ην Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιείται  για δεύτερη φορά μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των 1ων   εκδηλώσεων Νότιας Δίκτης (Λασιθιώτικα Βουνά).

Τον αγώνα συνδιοργανώνουν η Ένωση «Οικοσύν» (Περιβαλλοντική- Πολιτιστική – Οικολογική Ένωση Άνω και Κάτω Σύμης και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Τόσο οι αθλητές όσο και οι επισκέπτες – συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της λεγόμενης ανεξερεύνητης Κρήτης. Εφέτος στον ορεινό αγώνα προστέθηκε επιπλέον ένα πανέμορφο κομμάτι διαδρομής σε δασικούς δρόμους και μονοπάτι σπάνιας ομορφιάς μέσα στο δάσος της περιοχής  έτσι ώστε να καθιστούν το αγώνα σε ένα από τους ωραιότερους, ή σαφέστερα  τον ωραιότερο χωρίς υπερβολή, στο είδος του.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται:

1) Ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος (trail)  21 χλμ (ώρα εκκίνησης 10:30)

2) Ποδηλατοβόλτα με ποδήλατο βουνού (mountain bike) 37 χλμ (ώρα εκκίνησης 10:30 )

3) Δρόμος 500 μέτρων για μαθητές Δημοτικού (ώρα εκκίνησης 11:30)

4) Πεζοπορία Αμιράς – Πεύκος – Κάτω Σύμη  7 χλμ (ώρα εκκίνησης 10:15)

 

Ιστορικά στοιχεία περιοχής διεξαγωγής αγώνων

Το μνημείο Αμιρά : Το πανερπαρχιακό ηρώο στη θέση Σελί του Αμιρά είναι αφιερωμένο στα 461 θύματα της περιοχής κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο , από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.  Συμβολίζει, το αδούλωτο φρόνημα του Βιαννίτικου λαού.

Το μνημείο στη Ρίζα Ιεράπετρας :Είναι το σημείο  που την κατοχή υψώθηκε η Ελληνική σημαία από τον Μπαντουβά αλλά και που εκτελέστηκαν το πρωί την 15 Σεπτεμβρίου 1943 πολλοί κάτοικοι των γύρω χωριών.

Το Ηρώο της Σύμης: Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και στήθηκε στο σημείο αυτό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού γιατί η ομάδα του Μπαντουβά και του Ποδιά μαζί με Συμιανούς αντάρτες χτύπησαν και εξολόθρευσαν ένα Γερμανικό λόχο.

Μνημείο Ομαλού: Βρίσκεται στο οροπέδιο του Ομαλού δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Πνεύματος . Εκεί σκοτώθηκαν αντάρτες που είχαν λάβει μέρος στην μάχη της Σύμης.

 

 

 

 

1) Ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος (trail)  21 χλμ

O αγώνας με δύο λόγια

Ημερομηνία και  ώρα εκκίνησης :  Κυριακή 24-11-201310:30 π.μ.
Εκκίνηση: Μνημείο Πεσόντων Αμιρά  Βιάννου Ηρακλείου  Τερματισμός : Κάτω Σύμη Βιάννου.
Συνολικό μήκος : 20,8 χλμ

Θετική υψομετρική (συνολική ανάβαση) : 910 μ. Αρνητική υψομετρική (συνολική κατάβαση) : 790 μ.

Ελάχιστο υψόμετρο : 687 μ (Αμιράς) Μέγιστο υψόμετρο : 1405 μ (8Ο χλμ)
Σημεία ελέγχου : 2
Σταθμοί τροφοδοσίας : 5 (νερά ,ισοτονικά, ενεργειακά  κ.τ.λ)
Ποιότητα πεδίου : Μονοπάτι 7,5 χλμ ,Δασικοί χωματόδρομοι : 12,3 χλμ ,Άσφαλτος : 1 χλμ Εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού πρώτου : 2 ώρες .Έγκυρος χρόνος τερματισμού :  3 ώρες και 30 λεπτά

