Όσον αφορά τις επισημάνσεις της εφημερίδας σας προς τα μέλη του ΣυλλόγουLepanto, στο τέλος του παραπάνω άρθρου, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε τα εξής:

Στην παράγραφο 1: Δεν αναφέρονται καθόλου «ατυχώς, σαν μέτρο σύγκρισης» οι ποδηλατικοί αγώνες της Ορεινής Ναυπακτίας εφόσον:

  1. Οι αγώνες αυτοί είχαν υψηλά έσοδα τα οποία προήλθαν φυσικά από την επιχορήγηση του Δήμου Ναυπακτίας (για παράδειγμα 4.000€ το 2012), από τους μεγάλους χορηγούς που αναγράφονται και στο επίσημο siteτων αγώνων (Cosmote, ΓΕΦΥΡΑ, χυμοί ΛΟΥΞ, Νερό Κορπή, Μπισκότα Παπαδοπούλου κ.α.) αλλά και από την οικονομική συνδρομή των αθλητών (5€ ανά αθλητή). Παρά τα υψηλά έσοδα όμως, οι παροχές προς τους αθλητές-ποδηλάτες ήταν ανύπαρκτες σε σχέση με τον αγώνα της Ναυπάκτου (δεν χορηγήθηκαν μετάλλια, διπλώματα συμμετοχής, ούτε καν χυμός ή σνακ στους εξαντλημένους τερματίσαντες) και δόθηκαν κύπελλα μόνο σε 8 κατηγορίες, έναντι 23 στον αγώνα της Ναυπάκτου.
  1. Όσον αφορά τις «εκατοντάδες συμμετοχές αθλητών», πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι όπως προκύπτει από το επίσημο siteτου ποδηλατικού αγώνα, το 2013 οι συμμετοχές ενήλικων αθλητών στους «διήμερους» ποδηλατικούς αγώνες της ορεινής Ναυπακτίας και των τριών κατηγοριών (road, mountain, fun) ήταν 147, ενώ οι συμμετοχές εφήβων και παιδιών ήταν 46. Αντίθετα, οι συμμετοχές ενηλίκων σε έναν και μόνο «τρίωρο» αγώνα για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου ήταν 190, ενώ οι συμμετοχές των παιδιών περίπου 300! Να που ο «τρίωρος» αγώνας αποδεικνύεται πολύ μεγαλύτερος από τον «διήμερο»…
  2. Σχετικά με τις «διανυκτερεύσεις και έξοδα» πρέπει να σας τονίσουμε ότι πάλι στο επίσημο site του αγώνα, ο ίδιος ο διοργανωτής γράφει επί λέξει «ευχαριστούμε τους ξενοδόχους της περιοχής για τη φιλοξενία των επισκεπτών». Άρα, οι συμμετέχοντες πλήρωσαν από την τσέπη τους τη διαμονή, αλλά σε προνομιακή τιμή. Με άλλα λόγια, ο διοργανωτής ΔΕΝ προσέφερε δωρεάν κατάλυμα στους αθλητές από τα έσοδα του αγώνα. Συνεπώς, είναι απολύτως αδικαιολόγητη η αναφορά εξόδων για διανυκτερεύσεις.

Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται λοιπόν ότι είναι εύλογη η σύγκριση μεταξύ των δύο αγώνων. Εμείς σαν Σύλλογος δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα της Άνω Χώρας, όπου πολλά μέλη μας συμμετέχουν κάθε χρόνο, αλλά είναι απορίας άξιον το γιατί υπάρχει αυτή η προνομιακή οικονομική μεταχείριση από την πλευρά του Δήμου, την οποία αποτυχημένα προσπαθεί να καλύψει ο συντάκτης του άρθρου.

Στην παράγραφο 2: Ο Σύλλογος “Lepantoδεν χρησιμοποίησε κανένα «εκβιαστικό δίλημμα», ούτε δημιούργησε «βεντετισμούς» όπως αναφέρεται και σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια ήταν προτεραιότητά του η πραγματοποίηση του αγώνα. Οπωσδήποτε δεν τιμά κανένα η ματαίωση του αγώνα και όλοι θα κάνουμε την αυτοκριτική μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αφήνοντας πίσω τις αστοχίες του παρελθόντος. Ο αγώνας της Ναυπάκτου δεν έγινε διότι απλούστατα ο Δήμος, ενέκρινε ποσό που δεν επαρκούσε για τις βασικές παροχές ενός ποιοτικού και αξιοπρεπούς αγώνα. Ο Δήμος απέδειξε, όπως απάντησε και ο κ. Σταυρόπουλος, ότι όταν θέλει «σέβεται και το τελευταίο ευρώ», όταν όμως δεν θέλει σπαταλά εύκολα «και το τελευταίο ευρώ»…

Στην παράγραφο 3: Είναι παντελώς άσχετες με τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας οι αναφορές σε «πρωτοποριακές ιδέες, οικολογικές ευαισθησίες, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και αυθεντία». Θα έπρεπε να γνωρίζει ο συντάκτης της εφημερίδας σας ότι ο Σύλλογός μας είναι ένας εθελοντικός δρομικός σύλλογος που ασχολείται αποκλειστικά με αθλητικές δραστηριότητες και ουδέποτε έχει σχετίσει τις δράσεις του με τα προαναφερθέντα. Άρα, προς τι η αναφορά σε αυτές τις έννοιες;

Όσον αφορά τις «πρακτικές δήμων όπου πλούτισαν κάποιοι», το «πλήρωσε και πληρώνει ο κοινωνικός ιστός» και το «αφήστε ήσυχη την γελάδα του Δημοσίου, το γάλα της στέρεψε!», θα θέλαμε καταρχάς να τονίσουμε στο συντάκτη σας ότι ο σύλλογος «Lepanto» δεν βάζει στο ταμείο του ούτε 1€ από τη διοργάνωση του αγώνα και ότι οι πληρωμές γίνονται απευθείας από το δήμο στους προμηθευτές. Επίσης, ο Σύλλογός μας δεν αντλεί από πουθενά δημόσια κονδύλια. Αποτελείται από ερασιτέχνες αθλητές, με ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά στη διοργάνωση αγώνων, που έχουν βάλει πλέον τη Ναύπακτο στον αθλητικό χάρτη των αγώνων μαζικού αθλητισμού, με τους αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο.

Δεν επιτρέπουμε λοιπόν σε κανένα να λασπολογεί και να αναφέρεται στα μέλη μας προσβλητικά και απαξιωτικά, αφήνοντας υπονοούμενα.

Τελειώνοντας, να επισημάνουμε στον ανώνυμο συντάκτη σας (ο οποίος ηθικολογεί, κάνοντας πως δεν το γνωρίζει), ότι δυστυχώς «η γελάδα του δημοσίου» εξακολουθεί να αρμέγεται από τους επιτήδειους, αρκεί αυτοί να είναι ικανοί στο στίβο της διαπλοκής…

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Lepanto

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.