Ο Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου διοργανώνει την Κυριακή  1  Ιουνίου πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού, από το χωριό Κάτω Ζαχλωρού μέχρι το Διακοφτό   (4 ώρες).

Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο εάν υπάρξουν περίπου 30 συμμετοχές ή σε περίπτωση λιγότερων ατόμων με τον οδοντωτό μέχρι την Κάτω Ζαχλωρού.
Η διαδρομή δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, είναι πεζοπορική και μπορούν να συμμετέχουν αρχάριοι και παιδιά.

Για την καλύτερη οργάνωση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 28 Μαΐου.

Δηλώσεις συμμετοχής: Τσιριμώκος Ιωάννης 6974866205

 

Η διαδρομή του Οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού – Καλαβρύτων, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας. Έχει μάλιστα χαρακτηριστεί ως η πλέον θεαματική σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.
Η κατάβαση από τα Καλάβρυτα στο Διακοφτό ακολουθώντας τις γραμμές του Οδοντωτού απαιτεί περίπου 6 ώρες πεζοπορίας ενώ η αντίστοιχη ανάβαση περίπου 7 με 8 ώρες. Η διαδρομή αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.

Συνήθως οι περιπατητές ξεκινούν την κατάβασή τους από την Κάτω Ζαχλωρού, αφού πρώτα πιουν ένα καφεδάκι ή φάνε παραδοσιακές τυρόπιτες κάτω από τα Πλατάνια (4 ώρες μέχρι το Διακοπτό).

Η κατάβαση γίνεται περπατώντας πάνω στις ράγες του τρένου. Οι περιπατητές  θα απολαύσουν

πραγματικά το φαράγγι, αφού  σε κάθε στροφή της γραμμής άλλοτε ξεδιπλώνονται μπροστά τους ασυγκράτητοι τρομακτικοί καταρράκτες, άλλοτε στοές που μπαίνουν και βγαίνουν τρέχοντας για ν’ αποφύγουν τυχόν… «στενές επαφές» με το τρενάκι, εγκαταλελειμμένα πετρόχτιστα σπιτάκια με τηλέγραφο που σε γυρίζουν πίσω στο χρόνο, αποπροσανατολισμένα ζωντανά, βράχια σμιλευμένα από τα ορμητικά νερά να έχουν πάρει μορφές που δε βάζει ο νους και το απολαυστικότερο όλων, οι φοβερές εναέριες γέφυρες! Το απόλυτο κενό κάτω από τα πόδια του διαβάτη, το σημείο όπου εύχεσαι να μην συναντήσεις τον Οδοντωτό.

Κι έτσι κυλά η διαδρομή, η οποία προς το τέλος της γίνεται κάπως πιο άχαρη, αφού σταδιακά τα άγρια τοπία, τα τρεχούμενα νερά και οι πανέμορφες στοές παραχωρούν τη θέση τους σε πιο ήπια βλάστηση, με τα νερά του Βουραϊκού ποταμού να κυλάνε τώρα αργά προς τη θάλασσα.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.