Διαδρομή-Περιγραφή

Δείτε ή κατεβάστε για το GPS σας το χάρτη της διαδρομής από το site www.gpsies.com κάνοντας αναζήτηση amiras trail ή απευθείας στη διεύθυνση http://www.gpsies.com/map.do?fileId=outuhrsdxirctuoz

 

Ηρώο Αμιρά [εκκίνηση] – Αγ. Μαρίνα (4,2 χλμ) Η εκκίνηση γίνεται από το μνημείο πεσόντων στον Αμιρά Βιάννου ακολουθώντας την άσφαλτο  που αρχικά κατηφορίζει και  περνάει μέσα από τον Αμιρά. Μόλις φτάσουμε στην επαρχιακή οδό Βιάννου – Ιεράπετρας την  διασχίζουμε κάθετα και ανεβαίνουμε απέναντι τον απότομο ανηφορικό δρόμο προς τον οικισμό Μουρί . Περνώντας μέσα από τα γραφικά σοκάκια του χωριού συναντάμε την πρώτη πηγή με γάργαρο νερό και συνεχίζουμε την ανηφορική πορεία με προορισμό το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Τριακόσια μέτρα πιο πέρα βρίσκεται  ο πρώτος σταθμός του αγώνα (Προσοχή η διαδρομή έχει αλλάξει από πέρυσι και αντί να κατευθυνθεί προς τον οικισμό Κεφαλοβρύσι πηγαίνει προς οικισμό Μουρί).

Αγ. Μαρίνα- Ελινούς (2,4 χλμ) Από εδώ μπαίνουμε στο πρώτο τμήμα μονοπατιού που διασχίζει το πευκόδασος και πρινόδασος και ανηφορίζει συνεχώς σε μερικά σημεία πολύ απότομα μέχρι να φτάσει τον χωματόδρομο και αφού κινηθεί εκεί για 200 μέτρα περίπου ξαναμπαίνει δεξιά στο επόμενο τμήμα ανηφορικού μονοπατιού με προορισμό το πρώτο μικρό οροπέδιο με τις αγριαχλαδιές. Αφού κατηφορίσει για λίγο φτάνουμε στον  επόμενο σταθμό ανεφοδιασμού αυτόν της Ελινούς .

Ελινούς – Ομαλός (Μάντρα Χατζηνικολή) (4,0 χλμ)  Μπαίνουμε στο μονοπάτι το οποίο αρχικά κινείται ανηφορικά και αφού περάσει ξανά από ένα μικρό  οροπέδιο αρχίζει να  γίνεται πετρώδες χαρακτηριστικό των Λασιθιώτικων Βουνών και ανηφορίζει μέχρι τα 1400 μέτρα  περνώντας μέσα από αιωνόβιους πρίνους.  Η θέα είναι ανεπανάληπτη καθώς μπορεί να αντικρύσει κανείς απέναντι τις ψηλότερες κορυφές της Δίκτης και από κάτω ακριβώς  το δεύτερο σε  ψηλότερο υψόμετρο οροπέδιο της Κρήτης, αυτό του Ομαλού . Από δω ξεκινάει κατηφορικό μονοπάτι που πέφτει στη μέση του οροπεδίου. Από εκεί και αφού περάσουμε την παλιά αλλά πρόσφατα ανακαινισμένη πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, συνεχίζουμε για ένα χιλιόμετρο πάνω στο οροπέδιο σε επίπεδη διαδρομή μέχρι τον κεντρικό σταθμό ανεφοδιασμού .

Ομαλός (Μάντρα Χατζηνικολή)  – Καλός Λάκκος (4,9 χλμ) Συνεχίζεται το επίπεδο  κομμάτι της διαδρομής μιας και διασχίζει απ’ άκρη σ’ άκρη όλο το οροπέδιο του Ομαλού. Τεράστιοι πρίνοι ξεπροβάλουν στο πέρασμα του καλά στρωμένου χωματόδρομου σε ένα μοναδικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς μέχρι την έξοδο από το οροπέδιο (πόρος). Βγαίνοντας από το οροπέδιο αρχίζει  να ανηφορίζει ελαφρά για λίγα μέτρα και έπειτα ξεκινά ο κατηφορικός χωματόδρομος που οδηγεί προς το χωριό Κάτω Σύμη. Τα αρώματα του δάσους μεθούν όποιον περνάει από εδώ.

