Πρέπει να πάει κανείς πολλούς μήνες πίσω αν θέλει να θυμηθεί πότε ήταν η τελευταία φορά που έτρεξε σε έναν αγώνα με ιδανικές, ή έστω πολύ καλές συνθήκες. Οι υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε από τον Μάιο και που συνεχίστηκαν μέχρι και τη περασμένη βδομάδα επηρεάζοντας τις προσπάθειες των αθλητών σε όλους τους αγώνες που μετείχαν με αποκορύφωμα τον αγώνα-στοχο των περισσότερων, τη Κλασική, έδωσαν τη θέση τους στο (ιδανικό) κρύο, που επικρατούσε στη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα που έγινε το πρωί, τον 11ο Ημιμαραθώνιο Τύρναβος-Λάρισα.

Ωστόσο και για αυτό τον αγώνα υπήρχε μια αμφιβολία μήπως ο καιρός δείξει το αντίθετό του πρόσωπο, και διεξαχθεί υπό βροχή ή ακόμη και σε καταιγίδα, όπως συνέβη τη προηγούμενη βδομάδα στο δεκάρι του ΣΔΥΑ. Τελικά όλα πήγαν καλά, και βροχή είχε μόνο χθες, και το πρωί μέχρι την ώρα που τα λεωφορεία της διοργάνωσης πήγαιναν τους αθλητές στην εκκίνηση, ενώ αυτή ξαναεμφανίστηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό μετά το μεσημέρι και πολύ μετά τις απονομές, με συνέπεια οι δρομείς να είχαν την ευκαιρία να τρέξουν τον αγώνα επιτέλους υπό άριστες συνθήκες. Να ήταν έτσι και στη Κλασική…

Ο αγώνας έφτασε αισίως στην 11η χρονιά διεξαγωγής του. 250 αθλητές βρέθηκαν στον Τύρναβο στην αφετηρία, και αφού μετά απο μερικά χιλιόμετρα από την εκκίνηση έστριψαν στο χωριό Αγιά Σοφιά ώστε να συμπληρωθεί η απόσταση, επανήλθαν στον κύριο οδικό άξονα, έφτασαν στη Γιάννουλη, και κατόπιν στη Λάρισα όπου αφού έκαναν και μέσα στη κοίτη του Πηνειού τα τελευταία τρία χιλιόμετρα, ολοκλήρωσαν τη διαδρομή που φέτος ξεπέρασε σχεδόν κατά μισό χιλιόμετρο την απόσταση του ημιμαραθωνίου, καθότι έργα σε δρόμους εμπόδιζαν να επιλεγεί διαδρομή στο ακριβώς σωστό μήκος.
Νικητής του αγώνα με 1:14:17 τερμάτισε ο Τρικαλινός πρωταθλητής Δημήτρης Τσιούνης που έτρεξε με τα χρώματα του Σ.Κ.Α. Μετεώρων. Τον ακολούθησε ο Λεωνίδας Ιωάννου από τη Κύπρο και κάτοικος (φοιτητής) Τρικάλων. Τρίτος τερμάτισε ο Τυρναβίτης Νίκος Τσικούρας δίνοντας θέση στο βάθρο στη πόλη του από όπου ξεκινά ο αγώνας.
Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Χριστίνα Κισσονέργη από τον ΣΔΥ Βόλου και χρόνο 1:37. Τρία λεπτά μετά ακολούθησε η Ειρήνη Πιγγίου του ΣΔ Καρδίτσας, ενώ τη τρίτη θέση κατέλαβε η Ελευθερία Μπουκουβάλα.

Περισσότερες φωτογραφίες από τον αγώνα: https://www.facebook.com/kostas.p…e=1

Κώστας Παλάντζας

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.