Αν ψάχνετε για ένα απομονωμένο μέρος για να περπατήσετε, τα Άγραφα μάλλον είναι τα βουνά στα οποία θα καταλήξετε. και όχι γενικώς τα Άγραφα, αλλά τα Δυτικά Αγραφα, τα βουνά δηλαδή μεταξύ του Αγραφιώτη ανατολικά και του Αχελώου δυτικά,τα βουνά νότια από το Πετριλιώτικο ρέμα. Ελάχιστοι πεζοπόροι και πολύ λιγότεροι ορειβατικοί σύλλογοι περιλαμβάνουν την πορεία που θα πραγματοποιηθεί, στο πρόγραμμά τους.  Κορφές όπως η Φτέρη και το Ντελιδήμι, η Λιάκουρα και το Μπαλντενήσι, η Πυραμίδα και το Σαλαγιάννη, η Τσουρνάτα και το Ζερβό και δεκάδες άλλες μικρότερες και χαμηλότερες μπλέκονται μεταξύ τους, φτιάχνοντας ένα δαιδαλώδες σύμπλεγμα,από κορφές , διάσελα, βαθιές ρεματιές και απότομες πλαγιές.
Ανάμεσά τους περνάνε ακόμα μερικά καταπληκτικά μονοπάτια, που ο χρόνος αλλά και η αδιαφορία των αρμοδίων σιγά – σιγά τα καταστρέφουν. Περπατήστε τα όσο είναι καιρός.
Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουλίου 2014 ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου διοργανώνει ανάβαση στα Δυτικά Άγραφα στη διαδρομή:
 Οψιμοχώραφο-Πυραμίδα(υψ.2003)-Μπαλντενήσι (υψ.2000)-Παλούκια-Βασιλέσι.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 05/07/2014:Αναχώρηση στις 07.30΄ από Ναύπακτο (πλατεία Λιμανιού) με κατεύθυνση τη Γρανίτσα Ευρυτανίας για canyoning στο Γρανιτσιώτικο ρέμα (Α΄βαθμού πέρασμα, διάρκεια 2-3 ώρες, απαραίτητα πρόχειρα παπούτσια με κάλτσες, μαγιό και μπλουζάκι, αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή).
Στη συνέχεια κατεύθυνση για Κέδρα και φαγητό στην ταβέρνα “Διάσελο”.
Κατόπιν ανάβαση με αυτοκίνητα στη θέση Οψιμοχώραφο όπου υπάρχουν στάνες και θα κατασκηνώσουμε
ΚΥΡΙΑΚΗ 06/07/2014. Ξεκίνημα ανεβαίνοντας στην κορυφογραμμή που οδηγεί στην κορυφή Πυραμίδα(υψ.2003). Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε βορειοανατολικά στην κορυφή Μπαλντενήσι(υψ.2000), κατόπιν πεζοπορούμε στην μακριά  κορυφογραμμή της Πλάκας με την καταπληκτική θέα στο Ασπρόρεμα, τραβερσάρουμε τις βόρειες πλαγιές της Κουρούνας, περνάμε από  το διάσελο Γιδόκαστρου-Πύργου και καταλήγουμε στη θέση Κρεβάτια πάνω από το χωριό βασιλέσι. Ώρες πορείας 7-8.
Απαιτείται κατασκηνωτικός εξοπλισμός ( σκηνή, υπνόσακκος, τρόφιμα,νερό.)
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : Τσιριμώκος Ιωάννης 6974866205

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.