Καλός Λάκκος – Παραδείσου Κούτελο (2,9 χλμ)  Αφήνουμε το δρόμο Ομαλού – Κάτω Σύμης με απότομη δεξιά στροφή 180ο  με κατεύθυνση σε ένα δασικό δρόμο που κινείται περιμετρικά ενός κατάφυτου με πεύκα και πρίνους ,φυσικού κρατήρα που ονομάζεται «Καλός Λάκκος», και διασχίζοντας το πανέμορφο δάσος φτάνουμε στο τέλος του δρόμου από όπου ξεκινά το πιο ωραίο κομμάτι της διαδρομής. Εδώ είναι του «Παραδείσου το Κούτελο» και δεν ονομάστηκε τυχαία έτσι. Η θέα είναι ανεπανάληπτη προς το Λιβυκό Πέλαγος και την γύρω περιοχή . Το μπλε της θάλασσας με το πράσινο εναλλάσσονται συνεχώς σε κάθε ματιά  συνθέτοντας ένα φοβερό πάζλ χρωμάτων. Εδώ είναι και ο τελευταίος σταθμός τροφοδοσίας.

Παραδείσου Κούτελο – Κάτω Σύμη [τερματισμός] (2,4 χλμ) .Αυτό το τμήμα της διαδρομής είναι το ομορφότερο του αγώνα και ένα από τα ωραιότερα μονοπάτια της περιοχής αν όχι της Κρήτης Κατηφορίζοντας το καλά διατηρημένο μονοπάτι που διασχίζει το δάσος με πολλά ζικ -ζακ περίπου σε 2 χλμ ξεπροβάλουν μέσα από τα πεύκα τα σπίτια του χωριού Κάτω Σύμη . Ακολουθώντας το χωματόδρομο για 400 μέτρα και αμέσως δεξιά την άσφαλτο για 200 μέτρα φτάνουμε στο σημείο τερματισμού , έξω από την Ταβέρνα Αφροδίτη όπου θα γίνουν και οι απονομές και η δεξίωση των αθλητών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνία με τον τεχνικό υπεύθυνο της διαδρομής Φερετζάκη Νίκο (Mέλος Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης) τηλ 6973032299-2842026441

 

Υψομετρικό προφίλ αγώνα

 ypsomet

Σταθμοί τροφοδοσίας

Σταθμός

Διαδρομή

Χλμ μερ.

Χλμ συν

Υψόμετρο

Ανάβαση (μ.)

Κατάβαση

(μ)

Τροφοδοσία

Ηρώο Αμιρά (εκκίνηση)

0

0

700

Νερό

Αγ. Μαρίνα

Ηρώο (Αμιρά) -Αγ. Μαρίνα

4,2

4,2

850

+200

-50

Νερό , ισοτονικό, μπανάνες

Ελινούς

Αγ. Μαρίνα-Ελινούς

2,4

6,6

1200

+390

-40

Νερό, ισοτονικό

Ομαλός

Ελινούς- Ομαλός

4

10,6

1340

+220

-90

Νερό, ισοτονικό, τζέλ, μπανάνες, μπάρες

Καλός Λάκκος

Ομαλός –Καλός Λάκκος

4,9

15,5

1260

+50

-170

Νερό, Ισοτονικό Μπανάνες.

