Το πρώτο ρεκόρ της φετινής διοργάνωσης Run Greece «έπεσε» στον αγώνα της σειράς στη Λάρισα που πήρε εκκίνηση την Κυριακή 30 Μαρτίου με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ, την υποστήριξη της Δημοτικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, φορέων της περιοχής και της WIND Ελλάς χορηγού των αγώνων.

Ο στόχος των αγώνων Run Greece,  είναι ένας. Να βγάλει στους δρόμους της περιφέρειας πολίτες όλων των ηλικιών.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2.600 και κατά πολύ τις αντίστοιχες του 2013 που δεν ξεπέρασαν τις 2.000 πράγμα που δείχνει την ανταπόκριση που έχει αυτός ο αγώνας στους δρομείς της περιφέρειας.

Η κεντρική πλατεία της Λάρισας από νωρίς το πρωί γέμισε δρομείς και στη συνέχεια με τις εκκινήσεις ξεχύθηκαν  στους δρόμους για τους αγώνες των 10χλμ, των 5χλμ και των 1000μ, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 600 παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Επώνυμοι και ανώνυμοι κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν, περνώντας από ιστορικές και όμορφες γωνιές όπως είχαν σχεδιάσει οι διοργανωτές που άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος, εκτός της αγωνιστικής συμμετοχής, η γνωριμία ώστε να αναδειχθούν οι πόλεις και ως τουριστικοί προορισμοί.

periferiarxis_dimarxos

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους αθλητές ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που συμμετείχε στα 5.000μ, ο Δήμαρχος της Λάρισας Κώστας Τζανακούλης έτρεξε επίσης στη κούρσα των 5.000μ αλλά και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

Νικητής στα 10.000μ αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στη Λάρισα ο Κώστας Αμζόπουλος (Ολυμπιάς Πάτρας) με 33.48 που είναι η καλύτερη επίδοση των αγώνων μέχρι σήμερα, Δημήτρης Μαλάι (Συλλογος δρομέων υγείας Καρδίτσας) ήταν δεύτερος με 34.18 και τρίτος ο Νίκος Τσικούρας (ΓΣ Γλυφάδας) με 34.17.

Στις γυναίκες, η Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΣ Τρικάλων) κέρδισε για δεύτερη χρονιά με επίδοση 35.17, που ήταν η καλύτερη του θεσμού, δεύτερη ήταν η Τσεκιν Βουδούρη (Φιλαθλητικός Αργους Ορεστικού) με 39.51 και τρίτη η Χριστίνα Κισονέεγκι (Συλ. Δρ. Υγ. Βόλου) με 43.26.

Το σύλλογό μας εκπροσώπησαν ο Γιώργος Κατσούδας και  ο Κων/νος Μακρής μαζί με τους γιούς του Γιάννη και Σωτήρη.

5km

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Σημ. Ο επόμενος αγώνας της σειράς θα γίνει στις 27 Απριλίου στο Ηράκλειο. Για τη Πάτρα έχει προγραμματισθεί ο τελευταίος αγώνας στις 12 Οκτωβρίου.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.