Η απόφαση της διοίκησης του Καυταντζογλείου σταδίου, να θεσπίσει κάρτα εισόδου με αντίτιμο στην χρήση του βοηθητικού γηπέδου, από 1/4/2014, είναι κατ αρχή ασύμβατη με το ρόλο που θα έπρεπε να επιτελεί το κληροδότημα του Λυσίμαχου Καυταντζόγλου για την ελεύθερη άθληση των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αυτή έρχεται σαν συνέχεια της κακής κατάστασης και συντήρησης του ταρτάν και των βοηθητικών χώρων του. Το ταρτάν είναι επικίνδυνο για τους αθλούμενους εδώ και πολύ καιρό, όπως και τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση από άποψης συντήρησης και υγιεινής, λόγω ανυπαρξίας καθαριστριών. Επιπλέον, οι ώρες χρήσης του χώρου για τους αθλητές των συλλόγων δρομέων και τους ελεύθερα αθλούμενους είναι 7-10πμ και 8-9.30 μμ, ώρες εντελώς ακατάλληλες και απαγορευτικές για εργαζόμενους και ερασιτέχνες δρομείς.

Παρά τις εκκλήσεις του Συλλόγου μας , η διοίκηση αδιαφορεί όλο αυτό το διάστημα για την βελτίωση των εγκαταστάσεων και την αλλαγή του ωραρίου χρήσης του σταδίου. Και τώρα έρχεται να επιβάλλει και εισιτήριο, χωρίς κανένα διάλογο, για το μοναδικό στάδιο ελεύθερης άθλησης σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του κέντρου της Θεσσαλονίκης!

Οι αντιδράσεις των μελών των συλλόγων δρομέων, των βετεράνων αθλητών στίβου, αλλά και των ελεύθερα αθλούμενων είναι έντονες και οργισμένες, καθώς αυτή η συμπεριφορά προς τους ερασιτέχνες δρομείς και το λαϊκό μαζικό αθλητισμό, είναι απαράδεκτη και προκλητική για μια ακόμη φορά.

Ενώ θα έπρεπε ο λαϊκός μαζικός αθλητισμός να στηρίζεται από τη διοίκηση του σταδίου και να ενθαρρύνεται, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη εποχή, αντίθετα βρίσκεται υπό διωγμό!

Κι όλα αυτά συνέβησαν λίγες μέρες πριν τη μεγάλη δρομική γιορτή της Θεσσαλονίκης, τον 9ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που διεξήχθη την Κυριακή 6/4/2014 και στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 14000 ερασιτέχνες και λαϊκά αθλούμενοι δρομείς όλων των ηλικιών.

Το δρομικό κίνημα εξαπλώνεται ραγδαία και στη χώρα μας. Είναι τρόπος έκφρασης χιλιάδων ανθρώπων, είναι η ελπίδα της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης των ανθρώπων. Αποτελεί το μέσο συνάντησης και την διέξοδο για έναν υγιεινό τρόπο ζωής των πολιτών, που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Χρειάζεται να του δώσουμε πνοή ζωής και να μην του στερήσουμε μία από τις ανάσες του. Το Εθνικό Καυτατζόγλειο Στάδιο.

 Ζητάμε:

  • Την άμεση ανάκληση της απόφασης της διοίκησης του σταδίου για επιβολή αντίτιμου χρήσης του βοηθητικού σταδίου.
  • Την επισκευή του ταρτάν και την συντήρηση των βασικών υποδομών του βοηθητικού σταδίου, αλλά και του συνόλου του αθλητικού κέντρου, ώστε να μην είναι επικίνδυνες για τα παιδιά και τους αθλούμενους.
  • Την αύξηση του χρόνου χρήσης των εγκαταστάσεων από τους μαζικά αθλούμενους, από τις 19.00 – 21.30 καθημερινά, πάντα με γνώμονα και με σεβασμό στον αγωνιστικό αθλητισμό.
  • Την οργάνωση των κανονισμών χρήσης των χώρων του σταδίου, σε συνεννόηση με τους φορείς εκπροσώπησης των αθλουμένων.
  • Το άνοιγμα του κεντρικού σταδίου για χρήση των αγωνιστικών αθλημάτων, ώστε να αποσυμφορηθεί το βοηθητικό στάδιο, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, οπότε και δέχεται μεγάλο όγκο μαζικά αθλούμενων.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.