Παραδείσου Κούτελο

Καλός Λάκκος-Παραδείσου Κούτελο

2,9

18,4

1140

+50

-100

Νερό, ισοτονικό

Κάτω Σύμη (τερματισμός)

Παραδείσου Κούτελο – Τέρμα (Κ. Σύμη)

2,4

20,8

800

0

-340

Νερό, Μπανάνες

ΣΥΝΟΛΟ

 

20,8

 

 

+910

-790

 

 

Σήμανση – Ασφάλεια

Η σήμανση του αγώνα θα είναι πυκνή έτσι ώστε να είναι επαρκής και να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να χαθεί κάποιος αθλητής. Θα γίνει  με σπρέι χρώμα πορτοκαλί , ταινίες ασφαλείας κόκκινο – άσπρο και κατευθυντήριες πινακίδες. Επίσης θα υπάρξει  χιλιομετρική ένδειξη ανά χιλιόμετρο.

Ο κάθε συμμετέχοντας οφείλει να ακολουθεί τα παραπάνω σήματα και να αγνοεί τυχόν ξένα προς τον αγώνα έτσι ώστε να  είναι πάντα εντός διαδρομής και να μην κινδυνεύει να ακυρωθεί. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής θεωρήσει ότι βρίσκεται εκτός διαδρομής αγώνα ή έχει χαθεί , θα πρέπει να επιστρέψει πίσω την ίδια πορεία  να αναζητήσει το τελευταίο ίχνος σήμανσης του αγώνα, και να συνεχίσει πλέον κανονικά πάνω στην χαραγμένη διαδρομή. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κινηθεί αυτοβούλως και προς υποθετική κατεύθυνση γιατί αυτό μπορεί να τον  αποπροσανατολίσει τελείως .

 Άνθρωποι του Σώματος Σαμαρειτών Ιεράπετρας θα βρίσκονται διεσπαρμένοι σε επιλεγμένα  σημεία της διαδρομής έτοιμοι να προσφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια κατά την διάρκεια του αγώνα.

Όταν κάποιος αθλητής θελήσει να εγκαταλείψει τον αγώνα θα πρέπει να ενημερώσει το πλησιέστερο σταθμό τροφοδοσίας ή τον πρώτο Εθελοντή Σαμαρείτη που θα συναντήσει και να ζητήσει – αν ο ίδιος το θέλει –  να μεταφερθεί με μέσο της οργάνωσης στο σημείο τερματισμού.

Σημεία Ελέγχου

Στη διαδρομή θα υπάρχουν 2 σημεία ελέγχου  όπου θα καταγράφονται οι αριθμοί των αθλητών .Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους . Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

 

Διαδικασία εγγραφήςΣυμμετοχή

Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα άνω των 18 ετών. Ο κάθε αθλητής λαμβάνει μέρος στον αγώνα με δικιά του ευθύνη. Η οργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα.

 Η διαδικασία συμμετοχής και υποβολής των αιτήσεων  θα γίνετε ως εξής

1. Ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης http://oykritis.gr/  συμπληρώνοντας την αίτηση και την φόρμα

2. Τηλεφωνικά στα τηλ. 6973032299 cosmote και 2842026441 (Νίκος Φερετζάκης)

Την ημέρα του αγώνα θα γίνεται παραλαβή αιτήσεων και  εγγραφές μόνο για ειδικές περιπτώσεις. Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους όπως δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη και αρτιότερη οργάνωση του αγώνα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ και θα καταβάλετε στη γραμματεία λίγο πριν την εκκίνηση με την παραλαβή του αριθμού .

Πριμοδότηση αγώνα

Ο αγώνας καλύπτει τα κριτήρια του Οlympus Μarathon για πριμοδότηση

Κατηγορίες – Έπαθλα

 Οι κατηγορίες θα είναι ως εξής :

α)  Ανδρών 18-39

β) Γυναικών 18-39

γ) Βετεράνων ανδρών 40-49

δ) Βετεράνων γυναικών 40-49

ε) Βετεράνων ανδρών 50 άνω

Στους τρείς πρώτους νικητές –νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα-μετάλλια.  Όλοι οι τερματίζοντες στον προβλεπόμενο χρόνο θα λάβουν μετάλλια και διπλώματα και αναμνηστικά μπλουζάκια.

