρώτες, της Γενικής Κατάταξης Τερματισμών και των δύο εκδηλώσεων,  9.5 κ’ 21 km.     Όπως επίσης….

*Κύπελλα θα δοθούν στους Τρεις πρώτους και στις Τρεις πρώτες, των παραπάνω Αναγραφομένων Κατηγοριών Συμμετοχής.

*Οι Πρώτοι και οι Πρώτες της Γενικής κατάταξης που έχουν Βραβευτεί, ΔΕΝ θα ξανά βραβεύονται, στις επιμέρους κατηγορίες συμμετοχής.  

*Οι Σταθμοί της Τροφοδοσίας:  Θα έχουν πλήρη διατροφική κάλυψη προϊόντων:  Νερό – Coca cola – ισοτονικό – μπισκότα αλμυρά / γλυκά κ.α. αγωνιστικά εδέσματα.

*Αναλυτικά οι σταθμοί των 9.5 km:  1οCP (Κοινός) στα 2.8 km πλησίον τoυ μύλου Κύρκου, 2οCP στο 5ο km το Αρχαίο Ασκληπιείο, και 3οCP στο 7ο km στη θέση Κοτρώνη.

*Αναλυτικά οι σταθμοί των 21 km:  1οCP (Κοινός) στα 2.8 km πλησίον τoυ μύλου Κύρκου, 2οCP στο 7ο km Κρυόβρυση,  3οCP στο 10ο km Κεντρική πλατεία Νεοκάστρου 843 υψομ., 4οCP (Μόνο νερό) στο 12ο km Παναγιά Θιλοθέου,  5οCP στο 14.5 km του Αρχαίου Ασκληπιείου,   6οCP στο 17ο km Καστανιές και  7ο CP 19ο km θέση Χερσούλη.

***Ίσως να υπάρχει κάποια μικρή απόκλιση μέτρων, με τα παραπάνω και αναγραφόμενα χιλιομετρικά των σταθμών.

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 7  Κ’  8 ΜΑΙΟΥ 2022

ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00 : Πύλη Κάστρου Ναυπάκτου Εκκίνηση Παιδιών 4οΕνετικό Μονοπάτι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17:00 – 21:00 : Σκάλα  Π. Σύλλογος – Παραλαβή Αθλ. Νούμερου Συμμετοχής.

ΚΥΡΙΑΚΗ   07:00 – 08:30 : Σκάλα Π. Σύλλογος – Παραλαβή Αθλ. Νούμερου Συμμετοχής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 08:30 – 09:00 : Στο Σημείο της Εκκίνησης, Ενημέρωση και προετοιμασία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09:00 :  ΚΟΙΝΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ των Δρομικών εκδηλώσεων 9.5 κ’ 21km

ΚΥΡΙΑΚΗ  11:30 :  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ  ΤΩΝ 9.5 km.

ΚΥΡΙΑΚΗ  13:15 :  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 21 km.

*Εδώ μπορείτε να δείτε την διαδρομή των 9.5 km:

Εικόνα που περιέχει κείμενο

Η περιγραφή δημιουργήθηκε με πολύ υψηλή αξιοπιστία

*Εδώ μπορείτε να δείτε την διαδρομή των 21 km:

https://connect.garmin.com/modern/activity/3736615498?share_unique_id=4

Η διαδρομή που είδατε είναι 19.52 km, όμως έχει προστεθεί ένα κομμάτι και αγγίζει τα 21.5 km.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση στο site του αγώνα,

http://agelaos-gymnaf.gr/

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:  Ενώ βρισκόμαστε στην Περιμετρική οδός της Ναυπάκτου, ερχόμενοι από την Ανατολική μεριά της Άμφισσας, στην δεύτερη 2η έξοδο για Ναύπακτο, υπάρχει η ταμπέλα με ένδειξη ΣΚΑΛΑ και Ιερά Μονή Μεταμόρφωση του Σωτήρος, κάνετε δεξιά και μετά από περίπου 3km ανηφορικά, συναντάτε μία διχάλα, ευθεία πηγαίνετε για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως και Αριστερά μπαίνετε για το κέντρο του χωριού της Σκάλας. Μετά από 1.5 km διανύοντας το χωριό μπροστά σας βρίσκεται το Πολιτιστικό κέντρο (παλιό σχολείο Σκάλας) η Γραμματεία του αγώνα. Συνεχίζοντας 200 μ. πιο πάνω και κάνοντας αριστερά συναντάτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, χώρος της Εκκίνησης και Τερματισμού, όπως και ολοκλήρωση τέλεσης των εκδηλώσεων.

Ερχόμενοι από την πλευρά του Αντιρρίου, στην τέταρτη 4η έξοδο της Περιμετρικής για την πόλη της Ναυπάκτου, συναντάτε την έξοδο της ΣΚΑΛΑΣ, όπου ακολουθείτε τα προγραφόμενα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:                   Email   ΑΓΕΛΑΟΣ :                  agelaos.gymnaf@gmail.com

Καραχάλιας Δημήτριος  –  τηλ:  0030 697 998 3098     –     dkarachalias@gmail.com

Αρκουμάνης Φάνης   –     τηλ:  0030 697 924 8947   –   Συντονιστής των Εκδηλώσεων

Νταουσάνης Γιάννης  –     τηλ: 0030 6947828281  –  ntaousanis@hotmail.gr

Βασιλόπουλος Τάκης  –     τηλ:  0030 694 888 2612  –  Vasilopoulos_dimitrios@yahoo.gr

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ:

Σκάλα Ναυπάκτου: Boutique Treanto (χώρος διεξαγωγής του αγώνα) – Spon Hotel.gr

View House   –   Hotel NAFS   –    Hotel NAFPAKTOS   –   Hotel LEPANTO  –   Hotel  AKTI

Hotel NIKI   –  Hotel PLAZA   –   Hotel Flisvos     –   Hotel Afroditi    –    Hotel  Xrisi Akti

***Φαγητό γι’ αυτούς που θα μείνουν Σάββατο στο Χωριό της Σκάλας, υπάρχει η Ταβέρνα – ψησταριά του ‘’Γιάννη Κονίδα’’ στην είσοδο του γραφικού χωριού.

ΧΟΡΗΓΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

http://eoslmay.gr/  –              http://www.runningnews.gr/        –    https://advendure.com/       https://lepantorunners.gr/  –  https://www.nafpaktianews.gr/   –     https://www.npress.gr/      http://lepantortv.gr/   –                https://www.emprosnews.gr/    –              https://nafsweek.gr/

‘’ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ  ΤΟΥ  Δ.Σ. ΤΟΥ  Α.Γ.Σ.  ΑΓΕΛΑΟΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ’’

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.