Έτρεξαν με βροχή και με αρκετό κέφι

 

Με μεγάλη επιτυχία και παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες 220 δρομείς, από όλη την Ελλάδα, έτρεξαν στον 1ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα και στον 1ο Αγώνα Διάσχισης Σκάλας.

Την κύρια ευθύνη του αγώνα είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου με τον Σύλλογο Δρομέων Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής να έχει τον συμβουλευτικό ρόλο του αγώνα επί των τεχνικών θεμάτων.

Ο βροχερός καιρός, σίγουρα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας για να έρθουν περισσότεροι δρομείς, αλλά αυτό δεν επηρέασε δεκάδες δρομείς να έρθουν από όλη την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν στον 1ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα και στον αγώνα διάσχισης Σκάλας. Χαρακτηριστικό ήταν ότι μέχρι και δρομείς από την Σύρο ήρθαν, δείχνοντας την μεγάλη απήχηση που είχαν οι εν λόγω αγώνες. Βέβαια την μερίδα του λέοντος από άποψη συμμετοχών την είχαν οι δρομείς από την Αθήνα, καθώς 100 δρομείς περίπου ήρθαν με τα 2 δωρεάν πούλμαν, που έβαλε η διοργάνωση. Πολλοί άλλοι δρομείς, ήρθαν από τις  παρακείμενες περιοχές – από όλη την περιφέρεια Λακωνίας, από την Αρκαδία, την Αργολίδα, την Κορινθία και με την πολύ δυναμική-για άλλη μια φορά- παρουσία των δρομέων από την Μεσσηνία και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, που ήρθαν με δικό τους μισθωμένο πούλμαν!

Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί ακριβώς, με τον αγώνα των 8 χλμ. λίγα λεπτά αργότερα. Οι δρομείς και των 2 αγώνων για αρκετά χιλιόμετρα και μέχρι μέσα στην Σκάλα συνέτρεχαν μαζί, όπου μετά από λίγο χωρίστηκαν, με τους μεν δρομείς των 8 χλμ. να οδεύουν για τον τερματισμό τους, και τους αντίστοιχους του Ημιμαραθωνίου να συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου πέρασαν από τα χωριά Φιλίσι-Σκάλα-Λεήμονας-Έλος-Βλαχιώτης-Αγ.Γεώργιος με πλήθος κόσμου να τους υποδέχεται παρόλο τον βροχερό καιρό.

Στο τέλος του αγώνα, προσφέρθηκε γεύμα με τις φροντίδες των γυναικών του Περιστερίου, ενώ όλοι σχεδόν οι δρομείς, έκατσαν στα καταστήματα του χωριού, προκειμένου να συμπληρώσουν το γεύμα τους, σαφώς ευχαριστημένοι από την διοργάνωση.

Στον βασικό αγώνα του Ημιμαραθωνίου έτρεξαν 164 αθλητές με τον Γιάννη Χαμόδρακα του Μεσσηνιακού Γ.Σ. να κόβει πρώτος το νήμα σε χρόνο 1:14:19 και από τις γυναίκες πρώτη ήρθε η Ευγενία Μπουλμέτη από τους Μαραθωνοδρόμους Δρομείς Αργολίδας σε χρόνο 1:36:40.

Στον αγώνα των 8 χλμ.πρώτος ήρθε ο Γιάννης Πασχάλης του ΟΣΦΠ και από τις γυναίκες πρώτη ήρθε η Αγγελική Κεραμυδά του Τελμησσού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες φορείς που εμπλάκηκαν με τον εν λόγω αγώνα, και ειδικά για την θέρμη τους, που έδειξαν από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο αγώνας. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους:

1) Γ.Α.Σ ΣΚΑΛΑΣ, 2) ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΛΑΣ, 3) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛ. ΦΙΛΙΣΙΟΥ, 4) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛ. ΕΛΟΥΣ, 5) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΗΜΟΝΑ, 6) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ CAPOEIRA, 7) ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ, 8) ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, 9) Α.Ο ΚΡΟΚΕΕΩΝ, 10) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΛΑΧΙΩΤΗ, 11) Γ.Σ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ VOLEY, 12) ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

 Από τους χορηγούς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον μέγα χορηγό την Κοινωφελή επιχείρηση Δήμου Ευρώτα “ΕΥΡΩΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ”ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ”.

Η εξαιρετική επιτυχία του αγώνα είχε να κάνει μόνο και μόνο με την σύμπλευση και την συγκέντρωση όλων αυτών των φορέων, που από την πρώτη στιγμή που τους  καλέσαμε, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, και συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου την πραγματοποίηση του εν λόγω αγώνα.

Η οργανωτική Επιτροπή

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Από admin

Μια σκέψη στο “Αποτελέσματα Ημιμαραθωνιος Ευρώτα 2014 – Δελτίο τύπου”
  1. Μήπως έχετε το τηλ. του χρονομέτρη απο τον Ημιμαραθώνιο Ευρώτα?, στα αποτελέσματα με έχει σαν DNF πράγμα που είναι λάθος μιας και τερμάτησα γύρω στο 01΄44 36 σύμφωνα με δική μου χρονομετρηση.Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.