Η Απονομή των επάθλων θα γίνει στις 14:00

 

Δεξίωση αθλητών – Γεύμα

 

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα ακολουθήσει γεύμα για τους συμμετέχοντες -συνοδούς με παραδοσιακά φαγητά προσφορά της ταβέρνας «Αφροδίτη» στη Κάτω Σύμη. Ο κάθε αθλητής στον ηιμαραθώνιο ή ποδηλάτης θα λάβει με την εγγραφή του και ένα κουπόνι όπου θα έχει το δικαίωμα για δωρεάν μενού . Οι συνοδοί , πεζοπόροι, παιδιά  κτλ θα έχουν έκπτωση 10 % .

Πως θα έρθετε

Στην περιοχή διεξαγωγής του αγώνα μπορεί να έρθεις κανείς με το δικό του μέσο από Ηράκλειο ακολουθώντας τη διαδρομή Ηράκλειο- Αρκαλοχώρι – Βιάννος – Αμιράς (Ηρώο πεσόντων) που είναι περίπου 62 χλμ

Μπορείτε επίσης να δείτε και να κατεβάσετε την διαδρομή για το GPS σας από Ηράκλειο προς Αμιρά http://www.gpsies.com/map.do?fileId=wxuvvafesukkqszt

Για την μεταφορά επίσης των αθλητών θα υπάρχει λεωφορείο που θα διαθέσει η οργάνωση του αγώνα από Ηράκλειο προς Αμιρά και αντίστροφα.  Το λεωφορείο θα αναχωρήσει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου από το Άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Ελευθερίας  Ηρακλείου στις 8:00 πμ. και θα επιστρέψει στο Ηράκλειο αργά το απόγευμα . Η μεταφορά θα είναι δωρεάν.

Επειδή η εκκίνηση του αγώνα (Ηρώο Αμιρά) και ο τερματισμός (Κάτω Σύμη) απέχουν οδικώς περίπου 8 χλμ το λεωφορείο θα μεταφέρει τα πράγματα των αθλητών από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού καθώς και θα εξυπηρετήσει και την διακίνηση αθλητών συνοδών από το σημείο τερματισμού και εκκίνησης, ανεξάρτητα αν το έχουν χρησιμοποιήσει για τη μεταφορά τους από Ηράκλειο.

Επίσης σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν από την υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα έκπτωσης 30 % επί των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των Μινωικών Γραμμών .

Το πλοίο φθάνει στο Ηράκλειο περίπου στις 6 το πρωί καθημερινά. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης στο Άγαλμα Βενιζέλου το οποίο βρίσκεται στο κέντρο Ηρακλείου (περίπου 1 χλμ από το Λιμάνι) για την χρησιμοποίηση του λεωφορείου της οργάνωσης προς το σημείο του αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστροφη διαδρομή δηλαδή υπάρχει ανταπόκριση την ίδια μέρα για το πλοίο προς Πειραιά (το πλοίο αναχωρεί το βράδυ περίπου στις 21:00)

2) Ποδηλατοβόλτα βουνού  37 χλμ

Διαδρομή : Ηρώο Πεσόντων Αμιρά – Πεύκος – Κάτω Σύμη – Πάνω Σύμη – Οροπέδιο Λάπαθου – Καρύδι – Ρίζα (Μνημείο πεσόντων) – Επαρχιακή οδός (Βιάννου Ιεράπετρας) – Κάτω Σύμη.

Η διαδρομή είναι φυσιολατρική και σχετικά ευκολότερη από την περυσινή . Απευθύνεται σε σχετικά έμπειρους ποδηλάτες και διατρέχει τα πανέμορφα δάση της Κάτω και Άνω Σύμης , του Οροπεδίου Λαπάθου και τα γραφικά χωριά της ευρύτερης περιοχής. Επίσης οι ποδηλάτες θα περάσουν από το μνημείο πεσόντων ανταρτών της Ρίζας.

Χιλιομετρική κάλυψη : 37 χλμ Θετική υψομετρική : 1170 μέτρα

Μέγιστο υψόμετρο : 1320 μ (Λάπαθο). Ελάχιστο :400 μ.(Ρίζα)

Χωματόδρομος : 22 χλμ = 60 % , Άσφαλτος : 15 χλμ =40%. Μπορείτε να δείτε ή να κατεβάσετε στο ρολόι σας την διαδρομή από το site www.gpsies.com κάνοντας αναζήτηση «amiras bike».

Πηγές κατά τη διαδρομή : α) Πεύκος (3ο χλμ) β) Κάτω Σύμη (6ο χλμ) γ) Άνω Σύμη (8ο χλμ) δ) Οροπέδιο Λαπάθου (15 χλμ) ε) Καρύδι (Παναγία) (24 χλμ)

Η σήμανση του αγώνα θα γίνει με  ταινίες ασφαλείας κίτρινο – μαύρο και κατευθυντήριες πινακίδες.

Κατά την πορεία θα υπάρχει συνοδευτικό όχημα ασφαλείας. Πάνω στο συνοδευτικό όχημα θα υπάρχουν νερά ή μπορεί να μεταφέρει κάποιο μικρό σακίδιο ποδηλάτη.Όλοι οι ποδηλάτες θα πρέπει να  φέρουν μαζί τους κράνος ,εργαλεία , τρόμπα,  υδροδοχείο, σαμπρέλα.

Όλοι οι ποδηλάτες θα λάβουν αναμνηστικά μπλουζάκια

Η διαδικασία συμμετοχής και υποβολής των αιτήσεων  θα γίνετε λίγο πριν την εκκίνηση της ποδηλατοβόλτας στη γραμματεία του αγώνα . Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ.

3) Δρόμος 500 μέτρων για μαθητές Δημοτικού

Διαδρομή σε άσφαλτο : Ηρώο Πεσόντων Κάτω Σύμη – Ταβέρνα Αφροδίτη Κάτω Σύμη.

Ώρα εκκίνησης 11:30 (Ηρώο πεσόντων Κάτω Σύμη) . Η συμμετοχή είναι Δωρεάν .

Στους  πρώτους μαθητές-τριες θα απονεμηθούν κύπελλα – μετάλλια. Ο δεύτερος και τρίτος μαθητής–τρια θα λάβει μετάλλιο. Όλοι θα λάβουν αναμνηστικά μπλουζάκια – διπλώματα..

 Μετά το τέλος της πεζοπορίας τα παιδιά θα μπορούν να γευματίσουν στην ταβέρνα Αφροδίτη με έκπτωση 10%.

4) Ελεύθερη πεζοπορία 7 χλμ περίπου

Διαδρομή: Ηρώο Πεσόντων Αμιρά – Μουρί –Αγία Μαρίνα – Άνω Πεύκος – Ταβέρνα Αφροδίτη Κάτω Σύμη.

Ώρα εκκίνησης 10:15 (Ηρώο πεσόντων Αμιρά) Κόστος συμμετοχής :3 ευρώ

Αιτήσεις συμμετοχής στην γραμματεία λίγο πριν την εκκίνηση .

Η πεζοπορία θα ακολουθήσει αρχικά τη διαδρομή του αγώνα μέχρι και την Αγία Μαρίνα . Αμέσως μετά οι πεζοπόροι θα συνεχίσουν προς Άνω Πεύκο (δεν θα μπουν στο μονοπάτι που κινείται η διαδρομή του ορεινού αγώνα , θα υπάρχει πινακίδα κατεύθυνσης σ’ αυτό το σημείο). Στη συνέχεια θα ακολουθούν τις κορδέλες που θα έχουν τοποθετηθεί για την σήμανση της υπόλοιπης διαδρομής.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας οι πεζοπόροι θα μπορούν να γευματίσουν στην ταβέρνα Αφροδίτη με έκπτωση 10 %.

 

Για περισσότερες πληροφορίες  στα τηλ  Νίκος Φερετζάκης (Mέλος Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης) 6973032299 (Cosmote) -2842026441. ή στο email : nferetzakis@hotmail.com και Μαρία Τζανή (Πρόεδρος Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης) 6974481191

Από admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.